Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý poznatek, když ženu při porodu napadne zombie, novorozeně je venku bezstarostně a hned! Ale ne vážně, musím uznat, že vybrali maminku Ellie úžasně. Je jí natolik podobná, že jsem spíše odhadoval cut scénu z budoucnosti. Každopádně se divím že LGBT románkům tvůrci v epizodách věnují hodinu a čtvrt čistého času a na finále takto velkolepé, nezbyde ani ta tři čtvrtě hodina. Je to škoda, ale všechny tyhle na sílu tlačené bezvýznamné epizody nesmírně kazí celkové dojmy. Ale být každá epizoda jako tato, rozhodně bych s nadšením sledoval dál. Takhle ještě nejsem rozhodnutý. Poslední díl však úplně kypěl emocemi a příběh byl prozatím úctyhodně zakončen. Navíc jsem si ještě akční záběry nasraného Joela za zvuků bezejmenné vypalovačky rozhodně užíval. ()

Esinti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám velký palec nahoru za scénu navíc kde si Ashley (která hrála Ellie ve hře) zahrála "svou vlastní matku". Dávám malý palec dolů za slabší moment setkání se světlonoši a za to, že poslední Joelova akce nemá tu sílu jako ve hře. Jeden důvod je samozřejmě ten, který tvůrci nemohli ovlivnit, tedy fakt, že když za postavu hrajeme tak si k ní uděláme mnohem větší pouto než když ji jen sledujeme v TV. Druhý důvod, ale ovlivnit mohli a sice ten, že Joeluv "přerod v psychovraha" byl v seriálu moc prudký. Hra má prostě 12 - 16 hodin jen pokud poběžíte na fofr dopředu. Mají minimálně 6 hodin na budování vztahu a dalších 6 aby Joelovi mrsklo. Tady se to když to sečtu i s mučením v 8 díle stalo během cca 30ti minut. Třetí mini důvod podle mě byl, že i když to Bella hraje opravdu dobře, na charisma videoherní Ellie nedosáhla. Proto nás až tak nevzalo když se jí mělo něco stát. Na druhou stranu stále se jedná o velmi dobré finále velmi dobrého seriálu. Proto dávám 4* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je určené čisto pre publikum, ktoré sa do seriálu bezbreho zamilovalo a svojich hrdinov a vývoj ich vzťahu chápe. Pre mňa totiž išlo o diel, kde sa z Joela stáva bezhlavý zabijak a jeho chovanie mi bolo proste iba odporné, nech sú jeho motivácie akokoľvek ospravedlniteľné. Ono to pôsobí skôr tak, že ak sme vytvorili drsný svet, tak sa postavy musia chovať extrémne násilne a tým pádom to bude super cool. Občas to aspoň trochu fungovalo, občas vôbec. Po skvelej predchádzajúcej epizóde opäť sklamanie, ale to už je pri TLOU u mňa zvykom. 50% ()

mosnak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní představitelka Ellie si zahrála její mamu a udělala na mě větší dojem než současná Ellie. Velkolepé finále se nekoná, opět nesdílím nadšení všech přítomných. Na cely příběh The Last of Us je potřeba více než je 9 dílů (a to ještě o jeden díl méně, protože Billuv příběh byl tak trošku mimo). Prý se finálová epizoda hrála v kine. Nedovedu si představit, že bych jel do kina kvůli 40 minutam. Tvůrci seriálu do toho měli narvat více emocí, epizod, houbovich zombiku a hlavne ... Ellie, která bude podobná svých zjevem i pohyby původní předloze. 57% ()

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec to nie je tak veľmi rýchle ukončenie o akom sa hovorilo z prvých recenzii novinárov, ktorí mali možnosť vidieť seriál skôr. Aj keď určite sa skracovalo, pretože podľa mňa záver hry po Davidovi nebol až takto krátky. Možno si to len nepamätám.    Teraz budem trochu spoilerovať, takže ďalej čítajte len na vlastné riziko.   Každopádne som rád, že sme sa dozvedeli trochu viac o tom, prečo je vlastne Ellie imúnna. Aj keď to, čo povedal Joel svojej Ellie na záver, o tej imunite, nie je úplne pravda. Ellie je skutočne jediná a vďaka nej sa mohol nájsť liek pre nakazených, respektíve pre preživších. Ale nefungovalo to emočne tak silno, ako keď som to hral. Možno práve preto, že som už ten koniec poznal. Napriek tomu to bolo veľmi pekné finále a teším sa na ďalšie série. A páčilo sa mi, že aspoň tento záver bol spracovaný po stránke akcie a spôsobu adaptácie tak, ako som si predstavoval celý seriál. Keby to je takto celé, že máte aj akciu, aj dojímavé scény, aj rozvoj vzťahov a charakterov postáv, aj humor a typickú atmosféru hry… bolo by to o niečo lepšie. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama