Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžký příchod na svět. Žirafa. Chvíle napětí. Velká milosrdná lež. První série končí, příběh samozřejmě ne, jak si možná někdo nevšimnul. Jsem rád, že hru neznám, a tak nemusím být rozhozený z toho, jak je vše jiné. Dostal jsem svižný seriál a děkuji, že ne užvaněné psychologické drama. Doufám, že tvůrci budou pokračovat ve stejném duchu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice uděluju velký palec hore za ikonickou scénu s žirafou a cameo Ashley Johnson, jenže kdyby mělo finále stopáž 80 minut [což je adekvátní prostor jak pro pacing, tak i dramaturgii], a ne 42, neměl bych žádný výtky. Takhle působí celý závěr strašně uspěchaně a zkratkovitě [ačkoliv je v podstatě doslova 1:1 jak přes kopírák vůči předloze], a nemá tak intenzivní emocionální ráz, díky němuž získalo herní Last of Us tak významný kultovní status, což dost zamrzí... ()

Reklama

Esinti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám velký palec nahoru za scénu navíc kde si Ashley (která hrála Ellie ve hře) zahrála "svou vlastní matku". Dávám malý palec dolů za slabší moment setkání se světlonoši a za to, že poslední Joelova akce nemá tu sílu jako ve hře. Jeden důvod je samozřejmě ten, který tvůrci nemohli ovlivnit, tedy fakt, že když za postavu hrajeme tak si k ní uděláme mnohem větší pouto než když ji jen sledujeme v TV. Druhý důvod, ale ovlivnit mohli a sice ten, že Joeluv "přerod v psychovraha" byl v seriálu moc prudký. Hra má prostě 12 - 16 hodin jen pokud poběžíte na fofr dopředu. Mají minimálně 6 hodin na budování vztahu a dalších 6 aby Joelovi mrsklo. Tady se to když to sečtu i s mučením v 8 díle stalo během cca 30ti minut. Třetí mini důvod podle mě byl, že i když to Bella hraje opravdu dobře, na charisma videoherní Ellie nedosáhla. Proto nás až tak nevzalo když se jí mělo něco stát. Na druhou stranu stále se jedná o velmi dobré finále velmi dobrého seriálu. Proto dávám 4* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You'd just come after her...". Drsnarna, ktora sa premietne az do najvnutornejsich motivov a naviazanosti. Ano, Joelovo vycinanie v budove mi prislo trochu scenaristicky naivne. Tato serialova podoba sa mi velmi pacila, a preto si hru si v buducnosti urcite zahram. Depresivnejsi sebecky zaver prvej serie mi zapadol do celkoveho nastavenia. F*ck humanity. :D ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální díl byl opět více než luxusní a naprosto přesný předloze, legendární scéna s žirafami mi hrkla slzy do očí, maličkosti jako kdy Joel vysazuje Ellie pro žebřík mi zas vykouzlily úsměv na tváři a epická finální nemocniční vyvražďovačka byla naprosto skvělá a žďímala emoce stejně jako ve hře samotné. Jediné co mě mrzí že tam nebyla nejlegendárnější před závěrečná bitka s nakaženými v tunelu na kterou jsem se hodně těšil ale nevadí, jinak víc než luxusní zážitek a určitě si zaslouží 10/10 PS: Cameo Ashley alias originální Ellie ze hry taky víc než zahřálo u srdce a navíc nám dala nový pohled na matku Ellie o které jsme se prakticky ve hře nic moc nedozvěděli. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama