Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kvůli podobným filmům stojí za to ŽÍT. Od začátku do konce jsem se u něj výborně bavil. Jasně, s mírou pravděpodobnosti si tvůrci absolutně nelámali hlavu, ale tahle schopnost zřejmě dělá z lidí umělce a odlišuje je od zbytku populace. Tahle road movie je fakt těžce v pohodě a to jsem ji viděl nějakých 14 let od jejího vzniku. Za tu dobu neztratila ze svého espritu vůbec nic. Tedy alespoň doufám, že ne. Jinak by to znamenalo, že to kdysi nebyl jen super film, ale film, pro který už nemám superlativy. Bomba! ()

dANo 

všechny recenze uživatele

V čase, keď som ten film videl prvý krát (Papučová noc počas MFF Bratislava 2002), som prežil jeden z najzaujímavejších zážitkov zo sledovania filmu, keďže mi hlavná postava v mnohom pripomínala samého seba (ešte sa aj volala Daniel:) a tiež som istú dobu prežíval podobné cestovateľské príhody ako on... No proste, nemôžem ináč, ako dať 100%, snáď ma chápete... :o) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmečky od mistra Fatiha mě dokážou dostat do varu. Povedlo se mu to hned svým druhým počinem, který jsem tedy viděl až po jeho vyhlášených majstršticích (Proti zdi, Odnikud ) , ale to nic nemění na tom, že tohle až pohádkově vyznívající dobrodružství jsem si užil do posledního kilometru. Definice slunce od Moritze je možná pravdivá, ale stejně je mně blíž definice slunce od Juli. Díky prožitému příběhu jsou Moritz na začátku filmu a Moritz na konci filmu, dva rozdílný Moritzové a tomu se dámy a pánové říká herecké mistrovství. Topkovej zážitek. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma "ňoumy", který je vlivem okolností donucen k akci. Těžko říct, jestli je to " road movie" jakoby ze skutečného života nebo komedie, ale rozhodně se to pohybuje na hranici uvěřitelnosti a klidně by se to tak mohlo stát. Všichni hrají skvěle a konečně jsem zjistila, jak vypadá můj oblíbený režisér Fatih Akin, nebýt to v závěrečných titulcích, tak nepoznám, který to je... ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého výchozího nápadu tematizujícího osud a jeho ovlivnitelnost se stává souhrn nepravděpodobných historek okořeněný o etnickou různorodost (hlavní postavy cestují z Německa do Turecka). Základ etnické diversity leží zajisté v národnostním původu režiséra, jehož rodiče pocházejí z Turecka. Akin dosáhl výrazného úspěchu o několik let později, když v Berlíně vyhrál jeho film Proti zdi . ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama