Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už před lety, když jsem čas od času náhodně koukla ne letní filmový klub ČT2, mě tahle road movie tak chytla za srdce, že jsem se do posledního záběru nestačila ani na nose podrbat. Navíc mě tehdá, na německý film, neskutečně dostala vysokou konstelací pěkných hereček, což byl v dobách, kdy na nás šly jiné tv kanály s Doktorem z Hor a Stefanie, nevídaný zážitek a překvapivé zjištění. Tyhle pocity ve mně evidentně přetrvaly i doposud, až na to, že tentokrát, po druhém shlédnutí, se mi zdá, že si i začínám oblibovat Bleibtreua, nad nímž jsem ještě donedávna ohrnovala nos. S příjemnou Christiane Paul po boku je ale nadmíru zábavný. Jako celý film. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

V čase, keď som ten film videl prvý krát (Papučová noc počas MFF Bratislava 2002), som prežil jeden z najzaujímavejších zážitkov zo sledovania filmu, keďže mi hlavná postava v mnohom pripomínala samého seba (ešte sa aj volala Daniel:) a tiež som istú dobu prežíval podobné cestovateľské príhody ako on... No proste, nemôžem ináč, ako dať 100%, snáď ma chápete... :o) ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin nejspíš neopustí nikdy moji TOP 10 režisérů za nedostižné Gegen die Wand, i kdyby se mi od něj už nic jiného nikdy nelíbilo. Možná ovlivněn nesmírnou sílou prožitku z Gegen die Wand jsem se nechtěl dlouho pouštět do jeho dalších filmů. Zkusil jsem lehkou letní komedii V červenci, která mě utvrdila v tom, že je Akin obrovský talent a kromě totální depky a bizarního humoru je schopný natočit i pohodovou a úsměvnou road movie s neskutečně mladým Bleibtreuem a roztomilou Paul. Melancholik ve mně křičí po dalším Gegen die Wand, extrovert spokojeně vrní u Im Juli. Bis bald, Fatih :-) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Komický ryze německý film (Fatih Akin už propadl konzumnímu marasmu a Moritz Bleibtreu byl skutečně nesnesitelný) je jako obvykle o ničem. Multikulturní nesmysl se odhaluje v celé své nahotě: Turkyně mluví spisovnou němčinou (zcela bez rozpoznatelného akcentu – dokonce lépe něž já!), A taky ostatní, včetně Maďarů, jsou pěkná čeládka, ovšem strašně sympatická). Kromě toho se dozvíte spoustu nesporných pravd, které brzy lezou krkem. Ostatně; máte-li plnou peněženku, pak můžete jen s karimatkou a prázdným batohem (nebo i bez nich) randit po celé Evropě... No a Blue Moon tuhle písničku v podání Elvise Presleyho mám skutečně rád) po vykouřeném jointu má kvalitu kopance do zadku... A tak už ani nevím proč mi tento film připomněl dětskou hádanku o koze, kterou učitel matematiky formuloval takto: Koza je uvázána na 10 metrovém provazu, kupka sena je ve 20 metrové vzdálenosti. Jak se koza dostane k senu? Řešení: druhý konec provazu není uvázán. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Příběh je krásně přímý s jemným nádechem mystična, navíc roadmovie po Evropě (moje cestovatelská vášeň), která má úroveň a skvělé herce. Různá camea (včetně režiséra jako celníka na zapadlé hranici kdesi na Balkánu) jsou taktéž osvěžením tohoto "tureckého" filmu (většina herců jsou buď Němci tureckého původu nebo Turci) německé produkce. 95 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama