Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji volbu toho, kdo by měl a neměl žít v reálném životě. Příjdu do McDonaldu, dostanu malou porci hranolek a místo pořádného hambáče dostanu mini burger... Otočím rukou a šup, máme tu prvního mrtvého. Jop, to by se mi vážně líbilo. Komorní představení, skvěle atmosférické, chytré, kruté a hravé, určitě mohu vřele doporučit. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konec jsem totálně nepobral. Nedávalo mi to pak smysl. Chvílemi zábavné. Hlavně, jak uvažovali, koho vyřadí. Lidi dokážou být krutí a debilní. Kdyby pointa byla jasná a normální, bylo by to záživnější. (třeba jako že ten "blesk" je doopravdy nezabije, jen to tak vypadá, jen je paralyzuje - a na konci - toto není spoiler - jen moje představa "lepšího scénáře" - budou chtít ti zbývající eliminovat těhotnou ženskou, blesk se zablokuje, a schytaj to ti ostatní - na konci vyjde najevo, že jsou všichni živí a že emzáci si váží života více než my - lidé), a to je taky záměr této zvrácené hry (výzkumu), jak zaznělo ve snímku, že zkoumají, jaké máme hodnoty - nechat do těhotný ženský našít blesk, to může jen totální ..... ! Takže by ve výsledku vyšlo najevo, jak jsme krutá a hnusná entita. Někdy se vážně stydím, že jsem člověk - jako živočišný druh. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Představte si, že pro vás někdo chystá obrovské překvapení, dlouho vás napíná, myslím jako fakt dlouho, ne jako já teď, takže musíte snášet dlouhé minuty, ne-li hodiny jeho sáhodlouhý monolog, a pak vám tato osoba předá ono překvapení, které celou tu dobu držela před sebou okázale zabalené ve velikánské krabici................................. A to je konec, chápete? Ta krabice je prostě prázdná, do prdele! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl Merleho knihu Madrapur a neznal nic o asijském pojetí života a smrti v kruhu, resp. spirále, tak si možná řeknu, že jsou tvůrci krapet originální. Jenže oni to pojali jako všehochuť, jako dort pejska s kočičkou, a nacpali sem úplně vše: téma rasismu, nezaměstnaných, uprchlíků, bezdomovců, bankéřů, tělesně postižených, LGBTQ+, a dokonce na skutečně malou chvilku dojde na kněze, ale věroučné názory se tvůrcům moc do krámu nehodily, tak se této postavy co nejrychleji zbavili. Při tom množství témat se ale všeho dotknou jen povrchně a lacině, neřku-li bulvárně, takže zůstává pachuť nakousnutého, a nedořečeného a nedomyšleného. Samotný film se pak láme na několik částí, kdy první třetina je paralela a podobenství o světě, v němž žijeme a nikdy nevíme, kdy na nás přijde řada, druhá třetina je o pokusu o spolupráci a třetí třetina o tom, jak se lidé staví proti sobě. Jenže - to by nesměl celý film stát na soutěži a studiu typu nováckých vyřazovacích soutěží („jste nejhorší, máte padáka“), kde vlastně všichni vědí, že zbude jen jeden. Takže by VŠICHNI taktizovali, ne jenom jeden, a na nějaké citečky by si nehráli. Jinak konec mne velmi zklamal. Také - jako někteří uživatelé, co psali komentář přede mnou - jsem čekal, že ti lidé skutečně mrtví nebudou a jde o test o toho nejhoršího, který pak bude eliminován jediný. A ta poslední scéna, kde přeživší jde a čumí s ostatními - kde malý hlouček tvoří většina těhotných žen a dětí, jen sem tam nějaký chlap - na talíř, ta měla jakou vypovídací hodnotu? Že to stejně stálo za prd, nebo co? Přeceněné snahy, povrchní kydy a zevšeobecňování, naprosté vyloučení víry (v USA se k víře hlásí nadpoloviční většina obyvatel), to je tak na hodnocení za jednu hvězdu nebo slaboučké dvě, pokud film někoho donutí se o lehoulince naznačenou problematiku podívat blíž a z více úhlů pohledu. Vlčí bouda, i když pro děti, tole téma dokázala zvládnout daleko, daleko líp. ... SPOILER SPOILER Jo a - co to děcko v břiše, kurnik? Celou dobu nehlasovalo a najednou jo? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama