Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

topi 

všechny recenze uživatele

Úvodní vraždy byly suprově natočený, poté začalo hledání vraha a postupné odhalování stop k jeho dopadení. Zápletka zajímavá, chvíli mi trvalo než jsem se v ději zorientoval, ale díky představitelům hlavních rolí, Brasseura a Trintignanta, suverénně namluvených Mrkvičkou a Cupákem jsem se do vyprávění pěkně zažral. Film je hodně i o přátelství a z toho námět čerpá asi nejvíc. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá detektivka, v níž obchodník s realitami využije brutálních vražd tří žen, aby se stejným způsobem zbavil své manželky. Alibi mu má dát jeho účast na cyklistických závodech party nadšenců, mezi nimiž je i policejní inspektor, jehož si obchodník zaváže nabídkou výhodné půjčky na koupi nemovitosti. Mám tyhle staré francouzské herce rád. Jen ten konec mi neseděl. Obchodníkovi se vražda jednoznačně neprokázala a inspektor se mu pomstí tím, že mu při závodech způsobí vážnější poranění. Tomu jsem jaksi neporozuměl. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Výborně rozehraná kriminálka o vyšetřování případu sériového vraha, který má na svědomí tři ženy.. A ještě lépe mi sedlo psychologické drama o dvou mužích, komisaři a architektovi, jejichž přátelství utržilo velkou ránu.. Jean-Louis Trintignant se mi moc líbil, uvěřila jsem mu nešťastné manželství, uvěřila jsem, že ji nezabil, no a uvěřila bych mu i to, že je přítel..  Claude Brasseur se zhostil své role (ne)vyšetřujícího komisaře poněkud netypickým způsobem, ovšem získal si mě, svou upřímností, otevřeností, smyslem pro férovou hru i čestné jednání.. Jeho vnitřní zápas byl pro mě z celého snímku asi nejzajímavější a v závěru jsem se přistihla, že s ním hluboce soucítím.. Hodnotím za čtyři s pomyšlením na pět, pozoruhodný film.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Cyklistická komunita drží spolu, šliapanie do pedálov, ako aj iné športy, spája osobnosti všetkého druhu a zamestnania. Tak spojí aj obchodníka a inšpektora, a spojí ich ešte jedna vražda, ktorá je štvrtá v sérii podobne spáchaných. Námet trochu od Agathy Christie, no prevedenie nie je bohvieaké. Má to byť thriller, ktorý ale nenapína, hlavne úvod je zmäteno podaný a nejasnosti si treba domýšľať. Mužská záležitosť je dilema, či uprednostniť priateľstvo alebo spravodlivosť. Slabšie tri hviezdy. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Uff, hodně zvláštní film - aspoň na naše dnešní poměry. Začátek je totiž celkem zvláštní, až zmatený. Postupně se divák dostává do obrazu, ale to se zase začnou střídat divné scény s těmi bizarními. Rozuzlení je překvapivé tak na půl, ale funguje to. Vskutku zvláštní počin, ale odnáším si spíše pozitivní pocity. 3,5* ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno