Reklama

Reklama

Krvavý obchod

Trailer

Obsahy(1)

Jean Claude Van Damme přijíždí na Filipíny, aby zachránil život svojí neteři, která potřebuje novou ledvinu. O svoji ledvinu ale přijde hned první noc, když mu ji ve spánku vyoperují. Nyní si ji musí vybojovat zpátky, aby neteř zachránil... Deacon přiletí na Filipíny a záhy zachrání na ulici prostitutku Anu před mužem, který ji mlátil. Deacon s ní stráví noc, ale ráno se probere ve vaně plné ledu. Chvíli mu to trvá, než se vzpamatuje, ale pak si uvědomí, že ho někdo okradl o ledvinu... Deacon má na Filipínách bratra George a starého přítele Kunga. Okamžitě volá Kungovi, chce svoji ledvinu najít, potřebuje ji pro Georgeovu dceru, která musí na transplantaci. Deacon pátrá po Aně a s tím mu pomáhá Kung, který má kontakty. Když Anu najdou, dozvědí se, že za vším stojí muž jménem Drake, který ji jen najal. Ana se přidá na Deaconovu stranu. Deaconovi dojde, že jeho ledvina už je v těle někoho jiného, ale on je ochoten i zabíjet, aby ji získal zpět... George je pobožný a s bratrem moc nevychází, takže se v něm perou emoce. Svou dceru ale miluje, takže Deaconovi pomůže a zjistí, kdo jeho ledvinu má. George zná dobrého hackera a ten mu prozradí identitu muže, po kterém s Deaconem, Kungem a Anou pátrají. Čtveřice se odklidila do letního domu George, kde připraví plán útoku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě bída. Má vůbec smysl točit akční filmy, kde není v soubojích nic vidět, kde není kvalitní choreografie? Takhle to není dobrý! Ve filmu s touto akční legendou by to mělo být na nejvyšší úrovni! A ty sekaný prostřihy záběrů za sebou už mi taky lezou krkem. Co na tomto kdo vidí za pokrok? Souboj např v baru je neidentifikovatelný chaos, kdy divák nemá šanci postřehnout, kdo s kým. Děje se to ve tmě, není nic vidět, takhle by akce vypadat neměla. Pak to postrádá smysl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Filipíny jedině s expresem Van Damme. Bijec je zase jednou pořádně naštvaný. Proti jeho vůli mu byla odebrána ledvina. On ji chce pochopitelně zpět. A chce za každou cenu zjistit, kdo si nelegálně objednal životadárný orgán. Půjde na to přes přesně mířené kopy, tvrdé údery, roznožku a drsný výraz. Ale ano, takhle mám Van Damma rád. Jednoduchý příběh s jasně danou koncepcí přesně dávkované dynamické akce. Co na tom, že lze v některých scénách poznat, že hlavní, dnes už méně pružnou hvězdu zastupuje dublér, film dá také vědět, že zadní projekce ještě existuje i v roce 2015, originální scény se proplétají s odrhovačkami filmů let devadesátých. Debutující scenárista Joshua James sepsal přepracovanou formou to, co zdobilo filmy, když doba přála skutečným akčním hrdinům, plus navrch přidal několik nepředvídatelných i emotivních sekvencí a emotivní závěr, to aby si Van Damme připadal i jako charakterní herec. Ti noví akční týpci stejně nesahají Van Dammovi ani po jeho vypracovaný zadek, koneckonců hned v úvodní sekvenci mohou jeho příznivci posoudit, jak je na tom s fyzickou konstitucí. Nějakých deset minut se po místnosti pohybuje úplně nahý. Zpočátku se mně nelíbily vztahy, které příběh určil. Do něj výrazně zasáhne John Ralston, který hraje Van Dammeho bratra. Předně si ti dva nejsou žádným způsobem podobní, Ralston byl svojí vírou v Boha poměrně otravný, zabíjení lidí se mu příčilo, kdežto jeho filmový brácha měl za sebou členství ve speciálních jednotkách, jejichž hlavním úkolem byla záchrana unesených lidí, je tedy vycvičeným zabijákem. Oba muže příliš nic nespojovalo, léta se nemuseli, Van Damme opíchal bratrovu ženu, z toho pichu vzešla holčička, která nyní potřebuje novou ledvinu, jediným vhodným dárcem je právě Van Damme, jenže ten už má jen jednu ledvinu. Nějakou dobu jsem si zvykal na ty vztahové represálie. Film se určitě nevyhnul i blábolům typu, že mrtvá manželka se nápadně podobá šlapce z ulice, se kterou se hlavní hrdina hned na začátku spustí a která iniciovala ten nelegální obchod. Postupem času se ty vztahy staly snesitelnými, brácha už nebyl takový pobožný sráč, což deklamoval v zajímavé předposlední scéně filmu, která byla hodně působivá z emotivního hlediska. I závěr je emotivní. V akčních scénách to vypadalo dobře. Nepřehledná místa zahalená do přítmí (klubu, chodby, ulice), občasně vedená nevybalancovaným střihem se sice našla, ale syrové bitky, přestřelky a výbuchy měly solidní fazónu, kamera se také činila a k dobrému dojmu byla výrazně nápomocná. Film se výrazně nezakecával, když se přece jen dialogově zdržel, dalo se to vydržet. A divák se z toho mírného dialogu dozvěděl něco, co děj posunulo zase o kousek jinam. Na spolupráci Jean Claude Van Damma a režiséra Ernie Barbarashe si příznivci poctivých béčkových opusů nemůžou stěžovat. Pravda, někdejší akční superhvězdu zpátky na vrchol nekatapultuje. Ovšem akčně se u ní pobavit dá velmi obstojně. 70% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podla mňa dosť podcenený film. Ernie Barbarash s JCVD už niečo natočil (Šesť výstrelov, Elitný zabijaci), ale tento Krvavý obchod aj keď nieje tak krvavý ako na plagáte, či v nazve filmu, celkom ma to prekvapilo. Žán Klod je vo forme, akcie výživné a príbeh ma tiež celkom grády. Vlastne ma v závere aj celkom prekvapil, čo som od filmu s Belgickou mlatičkou nečakal. Palec hore. 70% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Doufal jsem, že právě tento film bude pro JCVD znamenat velkolepý návrat nebo respektive, pořádný béčkový akčnák. No, tak se určitě nestalo. Já ale zklamán rozhodně nejsem. Mě baví jak starší Van Dammovi filmy tak i ty novější. Samozřejmě mezi ty novější patří i slabší kousky. Poslední dobou měl spíše vedlejší role či role záporáka. V Expendables 2 si střihnul roli padoucha – tam to zahrál skvěle. Nebo Enemies Closer, tam rovněž zahrál šílence, ikdyž kvalita filmu byla sotva průměrná. V lonském Swetleru měl miniroli, kde se třeba vůbec nepředvedl. Takže proto jsem se tak těšil na tento snímek, kde má JCVD konečně plnohodnotnou kladnou postavu hlavního hrdiny. V tomto případě se ale nejedná o úplně klasického hrdinu. Má zde roli ztroskotance, který podělal v životě dost věcí. Zahrál to teda dobře, takže jsem byl s jeho hereckým výkonem spokojen. Ostatní herci a i jejich postavy mě též bavili. Záporáci byli teda slabší. Hlavní padouch mě zaujal jen ke konci a to při fightu s JCVD. Příběh je jednoduchý a má jen na konci menší a možná trochu zajímavější scénu. Rozhodně jsem se nenudil, ikdyž bylo tempo někdy pomalejší. Říkal jsem si, kdy se to pořádně rozjede ? Trailer vypadal akčněji a svižněji, ale co, trailery jsou někdy zavádějící. Akce tu bylo tak akorát. Potěšilo mě, že se zde JCVD pořádně pral, ikdyž třeba scéna v clubu nebyla moc nejlepší. Bylo to hůře osvětlené, takže jsem si akci nemohl naplno využít. Třeba úvodní bitku, kdy Van Damme vzpomíná (byl to flashback), musím pochválit – pár dobrých výkopů zde předvedl. I uprostřed snímku tu nějaké souboje jsou nebo ten finální je asi nejlepší. Přestřelky tu také jsou, ale za moc nestojí. Finále je tvořené krom konečného fightu především přestřelky, natočeno je to především ale ve tmě, takže tu máme jen obyčejné střílení. Hudba je taková normální. Na úplném konci tu aspon máme menší emoce. No, z tohoto se mohlo vytřískat mnohem víc. Je to tak na rovné 3 hvězdy, ale mě to bylo líto, moc jsem se těšil, tak ty nejslabší možné 4 hvězdičky, protekčně dávám. Určitě se k tomu někdy vrátím. Nějak výrazně zklamaný nejsem. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To máte tak - Zastanete se pěkné holky, pozvete jí na drink a pak na to skočíte. Druhý den ráno se probudíte ve vaně s ledem a zjistíte, že Vám chybí ledvina, kterou jste navíc slíbil darovat bratrově umírající dceři. No nenaštvalo by Vás to? Van Dammeovi to celkem zkazilo den a to mělo za důsledek dvě věci 1) tenhle sex stál až moc 2) obchodníci s orgány si vybrali opravdu ale opravdu špatného "dárce". Za mě jedna z těch vydařenějších Van Dammeovek z poslední doby. Pěkné fighty, sympatické postavy a JCVD je zde ukázkovej bad ass, kterej Vás buď ztříská rukama a nohama a nebo taky třeba takovou biblí a to pak doslova vidíte všechny svatý. Na nedělní večer jsem zvolil více než dobře a JCVD dokazuje, že na to stále ještě má a jestli za sebe někdy nechá zaskočit dubléra? Koho to štve :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V čase 00:36:25, keď Deacon (Jean-Claude Van Damme) po bitke nastupuje do malej dodávky k svojmu bratovi, je pri naštartovaní auta možné vidieť v čiernom okne kameru, mikrofón a člena štábu. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama