Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je výborné.Kromě Redforda či Bryce Dallas Howard je tam i Wes Bentley a Karl Urban. Dobří jsou ale především mládí dětští herci Oona Laurence a a Ooakes Flegley. Zápletka není moc nabitá a ani tam není moc odkazů na 80. léta (což je škoda protože retro odkazy já miluju). Ale jinak je to dobrý film. Už jenom když máme ze začátku pozorovat symbiózu mezi Petem a Elliotem nám film dává najevo, že se jedna o jiný film než na který jsme zvyklý. A je to od Disneyho takže se mi to muselo líbít. Můj kamarád Drak není nějak speciální film. Ale má srdce. A to se cení. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Malej mauglí a neviditelnej Šrek s křídlama se poflakují po lese a ničí bagry a pracovní nářadí chudákům dřevorubcům. Do toho se nám připlete tisícročný Redford a už se jede podle zajeté a mnohokrát vyzkoušené matrice rodinnýho americkýho dojáku, kterej někde mezi řádky myslí na přirodu a zachování druhů zvířat. Neurazí, nenadchne a kdybych byl v otrošku sentimentálnějším rozpoložení, možná bych i slzičku vymáčk´. 60% P.s.: nic ostrovtipnýho mě nenapadá... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jednoduše Mauglí, akorát v trochu jiném prostředí a s více lidmi, kteří do Mauglího života vstoupí. Jo a Mauglí se jmenuje Pete a jeho ochráncem je drak. Vizuálně krásné a snad bez chybičky, příběh ale neskutečně klišovitý s tím, že zde není vůbec nic překvapivého. Dobře odvedená práce, která se od Disneyho očekává, ale nic excelentního. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ať se jde zahrabat Kniha džunglí se svoji sterilní miliardou, s nulovým srdcem a minimálním náznakem emocí. Tohle byla zase jednou emocionální nádhera, co pohladí duši a vem to čert, že je to jen okopírovanej Falco nabarvanej na zeleno. Příjemný rodinný film u kterýho mi ukápla nejedna slza a to nemám problém sledovat magory s motorovkou v mateřské školce, ale mám rád inteligentní a milé filmy. Drak jednoznačně CGI ňůňo roku. Nechápu ty výdělky, tenhle svět prostě nemá naději.90%. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Ach ako len ja milujem príbehy so šťastným koncom najmä,ak sa týkajú animal tematiky i ked táto konkrétna bola grafického charakteru.No i tak mi tvorcovia brnkli na moju citlivú strunu a musím sa bez hanby priznať,že my i 1,2 slzičky utiekli.Sympatické obsadenie,Redfordove modré oči a krásny príbeh pre celú rodinu.Odporúčam. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Viacero áut vo filme pochádza z neskorších rokov, ako sa odohráva dej filmu (1983). (megajalec)
  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)

Reklama

Reklama