Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (427)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"It can't be for nothing..." Prokletí filmových zpracování videoher je zlomeno! Třikrát sláva s pět dní se radujme... A způsobil to HBO a Neil Druckmann, který si pohlídal každou píď světa, který vybudoval on společně s Naughty Dog už před deseti lety. Poslední z nás je fantastická videohra, která mě provází po dvě generace konzolí (o třetí se stále ještě uvažuje...) a její příběh je něco zcela výjimečného. Proto jsem koukal na seriálovou adaptaci velmi přísným okem. Víme, jak třeba dopadlo loni milované Halo. A musím říct, že jsem spokojen. Věřím, že příběh a svět Last of Us je tak strašně skvěle vymyšlený, že si zaslouží, aby si ho užili i nehráči mezi námi. Ta myšlenka, se kterou přišlo Naughty dog je strašně děsivá a zakládá se na reálných faktech. Jejich vize postapo světa je děsivá, krutá, depresivní a nic není černobílé. V tomhle světě už nikdo nemůže být dobrák a všichni se pouze snaží přežít. Ostatně to dělá i Joel (Pedro Pescal), který se snaží najít svého dávno ztraceného bratra. A tak kývne na velmi jednoduchou práci. Jelikož je pašerák, tak se má postarat o náklad, který převeze z bodu A do bodu B. Náklad je Ellie (Bella Ramsey), která je v tomhle světě sama. Jejich komplikovaná cesta skrz Spojené státy je náročná, těžká a plná emocí. Oba totiž už něco v životě ztratili. A jejich pouto se ukáže být silnější než cokoliv jiného. Na seriálu musím nejvíce ocenit lokace a prostředí, protože s tím si tým neskutečně vyhrál. Herecky je Bella skvělá a Pedro k zulíbání. Navíc velmi cením, že si do seriálu našli cestu i "původní" herci z videohry. "Skutečná" Ellie je prostě krásné překvapení. A na konci dokonce se mihne i moje oblíbená Laura Bailey. Hudba je velmi podobná té ze hry - aby taky ne, dělá jí stejný člověk. Za mě je tedy Last of Us velmi podařenou seriálovou adaptací a jsem velmi rád, že umožní dalším lidem prožít příběh Joela a Ellie, tak jako mě před deseti lety a od té doby i několikrát potom. (90 %) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZACHRAŇ KOHO MŮŽEŠ ZACHRÁNIT“…  Po fajnovým, téměř celovečerním úvodním partu, to začne střídat – a to celkem pravidelně – zajímavý linie s těma druhejma. Třeba to, kolik času věnujou tý šukačce ve třetím dílu…(ano LGBT romantika, není můj koníček…). Ale zřejmě to všechno, včetně nebinární herečky a kurevsky rychlejch zombíků, k tomuhle seriálu patří. Má bejt jinej a fakt se od těch ostatních zombáren liší. Tahle série je prostě komornější a taky budování vztahu s postavama je pomalejší a tím pádem se dlouho nedostavujou intenzivnější emoce. Těch si užiju až v posledních dvou dílech, který jsou fajn, protože v nich to lidský drama nejen cejtím, ale i vidím. Tak rychle další sérií! /// -----------------------------------------------POD ČAROU: ---    1.) Seriál vznikl na základě stejnojmenný akčně dobrodružný hry od studia Naughty Dog, kterou v roce 2013 pro Playstation 3 vydalo Sony. 2.) Houba, která způsobí apokalypsu, se jmenuje Cordyceps. Využívá se v medicíně, protože podporuje funkce ledvin, jater a imunitu, nebo působí proti zánětům či infekcím. 3.) Thx za titulky „Ludmila Vodičková“  ///   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš zklamání - druhý Černobyl se nekoná (to píšu záměrně, protože trailer nezapomněl zdůraznit, že Craig Mazin byl scenáristou zmíněného seriálového hitu). Obsazení je dost bída, dějově je to roztahaná nuda (místy navíc hodně předvídatelná), všechny ty záběry na zpustošené ulice zarostlé vegatací se mnou už nic nedělaly, protože jsem to viděl v miliardě jiných post-apo/zombie filmů (za všechny budiž jmenována Cesta , kterou mi to docela připomínalo a u které jsem se kdysi podobným způsobem nudil), a celkově se nemůžu ubránit dojmu, že v rámci žánru už nic nového vymyslet nejde, spoustě lidem ale evidentně stačí ke štěstí málo, a pak je z toho takový hype. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel trochu hype, po formální stránce sice vynikající (mizanscéna, kamera, režie, herecké výkony), ale ten scénář místy hodně drhne a hlavně kupí nelogičnosti - viz třeba předposlední díl, kdy hlavní hrdina nereaguje na injekční píchání penicilinu přímo do rány po bodnutí nožem a není při vědomí a za pár okamžiku likviduje partu ozbrojených mstitelů, načež jde zachránit unesenou parťačku do vesnice plné lidí a nepotká tam nikoho, všichni asi spí a ignorují požár jedné z budov...naivita toho náboženského fanatika a vůdce vesnické komunity je pak úplně mimo... Fikční postapo zombie svět je originální (hlavně zapojením myšlenky aktivace známé čínské houby cordyceps globálním oteplováním), ale často jsem se u něj i nudil, což je u tohoto žánru opravdu překvapivý jev...bavilo mne postupné budování vztahu mezi hlavním hrdinou a jeho ,,náhradní dcerou", nebavily mne flashbacky - ovšem ne kvůli sexuální orientaci postav v nich, ale kvůli tomu, že zdržovaly vývoj děje - viz třeba epizoda s dvěma homosexuály, v nichž meritum věci bylo, že od nich ústřední dvojice získala zásoby, auto a zbraně, informace hodná jedné repliky či scény, což se ovšem roztáhlo do celé hodinové epizody... Budu tedy velkorysý a ohodnotím 4 hvězdami, i když je to spíše vlivem těch nudných pasáží a mnoha nelogičností někde mezi 3 a 4...další Černobyl to fakt není... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Z jednotlivých epizod dojem malinko lepší než ze seriálu (první série) jako celku. Něco předčilo očekávání (Bella Ramsey je v rámci role fenomenální), něco je adekvátní (vizuál, Pedro Pascal), něco budí silné podezření, že se jistá témata stávají povinnou složkou. Když neznáš míru, nebude ti to fungovat - platí od pradávna. Seriálu docela chybí větší rozkreslení zákonitostí představeného postapo světa a úplně ideální není ani chemie Joel - Ellie (vývoj vztahu se tu táhne, tu skokově láme), zato si najde přes hodinu času na obhajobu sexuálních menšin. ANO, je potřeba pohled na ně normalizovat a demýtizovat, ovšem mediální přístup, balancují mnohdy na hraně adorace a vnucování, vykonává celé problematice medvědí službu. U diváka nerozumím pobouření a nenávisti (do tvý prdelky nikdo péro nestrká, blbečku), chápu ovšem odrazení a otravu (no jo, už ZASE). Hlavní dějová linie se věrně drží hry a dá se to očekávat i u druhé série - což je v pořádku, jelikož mají oba díly silný a dobře odvyprávěný příběh. Vrcholy: jednoznačně pátá a osmá epizoda. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Tvůrci seriálu po obsazení Pedro Pascala (Joel) a Belly Ramsey (Ellie) poprosili herce, aby hru „The Last Of Us“ nehráli. Chtěli, aby herci ztvárnili tyto postavy po svém. Ukázalo se však, že herci tuto prosbu nedodrželi a hru si zahráli. Tvůrci seriálu nakonec toto „neuposlechnutí“ ocenili, protože oba herci, dle slov tvůrců, ztvárnili tyto postavy dokonale. (TurboEdmund)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama