Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 1

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (158)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

V popise filmu mi chýba hlavne slovo komédia. Sem tam sa na scénach dalo dobre zasmiať, no oveľa viac ich hraničilo priam s absurditou. Na môj vkus bol film prehnane prehustený počtom bezvýznamných postáv. Celkom som sa strácal, kto koho zabil, kto sa stal obeťou a kto bol agresorom. No to sme sa koniec koncov aj tak v podstate počas celého poriadne nedozvedeli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, či ľudia v Kórei naozaj medzi sebou komunikujú takým spôsobom, ako sa to prezentuje v ich filmoch. Aj vážna situácia vyznie v mnohých prípadoch komicky, pričom veľavravný je najmä ich výraz tváre. Strašne mám rád ich tvorbu. Sú herecky neuveriteľne všestranný pričom rozhodne (ako to podaktorí komentujú) nevyzerajú ako mnohopočetní súrodenci. Začnem od konca. Rozmýšľal som nad hodnotením troch hviezd, ale potom som si uvedomil, že toto je po dlhej dobe opäť niečo originálne, kedy sa miešajú rôzne hororové subžánre, pričom najmä z tohto dôvodu si "Goksung" nadpriemerné hodnotenie skrátka zaslúži. Akcie nie je priveľa, nejaké to gore či krv sa objavia, no sila snímku spočíva hlavne v záhadnosti či mystickej atmosfére. Záverečná 45 minútovka, vrátanie rozuzlenia je po všetkých stránkach doslova skvostná! Tá stopáž je naozaj prepálená, no nenadobudol som pocit, že by som sa nejak mimoriadne nudil. Navyše, kto je fanúšikom Kórejskej tvorby, nemôže byť z danej štruktúry spracovania v žiadnom prípade prekvapený. Za poslednú dobu som mal šťastie na dobre spracované filmy, som zvedavý kedy sa to dojebe (respektíve ktorý film to dojebe) - 75% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hororově hutnější subžánrová směska než jsem očekával. Nahý stařec s planoucíma červenýma očima mě teď asi bude pár dnů strašit ve snech, za to nedík. Je to možná až příliš přeplácané, motivů a zlých / potenciálně zlých entit je tam tolik, že si po zhlédnutí nejsem úplně jistý ... jestli v tom mám úplně jasno, ale celkový dojem je každopádně velmi pozitivní. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dva a pol hodinový, pre juhokórejcov typicky nesúrodý spatlanec komédie, rodinnej drámy a predovšetkým hororu, s démonmi, šamanmi, zombíkmi, posadnutým dievčatkom a spústou krvi. Množstvo jednotlivo skvelých scén, ako celok sa to ale nedá brať vôbec vážne, už len kvôli postavám, ktoré sa chovajú ako idioti. Škoda, pretože produkčné hodnoty to má vysoké a z nastavovanýchch zvratov v poslednej tretiny je cítiť ambíciu inovovať žánrové klišé. [Cannes] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Půl třetí hodiny kvílení a zmateného pobíhání se skutečně nedá považovat za atmosférický horor. Abstraktní dějová koláž, volně přeloženo patlanina, v závěru sice dostává určitou formu a na okamžik prosvitnou promarněné příležitosti, ale to je tak všechno. Pro některé možná originální zčeření žánrových vod, pro mne však jen typicky labilní asijská bezradnost, která nedokáže ani pořádně postrašit. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)

Reklama

Reklama