Reklama

Reklama

Smyčka

Trailer

Obsahy(1)

Dva paralelní příběhy o postavách uvězněných v nekonečných prostorech, které pozbývají jakoukoli logiku. Dva bratři a detektiv uzamčení na nekonečném schodišti a rodina lapená na nekonečné silnici - a to na velmi dlouhou dobu. Mexický sci-fi thriller sleduje dva oddělené příběhy: v prvním honí detektiv dva bratry, z nichž jednoho zabije. V tom druhém vyráží rodina na výlet a malá dcerka cestou dostane astmatický záchvat. V obou případech uslyší postavy výbuch, po němž se ocitnou lapeni na místě, kde se zrovna nacházejí - detektiv běží dolů do přízemí, ale skončí opět v devátém patře. Rodina jede po nekonečné silnici a nikdy se nedostane do cíle. Dokonce i jednotlivé prvky se v daném prostředí objevují každý den - například hotové jídlo a nealkoholické nápoje. Tento hluboce znepokojivý snímek se dotýká témat, jako jsou konzum, rodinná pouta a paralelní vesmíry, a vyvolává v nás otázku, jak moc se naše životy liší od životů těchto lidí, kteří jsou připoutáni k jednomu místu a stále se opakujícím každodenním činnostem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějný náběh na zajímavou zápletku o zacyklení se v časoprostoru. V první rovině na schodišti v domě, v druhé na silnici v otevřené krajině. Herci sice na můj vkus příliš teatrálně řvali a mleli pantem, ale byl jsem zvědavý, co se z toho nakonec vyvrbí. Ovšem po střihu o x desítek let dopředu šel příběh absolutně do kopru a výsledkem je jen jakási prapodivná absurdní groteska. Promrhaná šance na slušné mysteriózní scífko, škoda, že rejžovi nestačilo natočit "pouhý" béčkový mindfuck, ale snažil se o nějaký (jaký vlastně?) přesah. Ale jeho další filmy už jsou lepší a lepší, takže tahle jeho nevalná prvotina budiž blahosklonně odpuštěna a zapomenuta. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to naprosto uhranulo mysteriózní atmosférou a zasazením do malého prostoru, ze kterého se postavy nemají jak dostat (pro tyhle náměty mám prostě slabost), jenže mé nadšení začalo opadat hned s příchodem druhé dějové linky, která je ve finále k ničemu a jen zbytečně na víc, aby to bylo delší a pointa mě pak zklamala ze všeho nejvíc, jelikož to je blábol. Jasně, že se to dá brát tak, že to tak prostě je a hotovo, ale vadí mi, že SPOILERY utrpení "dvojníků" nedává smysl, když pak jejich pravé verze žijí životy taktéž plné špatných událostí a vlastně všechny dopadnou dost špatně. K čemu teda je tenhle vesmírný zákon, když neplní to, co plnit má? A proč všichni otrocky přijmou svoje role a nepokusí se osudu vzepřít, když mají převzít roli staršího?". Má to sice pěkný a viditelně pracný vizuál, většinu času i solidní atmosféru, ale to, co z toho vzejde, je buď zaleknuté a nedotažené, nebo jen bezúčelně nihilistické, když jejich oběť je vlastně k ničemu. KONEC SPOILERU Škoda, že to je založené jen na šoku z pointy a že se to z ní nesnaží vytěžit víc, protože pak by to k něčemu bylo. Takhle je to hlavně jednorázový thriller s výrazným sci-fi prvkem a hororovým laděním. A ano, psychologické to v určitém slova smyslu taky je, dokonce i dál, než podobné filmy, které taky mají být psychologické jen na základě námětu. 3* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a to jak lidé vypadají a chovají se po x letech vám určitě utkví. Bohužel konec je laciný a fakt debilní. Tvůrci chtějí vyrukovat s šokujícím vysvětlením, jenže to postrádá jakýkoliv smysl. Katarze ani "ty pičo" pocit se u mě nedostavil. Naopak jsem byl tak znechucenej, že jsem ztratil zájem a šel se radši vychcat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mindfuck na báze časovej slučky, ktorý má svoj osobitý štýl. Začiatok bol trocha pomalší, chvíľu trvá, kým sa do toho človek dostane, ale potom to až do konca nepustí, pričom platí, že čím je dejová linka bližšie ku koncu, tým je to zaujímavejšie a zaujímavejšie. Koniec už bol vyslovene excelentný, páčilo sa mi, ako sa to nakoniec originálne rozmotalo a vysvetlilo. Navyše snímok disponuje zábermi, ktoré by sme mohli zaradiť do kategórie no povedzme bizarnejších, alebo minimálne aspoň k nechutným (sex v aute, nechtiská...). Veľká spokojnosť. 80/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Abyste mohli žít šťastný život, běhají někde v kole pro křečky nějací nebozí chlápci a ženy a nemohou ze svého kola uniknout, áno? Ačkoliv vlastně ani vy nakonec nemusíte mít šťastný život. Začalo to zajímavě zajímavou záhadou, pokračovalo zcela zbytečným příběhem č. 2, který se fakt dal hodně zkrátit, a skončilo neředěnou nihilistickou depkou. To jsem fakt zrovna dnes potřeboval, film o tom, že naše životy jdou odnikud nikam. Ty běž, Ezbane, do p.dele. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až v závěru. (pornogrind)

Reklama

Reklama