Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

husandaaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl začíná na velmi emotivní vlně. Každý kdo hrál hru ví, jakým směrem se tato epizoda bude ubírat. Kdo ne, bude napjatě vyčkávat, co se přihodí. Tato epizoda nás v ději neposune o tolik napřed, ale představí nám opět kus srdíčka, který tento příběh má. Soustředíme se hlavně na Ellie a na její minulost. Nádherně se nám to přitom prolíná i s tím, čím si prochází teď. Je to věrný, vděčný a má to srdce. Mám teď obrovská očekávání od posledních dvou epizod! Už aby tu byly. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další krásný díl. Sice jsem čekala víc prolínání s přítomností, ale na konci začne dávát smysl, proč to nemohlo být (čekala jsem, že Ellie odejde a někoho v okolí pozná nebo něco podobného a Joel bude dole sám, protože nevěřil tomu, že by odešla, přestože to po ní chtěl a do toho minulost) a bylo to moc hezký přesně takhle. Jinak, ono nebylo moc velký překvapení, co udělá Ellie po vystoupání schodů sklepa, to muselo bejt jasný i trubce. Ale bylo fajn sledovat ten konkrétní důvod, proč by to nemohla udělat jinak. Proto to závěrečný sevření ruky tak dojme. A už jsem poměrně otrávená (v dobrém!!!) z toho, že seriál tohohle žánru nejvíc funguje po lince postav a emocí. Což je paradoxní, protože kolikrát to pořádně nezvládnou jiný seriály. A to především ty, který to mají určený žánrem. ()

Reklama

Hawkey15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že tvůrci nezakomponovali i příběh spadlého vrtulníku a jeho posádky. A také jsem doufal, že episoda skončí přesně tou scénou, kterou skončilo DLC ke hře. Přemýšlel jsem jestli kvůli tomuhle aspektu dát 4, ale hlavní linka byla předána výborně i s rozsahem emocí, které jsem cítil při hraní. Pro mě osobně zatím jedna z nejlepších epizod, která znázorňuje jeden z nejsilnějších momentů hry. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O čom to do prdele ešte je? Atmosféra zmizla, najlepší a jediný herec zmizol a ostali len bukvičácke propagandy a tu si niektorí mlsne lížu chlpy z nosa, že čo za mega dielo zase videli? Aspoň, že to bolo cool multirasové! Tá Ramsey mohla hrať akurát chuderu v GoT, ani tam nepasovala, ale ksichtom zapadla. No ale toto už končí všetko, nech si tie vlasy zajebe rovno až od pol temena, že by každý videl to úchvatné polmetrové čelo. Zombíci sú krajší, len škoda, že ich skoro ani neukážu, hoci to nemal byť seriál primárne náhodou o tom? 🤔 A oni vylezú raz za hodinu, asi medvedí spánok. ()

honzii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nešťastná epizoda podtrhující fakt, že možná nebyl dobrý nápad, aby scénář k sérii psal scénárista hry. Místo gradování příběhu dostaneme zívačku. Opravdu fyzicky bolí sledovat některá jednání postav - to se line celou sérií - a práce s napětím a postapo světem stále více zklamává. Bella Ramsey to za mě táhne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Kľúčenka kapitána Kwonga má vyryté logo červenej labky spoločnosti Naughty Dog, vývojárov videohry. (molcan2)
  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)
  • Elliina (Ramsey) izba v internáte FEDRA je plná odkazov na jej postavu v hrách. Na prvý pohľad sme si všimli množstvo odkazov na Elliine obsesie, vrátane kresieb dinosaurov, plagátov Mesiaca a iných predmetov súvisiacich s vesmírom, komiksov "Savage Starlight" a plagátu "Mortal Kombat II", knihy Willa Livingstona "No Pun Intended Vol 1" a dokonca je tu aj obrázok žirafy. (molcan2)

Reklama

Reklama