Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Viggo Mortensen (Ben) v rozhovoru přiznal, že měl strach z výšek a při natáčení lezecké scény tak odmítl slanit zpět na zem, kde si ostatní užívali večeři. Štáb tak herci poslal alespoň sendvič. (HellFire)
  • Tetování vrány, které nosí Ben (Viggo Mortensen) na pravé ruce, je skutečné. Odkazuje na hercův oblíbený argentinský fotbalový tým San Lorenzo de Almagro, jehož fanoušci si říkají vrány. (HellFire)
  • Ke konci filmu nosí Ben (Viggo Mortensen) tričko s textem: „Jesse Jackson 88.“ Jesse Jackson byl americký aktivista zabývající se lidskými právy a baptistický kazatel. V letech 1984 a 1988 byl jedním z kandidátů demokratické strany na amerického prezidenta. (HellFire)
  • Celá jména rodičů (napsaná na poslední vůli) jsou Leslie Donaldson Cash (Trin Miller) a Benjamin Taliesin Cash (Viggo Mortensen). Taliesin byl velšský básník, který psal především o králích, ale zaměřoval se také na mytologická témata. Podle jedné pověsti požil lososa moudrosti a získal tak nadpozemské vědění. (HellFire)
  • Viggo Mortensen (Ben) ve filmu pije tradiční jihoamerický nápoj maté připravovaný z lístků cesmíny paraguayské, což by mohlo odkazovat na hercovu minulost. Mortensen totiž žil mnoho let v Argentině. (HellFire)
  • Matt Ross v jednom rozhovoru prozradil, že jakmile Viggo Mortensen (Ben) souhlasil s účinkováním ve filmu, poslal mu e-mail s všetečnými otázkami, který po vytisknutí vydal na 32 stran. (HellFire)
  • Všech šest herců, kteří si zahráli děti Bena (Viggo Mortensena) a Leslie (Trin Miller), muselo svým podpisem slíbit, že během natáčení nebudou nosit na plac elektronická zařízení a omezí konzumaci průmyslově vyráběných potravin a cukru. (HellFire)
  • Úvodní scéna se natáčela v Národním parku Severní Kaskády v americkém státě Washington. Při meditaci lze na pozadí zahlédnout horu Mount Shuksan. (HellFire)
  • Před natáčením absolvovala herecká rodina dvoudenní pobyt v přírodě – spali společně ve stanu, který si postavili z kapradí, učili se stopovat zvěř a rozdělat oheň pomocí tětivy luku. Také hodně četli a studovali světové politické režimy. (HellFire)
  • Viggo Mortensen (Ben) kladl důraz na to, aby alternativní životní styl znázorněný ve filmu vypadal co nejrealističtěji. Často na toto téma debatoval s režisérem Mattem Rossem, který čerpal inspiraci z dětství, kdy jeho rodina žila na samotě v regionu Pacific Northwest na severozápadě Severní Ameriky. (HellFire)
  • Když se George MacKay dozvěděl, že vyhrál konkurz na roli Boa, trávil 3–4 hodiny denně praktikováním jógy, aby zvládl všechny obtížné pozice (ásany). Později prozradil, že tahle část natáčení byla pro něj nejobtížnější. (HellFire)
  • V jedné ze scén u příbuzných čte Ben (Viggo Mortensen) se svou dcerou grafický román „Maus“. (awful)
  • Před českou kino premiérou proběhla 2. července 2016 premiéra na Karlovarském mezinárodním filmovém festivalu. (Varan)
  • Ben (Viggo Mortensen) nosí na krku Mjöllni neboli Thórovo kladivo, což je zbraň pocházejí ze severské mytologie. (Cheeter)
  • Timeline: Viggo Mortensen byl obsazen v únoru 2014 do filmu, který je z velice malé části autobiografií Matta Rosse. Zbytek obsazení byl doobsazen do srpna téhož roku. Natáčení začalo v červenci 2014 v Západním Washingtonu. V červenci také společnost eOne zakoupila práva na mezinárodní distribuci. O měsíc později zakoupila společnost Bleecker Street práva na distribuci v USA. Film si odbyl premiéru 23. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Do kin se film podíval 8. července. (Hal_Moore)
  • Matt Ross se přiznal, že jeho zkušenosti s otcovstvím jej inspirovaly k natočení filmu, (Hal_Moore)
  • Natočeno v Albuquerque a Las Cruces, New Mexico, a Lake Stevens, Washington. (eMeMko)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama