Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tour de Meurtre. Odskočit si z amatérského cyklistického závodu, zavraždit manželku a poté se vrátit do pelotonu, jako by se nechumelilo? Tohle je slovy Mirka Dušína nečestné a nesportovní..! Dejme stranou, že zločin dost riskantně spoléhá na nepřítomnost svědků a samozřejmá existence druhých klíčů od auta je dlouho ignorována. Díky Brasseurovi, který se snaží celou dobu vysvléct Trintignanta ze žlutého trikotu, se to chvílemi mění až v krimikomedii a právě odlehčený rám příběhu umožní, abyste svižně dorazili až do finiše a překvapeně koukali, komu při závěrečném spurtu spadl řetěz.. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

No pánové, po letech shlédnutá Mužská záležitost... paráda za 4*, ale mezi námi chlapi ta záležitost by si zasloužila možná i pět. Prostě za mě jistě 4,5. Já bych potřeboval ty půlky hvězd, protože buď by to bylo nefér k těm kouskům, které přeci jen jsou v něčem lepší a nebo je to naopak vůči těm, co jsem jim dal 4* a tato záležitost je prostě víc hlavně díky excelentním výkonům Trintignanta a Brasseura. I hudba šlapala do pedálů pěkně ikdyž Cosmova parketa je hudba ke komediím, kde se může pořádnějc vyřádit a šlápnout do pedálů :-) ... Doplňuji ještě po dalším shlédnutí k tomu dabingu pánů Mrkvička, Cupák... tedy to je zase naše česká "luxusní záležitost" - naprosto. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Výborně rozehraná kriminálka o vyšetřování případu sériového vraha, který má na svědomí tři ženy.. A ještě lépe mi sedlo psychologické drama o dvou mužích, komisaři a architektovi, jejichž přátelství utržilo velkou ránu.. Jean-Louis Trintignant se mi moc líbil, uvěřila jsem mu nešťastné manželství, uvěřila jsem, že ji nezabil, no a uvěřila bych mu i to, že je přítel..  Claude Brasseur se zhostil své role (ne)vyšetřujícího komisaře poněkud netypickým způsobem, ovšem získal si mě, svou upřímností, otevřeností, smyslem pro férovou hru i čestné jednání.. Jeho vnitřní zápas byl pro mě z celého snímku asi nejzajímavější a v závěru jsem se přistihla, že s ním hluboce soucítím.. Hodnotím za čtyři s pomyšlením na pět, pozoruhodný film.. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná francúzska kriminálka s dobrou dramatickou zápletkou. Je či nie je dobrý priateľ komisára Servollu vrahom alebo nie. Neustále pochybnosti, hľadanie dôkazov pre a proti, tvoria výbornú psychologickú hru. Produkcia je dobrá a herci ako Claude Brasseur a Jean-Louis Trintignant nie sú žiadni amatéri. Po úvodných vraždách však už opadne napätie a snaha komisára usvedčiť Krepsa skĺzava až ku komédii. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som čítal scenár, získal by som dojem, že môže byť z neho napínavá temná detektívka s pečlivo načasovanými zvratmi a že budem po celý čas sedieť v kresle ako prikovaný. Výsledok je však kombinácia športového filmu, light detektívky a trochu aj komédie a pôsobilo to na mňa ako nejaká časť z Malého pitavala z veľkého mesta a aj tam sú napínavejšie nakrútené kúsky. Herci v oboch hlavných úlohách sú presvedčiví, ale látku mal dostať do rúk niekto, kto by dokázal využiť naplno všetok jej potenciál. Takto je to na rozmedzí troch a štyroch hviezd a viac sa mi páčila myšlienková rovina filmu a samotný záver ako celkový priebeh vyšetrovania. 70% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama