Reklama

Reklama

Amerika z ptačí perspektivy

(seriál)
  • Česko Nádherná Amerika (více)
USA, (2010–2019), 61 h 58 min (Minutáž: 46–51 min)

Epizody(73)

Obsahy(1)

Proleťte se nad pozoruhodným státem a sledujte jeho krásu. Pořad zachytil rozmanité scenérie od hučících niagarských vodopádů a architektury měst po jejich obyvatele. (Discovery Channel)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (22)

Amerika z ptačí perspektivy (2010) 

Dozvídáme se hodně místních kulturních zajímavostech. Krásné letecké záběry přírody a architektury. Státní lesnaté přírodní parky Pautakvej? (název jsem nikde nenašel) a Winslow jsou na podzim překrásné. ()

Tennessee (2010) (E05) 

Libil se mi prekrasny vychod zeme a nelibil vybydleni zapad. Dokument na Ceske televizi. ()

Massachusetts (2011) (E12) 

Obrazově krásný dokument. Rovina jak placka, ale všude zeleň. Znovuzalesněná oblast Derkshire malebně kopcovitého národního parku. A pro Američany důležité historické události. ()

Georgie (2011) (E13) 

Překrásné! Nevěděl jsem, že je Georgie tak zalesněná. Dokument na České televizi. ()

Louisiana (2012) (E19) 

Země je pěkná placka, asi prírodně nejcennější budou ty mokřady. Líbila se mi architektura protipovodňových chatek z nadace Breta Pitta. Mohl se navštívit alespoň jeden džeový klub. Dokument na České televii. ()

Michigan (2012) (E21) 

Tento dil me nicim nezaujal. Kultura prevazila nad prirodou. Sama voda a tri detroitske,dnes uz zkrachovale automobilky,americky fotbal s cenou vstupenky 4tisice dolaru na cernem trhu a dalsi bizarnosti. Ta osmimilova trida v Detroitu pusobi bezutesne a nedivim se raperovi Eminenovi, ze si dal za cil odtud pomoci hudby zmizet. Ale co ti ostatni? ()

Mississippi (2012) (E24) 

Překvapila mě tak masivní invaze popínavé rostliny kouzu a v plantážích borovice na sklizeň a metoda její likvidace řízeným vypalováním. Stát působí lesnatě zeleně a je placka, která se v místě rodiště Elvise Presleyho začíná vlnit. "K jedenáctým narozeninám Elvise mu jeho chudá matka koupila kytaru přestože si přál pušku"" dozvíte se. ()

Pensylvánie (2012) (E25) 

Stát není moc hezký s výjimkou rekreační oblasti řeky Delaware. Po celou délku toku tvoří řeka východní hranici státu Pensylvánie. Zastávky mě zaujaly včetné měst Philadelphia a Pitsburg. ()

Florida (2012) (E26) 

Ohromila mě likvidace chráněné oblasti Everglides předešlou americkou vládou, protože oblast bránila ekonomickému rozvoji a pak také sídlo Johna Travolty s Boingem 737 a přistávací drahou. ()

Minnesota (2013) (E34) 

Rovinatá země dvou tváří. Oblast polí , na severu krásné lesy a na východě u obřího jezera Superior (narodil se zde Bob Dylan)  lesnaté pohoří Iron range, kde se těžila železná ruda, která Americe pomohla vyhrát obě světové války. Uvidíte i komentovanou prohlídku hlavního města státu Minnesota. ()

Vyrobeno v USA (2013) (E35) 

Bylo příjemné spojit si všechny ty slavné firmy v hlavě s konkrétní továrnou nebo sídlem majitele. ()

Jako stvořená pro Hollywood (2013) (E37) 

Dokument navštěvuje slavná místa z Hollywoodských filmů v této příšerné zemi. ()

Texas (2014) (E38) 

Ze všech států nejošklivější přehřátý rovinatý polopouštní stát s tisíci nebezpečnými zařízeními jako jsou chemičky. A přitom nejzalidněnější. ()

Kentucky (2014) (E40) 

Překrásná lesnatá nepřelidněná přírodní země díky hradbě neprostupných hor, která ji dlouho chránila před kolonizací. Dokument na České televizi 2. ()

Utah (2014) (E41) 

Prakticky vsude krajina podobna te na marsu bez kousku lesa. Tento dokument vysilany na Ceske televizi ma proste westernovou atmosferu. ()

New Jersey (2015) (E51) 

Nečekal jsem, že jde o tak zelený stát. Líbily se mi New Yersejské Boroviny tvořící 22% rozlohy státu a začátek tři tisíce kilometrů dlouhé Apalačské stezky. ()

Kouzlo vody (2016) (E56) 

Obrazove krasne a siroky zaber lokalit. Treti tretina je trochu depresivni. Znecisteni vody,nedostatek zmenou klimatu. To je tzv.pokrok. ()

Portoriko a Panenské ostrovy (2016) (E57) 

Dokument se pomalu rozjizdi,ale pak ukaze necekane prirodni krasy tohoto ostrova, ktery USA koupilo v dnesnich penezich za pul miliardy dolaru. Vypada to, ze spolu s Aljaskou nakupovali Americane zeme se slevou z vyprodeje. Je zde jediny destny prales v systemu americkych lesu. Uchvatna je krasova oblast. Vlastne neznam nikoho, kdo by byl v Portoriku. ()

Zázraky přírody (2016) (E58) 

Na mě už ty jejich slavné parky s přehršle dokumenty o nich začínají působit pouťově. Navíc národní parky jsou často na území, které zbylo jako poslední neosídlené z různých důvodů jako šutrovitá půda, zima, vedro apod.Podívat se do Ameriky mě neláká kvůli z mého pohledu příšernému obyvatelstvu a drahotě. ()

Velkolepá díla člověka (2016) (E61) 

Nektere budovy se mi libily. Originalni jsou tradicne muzea, nebo skola architektu. ()

Reklama

Reklama