Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pete´s Dragon" bolo jedno z menších očakávaní tohto roku, no napriek tomu od štúdia, od ktorého sa snažím vidieť všetko, čo od nich vyjde. A musím povedať, že z tohto filmu som ostal veľmi príjemne prekvapený. Možno nie ich najlepší film, no rozhodne dokáže dostatočne vybudovať atmosféru na to, aby som si povedal, že ma dostal. Po veľmi drsnom úvode prichádzame k prvému stretu Peta a jeho draka Elliota. A musím povedať, že ich priateľstvo je to, čo pre mňa film najviac posúva dopredu. Oakes Fegley je celkom okey v hlavnej role, no nemal som pocit, že by som mu úplne jeho herecký výkon bral. Lepšie je na tom ale Oona Laurence. Myslím si, že patrí medzi mladé talenty, ktoré dúfam, že sa budú rozvíjať ďalej. Je veľmi sympatická, dobre sa na ňu pozerá a v každej role ju cítim naplno. A v tomto filme to nie je výnimka. Bryce Dallas Howard z Black Mirror - Nosedive je podľa mňa tiež dobrá. Keby mám povedať negatíva, tak možno je príbeh trošku priehľadný a sú tam niektoré klišé, ktoré poznáme a okrem toho tu musíme mať aj zloducha, ktorý chce draka chytiť. Samozrejme. Ale na druhú stranu, dobré momentky tu pre mňa presahujú nad tými zlými. Nemôžem povedať, že by to bol bezproblémový film. Niečo by sa tam našlo. Ale jeho atmosféra a priateľstvo medzi dvoma hlavnými hrdinami ho pre mňa robí príjemným rodinným filmom, ktorý by som si pokojne pozrel znovu. Čeknite si ho sami, a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel, já byl celkem zklamán. A to především po spatření onoho divokého draka, kterého jsem prostě pořád nějak nemohl skousnout a po celý film mě jeho zjev neskutečně iritoval. Neumím si to vysvětlit, je to fakt zvláštní, protože naopak jeho chování, city a hlavně neverbální komunikace tělem a očima byla fakt suprově promakaná, trefná a fakt mě bavila, ale ten jakýsi "Falco z Nekonečného příběhu ZJEV" mě prostě neseděl a kazil mi celý zážitek z filmu. Přirovnal bych to k takovému Tarzanovi, či jestli chcete Mauglímu v Disney fantasy kabátku, kde prales vystřídalo severozápadní pobřeží Spojených států. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Rozvleklý, předvídatelný a nepochopitelně tmavý film, který navzdory slušnému vizuálu po chvíli přestane bavit jak dospělé, tak děti. Mimochodem - další „rodinný“ snímek, který začíná smrtí obou rodičů a navíc se zhruba třetina odehrává večer, v noci či v temném lese. Opravdu pro děti to pravé ořechové. A nezachrání to ani drak se zelenou srstí - kdo to propána vymejšlí??? - ani Robert Redford, jehož účinkování v tomto dílku je pro mě tak trochu záhadou. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Hned ze startu dojemne. Chvilemi nudne, to jo, ale chvilemi naprosto bozske (utek z nemocnice) Klise a predvidatelnost az urazejici. Presto cista, krasna, lowbudget prace, ktera me osobne potesila mnohem vic, nez Kniha Dzungli. A dojala ne priznavam. Cely kino smrkalo, maminy si stiraly slzy a decka smrkali do kapesniku. Fakt prisaham, naprasim je vsechny, kdyz sem naprasil sebe. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi ten největší Disney úlet posledních let.. Rodinný snímek "Můj kamarád drak" je naprosto roztržen do dvou dějových linií, které se snažil někdo hala bala zalátat.. Linka s Redfordem, mě bavila a pointa by mi bohatě postačilo, že znovu náhodou v lese narazí se skupinkou lidí na draka a oni mu uvěří.. Ztracené dračí dítě byl krok mimo cestu.. Celkově roztříštěné, pevně neuchopeno, příběh plytký a diváka nepohltí.. Velké zklamání.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)

Reklama

Reklama