Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

claudel 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin nejspíš neopustí nikdy moji TOP 10 režisérů za nedostižné Gegen die Wand, i kdyby se mi od něj už nic jiného nikdy nelíbilo. Možná ovlivněn nesmírnou sílou prožitku z Gegen die Wand jsem se nechtěl dlouho pouštět do jeho dalších filmů. Zkusil jsem lehkou letní komedii V červenci, která mě utvrdila v tom, že je Akin obrovský talent a kromě totální depky a bizarního humoru je schopný natočit i pohodovou a úsměvnou road movie s neskutečně mladým Bleibtreuem a roztomilou Paul. Melancholik ve mně křičí po dalším Gegen die Wand, extrovert spokojeně vrní u Im Juli. Bis bald, Fatih :-) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie roadmovie aké som kedy videl. Zaujímavé, romantické, občas nejaké tie režisérske ozvláštnenia, hra s kamerou. Eňo ňuňo. Christiane Paul je v tomto filme krásna - vydarená temperamentná personifikácia horúceho letného mesiaca júl.Výhodou je, že narozdiel od ostatných filmov sa tu Akin nezaoberá konfliktnou témou - a hneď je z toho jeho najlepší film. Nech žije letná láska. ()

Reklama

Deverant 

všechny recenze uživatele

Romantická (road-movie) komedie německé provenience. Rozhodně velice osvěžující oproti standartní zaoceánské produkci v tomto žánru (už jen třeba kontroly na hranicích je něco, co se u amerických road-movies moc nevidí - nejede-li se do Mexika). V celku příjemný film a - budapešťská epizoda je tak roztomile a bizarně naivní a Branka Katič tak sexy, že čtyři hvězdy. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná německá road movie, které jsem se trochu bál právě kvůli jazyku ve kterém je. Nebylo proč, sice to nebylo nějak extra nečekaného nás nečeká, ale přesto jsem se několikrát přistihnul při přihlouplém úsměvu. Celá ta cesta byla správně šílená, krásně všechno zapadalo. V tomhle filmu je snad první hezká němka, kterou si pamatuju - Juli. A dvojici dotváří pravděpodobně nejlpší německej herec Moritz Bleibtreu. Nezbývá než doporučit ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Musím se prohlídnout, zda někde nejsem potrhaná - smíchy... Takže můj názor na komediální linku už znáte, romantika odtažitá natolik, že se musela podepřít dobře nafocenými momentkami, jako celek chaotické a atmosféru nenakopnul ani fádní soundtrack... Chabý pokus o evropský hit sezóny 2000, kde bych na pochvalu navrhla jen vynechávky pubertálních vulgarit a příjemné herce... pokud se naučíte nevnímat ty dva slimáky, co má Moritz pod nosem :-), mně se to tedy každým jeho filmem daří lépe a lépe... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama