Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné zpracování Left Behind, které funguje dobře a díky tomu víme víc o minulosti Ellie. Víme, proč bojuje tolik o život Joela a takhle se to krásně hodí do této linky. Každopádně se nemůžu ubránit, že to mohlo být kratší, možná se to i více prolínat se současným děním a v přítomnosti se tak dostat dál. Možná je to tím, že se fakt těším na Davida. Každopádně se seriál drží na výši, dokáže vybudovat krásný vztah skrze jednu epizodu, jehož finální tragédie vás semele, i když víte co čekat. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se u téhle epizody bál horších recenzí a zlověstné modré barvy, ale zas takový propad se oproti zbytku epizod nekonal. Vizuálně opět super, herecky trochu slabší, jelikož to tu holky táhly po celou dobu ve dvou samy a holt ne vždy udržely laťku dost vysoko, houbičky nerostly tak jako obvykle, ale suma sumárum vše odpuštěno a jedeme dál! ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nešťastná epizoda podtrhující fakt, že možná nebyl dobrý nápad, aby scénář k sérii psal scénárista hry. Místo gradování příběhu dostaneme zívačku. Opravdu fyzicky bolí sledovat některá jednání postav - to se line celou sérií - a práce s napětím a postapo světem stále více zklamává. Bella Ramsey to za mě táhne. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší díl. Nemám nic proti hlubšímu prozkoumání Elliiny minulosti, ale tak jak je to napsané a odehrané - kdyby se tomuhle příběhu věnovalo tak maximálně deset minut, a to klidně i v průběhu té samé epizody - jen by se změnil poměr času stráveným v obchoďáku a času s "umírajícím" Joelem, dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Takhle byl ten díl opravdu nekonečný. Zatímco love Story mezi Frankem a Billem měla správný poměr emocí, humoru i akce, tohle se vážně vleče. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem chtěl komentovat celý seriál, ale nedá mi to. Díl úplně o hovně, stejně jako DLC. Co šlo vyřešit za 10 minut, to tady dostane dost dlouhou hodinu. Už mě ten seriál začíná trochu unavovat. I hra byla plná vaty, ale pak tam taky byla spousta akce a napětí, což v seriálu sakra chybí. Uvidíme, jak to zachrání poslední dva díly, ale začínám se trochu bát. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Všetko od fotobúdky až po hudbu, ktorá hrá v halloweenskom obchode, je preložené presne tak, ako to bolo v DLC. V epizóde však chýba bitka s vodnou pištoľou, ktorú Ellie (Ramsey) a Riley (Storm Reid) absolvovali vo videohre. (molcan2)
  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)
  • Epizoda má stejný název jako DLC k první hře – „The Last of Us: Left Behind“. (CinemaRanger)

Reklama

Reklama