Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You scared me." "That was the point." _____________ Po vynikajúcej šiestej epizóde som čakal, že každá ďalšia časť už bude iba lepšia a lepšia a latka bude mieriť už iba vyššie a vyššie, ale akonáhle som sa dopočul, že epizóda č. 7 sa od hlavného príbehu odkloní (podobne ako tretia časť), tak moje nadšenie tak trochu opadlo... V (už spomenutej) tretej epizóde mi takéto odklonenie nevadilo, pretože tam sa flashbacky aspoň trochu prepájali s prítomnosťou a aj konečný dojem z tej časti bol pre mňa naozaj silný, ale tu sa jedná o takmer úplne samostatne stojacu epizódu, ktorá na prvý pohľad nemá s hlavnou dejovou líniou spoločné skoro nič (tieto dva príbehy sú prepojené iba vďaka Ellie) a vo výsledku pôsobí ako mierne zbytočná brzda, pretože neprináša žiadny posun v príbehu, čo je v rámci celkového počtu deviatich epizód dosť nevýhodné... Som naozaj zvedavý, či sa to tvorcom podarí nejako solídne uzavrieť a veľmi dúfam, že záver nebude uponáhľaný (finálna epizóda má mať iba 45 minút!)... No v konečnom dôsledku táto časť aj tak predstavuje príjemný nadštandard, ktorý sa na nič nehrá a všetko zobrazuje pekne a obyčajne, tak ako to naozaj je... Jediná škoda je to, že sme sa nedozvedeli skoro nič o tom, čo bude s Joelom ďalej (na to som bol najviac zvedavý), ale aspoň mám o dôvod viac, aby som sa mohol tešiť na najbližší pondelok... ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že už celé 2 epizody seriálu z celkových devíti musí být věnováno gayům a lesbám je k zamyšlení. Sedmá část s názvem Left Behind je v pořadí již druhý díl, který děj neposouvá absolutně nikam. Ano, moc dobře vím, že se děj drží předlohy DLC ke hře, kde struktura příběhu byla podobná. To samé se však nedá říct o třetí epizodě o Frankovi s Billem, kde nás tvůrci ochudili o mnoho epických a akčních momentů a zároveň zničili postavu herního Billa. Celý vztah Riley a Ellie rozhodně šlo vmáčknout do poloviční stopáže a podobně jako v DLC, tak to více prolnout se sháněním léků pro Joela. Bohužel nejnudnější a nejhorší díl ze všech, kde ještě trpím nesympatickou Bellu Ramsey, která (alespoň pro mě) Ellie není a nikdy nebude. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné zpracování Left Behind, které funguje dobře a díky tomu víme víc o minulosti Ellie. Víme, proč bojuje tolik o život Joela a takhle se to krásně hodí do této linky. Každopádně se nemůžu ubránit, že to mohlo být kratší, možná se to i více prolínat se současným děním a v přítomnosti se tak dostat dál. Možná je to tím, že se fakt těším na Davida. Každopádně se seriál drží na výši, dokáže vybudovat krásný vztah skrze jednu epizodu, jehož finální tragédie vás semele, i když víte co čekat. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší díl. Nemám nic proti hlubšímu prozkoumání Elliiny minulosti, ale tak jak je to napsané a odehrané - kdyby se tomuhle příběhu věnovalo tak maximálně deset minut, a to klidně i v průběhu té samé epizody - jen by se změnil poměr času stráveným v obchoďáku a času s "umírajícím" Joelem, dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Takhle byl ten díl opravdu nekonečný. Zatímco love Story mezi Frankem a Billem měla správný poměr emocí, humoru i akce, tohle se vážně vleče. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O čom to do prdele ešte je? Atmosféra zmizla, najlepší a jediný herec zmizol a ostali len bukvičácke propagandy a tu si niektorí mlsne lížu chlpy z nosa, že čo za mega dielo zase videli? Aspoň, že to bolo cool multirasové! Tá Ramsey mohla hrať akurát chuderu v GoT, ani tam nepasovala, ale ksichtom zapadla. No ale toto už končí všetko, nech si tie vlasy zajebe rovno až od pol temena, že by každý videl to úchvatné polmetrové čelo. Zombíci sú krajší, len škoda, že ich skoro ani neukážu, hoci to nemal byť seriál primárne náhodou o tom? 🤔 A oni vylezú raz za hodinu, asi medvedí spánok. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Tvorca hry "Mortal Kombat" Ed Boon bol zaradením hry nadšený a podobne pozitívne reagoval aj na celý program. (molcan2)
  • Ellie (Ramsey) sa pýta Riley (Storm Reid), či jej kúpila dinosaura, čo patrí medzi hádanky, ktoré Ellie kladie Joelovi (Pascal), keď sú na ceste do múzea vo Wyomingu v druhej hre. (molcan2)

Reklama

Reklama