Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI ANI POLICIE NEDOKÁŽE ZJISTIT, PROČ TVŮJ MANŽEL ZMIZEL, TAK JÁ.…“   Od začátku to nasadí fajn vypravěčský tempo – takový noirový a k tomu ta hudba…. kurva furt mě to nutilo přemejšlet, kde jsem to jen… No jasně! Když si Ivonne sedla na tu židli – Základní instinkt! Prostě mi ho to chvilku připomínalo. I kvůli tý femme fatale a hrdinovi, zataženýmu do hry plný sraček. I když teda moc nechápu…. no ale to je jedno. Postupně tady máme takový skandální odhalení, ale už mě to moc nebere. Ne že by to bylo blbý, jen takový překombinovaný a i ten „noir“ smrádek je pryč.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Manhattan Nocturne“, kterou v roce 1996 napsal  Colin Harrison, neznám.  2.) Volala blondýna, že má pro mě námět na reportáž.  ///  Thx za titule „honzig78“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmy ze kterých voní chlast, hlavní mužský hrdina je tak trošku v prdeli a ještě tam existuje femme fatale vysloveně miluju. Tajemství tady mohlo být víc propracovanější, ale i tak mě příběh o koníčkovihodně zajímal. Mimochodem být sváděn od Yvonne Strahovski, to bych si teda mile rád v životě dopřál v pohledu to totiž má. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak sa zvláštne ten film plynie. Je pekne napísaný, ale nemyslím, že niekoho dokáže zmiasť a poentu s nástrelom záveru odhadne každý už niekde pred polkou. Obsadenie fajn, Brody podržal aj väčšie sračky. Neni to nič, čo by mi ustrelilo dekel, ale ani nič, čo by som dopozeral so znechutením a povinnosti. Takže fajn detektívka s trochu noir atmoškou, oddychovka. 3 z 5 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod iba poviem - vynikajúcich posledných 30 alebo 35 minút. Zvyšok filmu je miestami zaujímavý, miestami trošku nudný, no hlavne v prvej hodinke je to dosť natiahnuté a je tam veľa momentov, o ktorých vieme, že nastanú. Ale myslím si zase tiež, že Adrien Brody a Yvonne Strahovski sú obaja veľmi dobrí a do filmu pasujú. Myslím si, že film potreboval trošku viac venovať sa ústrednej téme a dať tam trošku viac toho thrilleru. Miesto toho ale film rozpráva niekoľko ústredných tém ako hľadanie pamäťovej karty, ktorá môže zdiskreditovať šéfa hlavného hrdinu a ohrozovanie jeho rodiny, čo ju výsledne absolútne rozvráti, a kopec videí zo strany Simona, ktoré sme podľa mňa poznať nemuseli. Keď sa ale film sústredí na jeho smrť a udalosti, ktoré sa stali, tak sa stane veľmi zaujímavým a ako som už povedal, posledná štvrtina filmu je absolútne vynikajúca. Tam som mal konečne pocit, že sa dozvedáme niečo zaujímavé a neopozerané. A už len z toho dôvodu dám filmu pozitívnu odozvu. Lebo s celkovým výsledkom som nakoniec spokojný. Určite by som viac ocenil, keby takto film pôsobil už nejakú tú hodinku predtým, ale stojí to za to počkať. A rozhodne tu nebolo nič, čo by som ohodnotil ako vyslovene otrasné. Len sú to veci, ktoré sú trošku prevarené a obohrané. Rozhodnite sa teda sami, či je "Manhattan Night" film, ktorý by vás oslovil. Z mojej strany je tu spokojnosť. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku zaujímavý thriller, ktorý je atraktívny najmä vo svojom jadre, ale s blížiacim sa koncom neprichádza vyvrcholenie, ale odhalenie, o ktorom tak nejak tušíte po celý čas. Pianista je fakt herec útrpného charakteru, je to o jednej póze, na tom sme si už ale zvykli. Od Yvonne som zase čakal viac ako len odhaľovacie scény, chápem, že niektorých oko to poteší, ale herecký výkon ženských rolí by mal byť viac ako o odhaľovaní či afekte. Z mojej strany ale celkovo spokojnosť, jednohubka, z ktorej nie som sklamaný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama