Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Téma, který dává prostor rozebírat lidské jednání v kritické situaci. Lidé každé dvě minuty vybírají, kdo další bude zabit. Je to minimalistycký konverzační film mezi několika lidmi. Pokud jsou autoři schopni napsat dobrou zápletku i dialogy, tak mužou film postavit na tom a dost ušetří. Film přesto bude poutavej. Dal bych 7/10, protože interval 2 minut nedává tolik prostory k hlubší psychologické rovině. Je to sice snazší tvůrčí rozhodnutí, protože vyšší interval by si vyžádal větší nároky na kretivní psaní. Jestli však Miscione a Hann znali své schopnosti a usoudili, že s takovou to autorsky ukočírují nejlíp, tak jim nemám co vytýkat. Stále je to nadprůměrný film, který si vedl mou zvědavost po tom, jak se člověk musí zachovat, aby zvyšoval své šance na to, že zůstane poslední žijící z kruhu. Komu se líbil Pozemšťan z roku 2007, určitě bude zaujat i tady (a opačně). ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný kolotoč ľudských vlastností, charakteru a taktiky prežitia kde hrá hlavnú úlohu psychológia postáv a tiež jej využitie proti iným s cieľom zachrániť sám seba. 50 ľudí sa ocitne v miestnosti s tajomným kruhom, ktorý každé dve minúty jedného z nich zabije. Vybrať si kto to bude si môžu samotní nešťastníci. Musím uznať, námet parádny, to isté môžem povedať aj o dialógoch medzi postavami. Si predstavte film, v ktorom ľudia celý čas len stoja, nehýbu sa, pričom to jediné čo môžu je viesť ústnu komunikáciu, ale aj napriek tejto celkovej statike snímok nenudí a baví celý čas. Škoda, že sa nepopracovalo trocha viac na scifi pozadí a tajomnejšej atmosfére s nejakým tým vysvetlením na záver, film by tak dostal ďalší rozmer. 69/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Začínající tvůrci Aaron Hanna Mrio Miscione rozhodně našli dobrou cestu k vytvoření dobrého minimalistického sci-fi, vydali se dobrým směrem, ale nedošli imho úplně do cíle. Circle má fajn nápad - podobné věci už se v různých jiných provedeních daly vidět i jinde, ale přímo takhle nastavenou dialogovku si nevybavuju. Circle leccos říká o lidské nátuře, občas hezky vypíchne vybrané lidské předsudky a způsoby uvažování, nebo se o to alespoň snaží. Trochu problém mám totiž s uvěřitelností - již od začátku film působí, jako kdybychom sledovali spíše postavy divadelní hry, s nimiž si tvůrci pohybují dle vlastního rozhodnutí, než živoucí skutečné charaktery. Mluví zkrátka tak, aby to dějově jelo, právě na úkor přesvědčivosti. Škoda, v jádru má ten námět na víc. ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl filmu je poukázat na předsudky a s nimi spojenými problémy společnosti.  Film to ale dělá až moc nápadně a nic jiného vlastně ani nedělá. O nějakém rozvinutí charakteru, větší myšlence, rozuzlení, nebo cokoliv podobném se moc nedá mluvit. Kratší třeba 30 minutovou verzi bych si dokázal představit, že se bude promítat na hodinách Základů společenských věd, nebo nějakém festivalu s podobnou tématikou, ale určitě bych na film nešel do kina. I jako domácí shlédnutí někde na Netflixu si myslím najdete řadu filmů, které třeba naráží na podobnou tématiku, ale jsou o poznání zábavnější. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama