Reklama

Reklama

V kruhu koruny - The Wars of the Roses (2016) (série)


Richard III (S02E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Richard III
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Koně! Království za koně! Richard III. je renesanční historická hra s prvky tragédie, napsaná Williamem Shakespearem zhruba v roce 1591. Hlavní postava je vytvořena podle skutečného panovníka, Richarda III. Autor ovšem postavu z politických důvodů posunul do vyloženě negativní role. Hra zdaleka není historicky přesná, už vzhledem k dobově tendenčnímu pojetí ústřední postavy, nicméně fyzicky znetvořený a chorobně ctižádostivý Richard zůstává jedním z nejpůsobivějších Shakespearových portrétů zla. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Ehm. Proč nelze hodnotit a komentovat, když byla premiéra v červnu na BBC? Ono to půjde do kin?

na příspěvěk reagoval InaSe

Uživatel nerrti smazal svůj příspěvek.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

A.C.C.B

samotná myšlenka multikulti je debilní až na půdu, co naděláš.... ale snad už to brzy skončí a lidi se zase vzpamatujou

na příspěvěk reagoval nerrti

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

A.C.C.B

Samozrejme že NENÍ černoška stejne tak jako vevoda z Yorku NEBYL černoch. Role byla obsazena podle MULTIKULTURNICH KVÓT, aby černoši nervali, že jsou diskriminovani, že nejsou obsazovani do shakespearovskych historických her.

na příspěvěk reagoval A.C.C.B

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

TammiLargo

vážně? není to divadfelní hra, je to film, BBC to dělá jako film a to velmi seriozní a reprezentativní. Je super, jediná vada na kráse jsou tyhle do očí bijící  NESMYSLY jako je černej vévoda z Yorku a podobně. Myslím, že Shakespeare do těch rolí nezamýšlel černochy (jen jako Othela, pochopitelně) a jejich nasazení je jenom zhovadilost zvaná multikulti, která už zhyzdila a zničila kdeco, nejenom Shakespeara.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

TammiLargo

Těším se, až pomine to multikulti magoření a každej  bude tam, kde bejt má.  Jestliže natáčím ne parodii, ne komedii, ale seriozní historické drama, nemůžu ignorovat historické reálie. To už můžu rovnou dát do ruky Richardovi bazuku, bude to úplně stejnej nonsens, jako černá  lady Sophie. Nebude to potom ale historické drama, ale karikatura, vtip.

Reklama

Reklama