Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Postrádal som napätie a atmosféru, prekážalo mi nelogické chovanie postáv (polovičný spoiler) (aj to, akým spôsobom skonal príšerácky záporák) (koniec spoileru) a kombinovanie hororového žánru s rodinným drama v tomto prípade filmu vôbec nesedelo, pričom prelínanie daných scén je dosť nezmyseľné. Nijak príbehu nedodali akúsi pointu a dej taktiež nikam neposunuli. Ale nechcem znieť extrémne kriticky, takže odpad nedám, no po pravde mi deň po zhliadnutí v hlave zo snímku zostala len chytľavá klasika, púšťajúca sa z audio-macíka ("If you're happy..") a zubaté lesné monštrózne "čosi". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Monster“ dokazuje, že horory s příšerami nejsou mrtvým žánrem a že se jedná stále o žánr, který má co nabídnout. Film dobře využívá atmosféru noci, dobře využívá napětí a gradaci, a to přitom na velmi omezeném prostoru, kde se odehrává. K tomu velmi příjemná hrdinka, což jsem nečekal, ale Zoe Kazan zvládla svůj part na výbornou. Jen víc podobných filmů s příšerami. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Monster hororů příliš nevzniká, tak jsme rádi za každý nový přírůstek, který je alespoň schopně natočen, ale pořád to nestačí. 40 minut opět čekáme než se něco přihodí. Mamka s nevrlou dcerou v autě je pro mne málo atraktivní, vždy když vidím málo postav v hororu, tak je jasné, že se příliš řádit nebude. Příšera vypadá slušně, ale nemá dostatek prostoru, gore se příliš nedočkáme a spíše se buduje atmosféra, která se mnou nedělala prakticky nic. Zhlédnout se dá, ale je to bohužel jen průměr. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 3/10, Vizuál 6/10, Akce 4/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 5/10, Lekačky 0/10. 55% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako by se rejža nemohl rozhodnout, jestli natočit sociální drama z prostředí bílé spodiny, nebo nějaký temný příšerácký krvák. A jelikož asi neměl ani k jednomu tématu dost látky, spíchnul oba tyhle různorodé žánry k sobě a výsledkem je docela zajímavý hybrid. Leckdo si určitě bude stěžovat na rušivost všelijakých těch flashbacků o vztahu matky s dcerou, ale mně se zprvu právě tahle psychologizující rovina líbila, a navíc díky ní není Monster jen tak obyčejným tuctovým horrorem. To mě spíš zarazila jiná věc - sice vím, že Amerika je země neomezených možností, ale zdá se mi nepravděpodobné, že by tam měli pouliční osvětlení i na nějakých vedlejších lesních silnicích v nějakých prdelákovech. Ale to by pak v tom filmu nebylo nic pořádně vidět, že jo. A taky je to určitě pravděpodobnější, než že se vypitá egoistická asociálka v pár okamžicích přetransformuje v oddanou a sebeobětující se matku, nebo že malá holka spálí příšeru desinfekčním sprejem jako plamenometem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé ženy by neměly mít děti.... Noc, bouře, matka s dcerou v autě, les, stará cesta, vlk, krev. Malý lesní horůrek připomene v několika scénách Aliens (1986). Nic velkého, jen lehce předvídatelný snímek s dobrou atmosférou. Obě aktérky hrají velmi dobře, ale bylo jasné, že sledovat hodinu a půl události kolem jedné lesni nehody by nebylo pravé ořechové. A tak se do filmu vkrádají flashbacky, které vůbec neruší, naopak vysvětlujíí divákovi situaci, v níž se matka s dcerou nachází. I když na monstrum zřejmě brzy zapomenu, film mi příjemně utekl a líbil se mi. Bouře, les a temnota kolem jsou zkrátka fajn. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama