Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Blbost a zbytečný film, který ničím nevybočuje. Je to nápad, který to byl tisíckrát. Amatérsky udělané a amatérsky zahrané. Půl hodiny se neděje totálně nic a je plná zbytečných keců, zbytečných záběrů, žádný náznak vývoje a charakteru postav. Potom se teda něco začne dít, ale furt to nic moc není. Dohromady jsou tam asi 4 slušné lekačky, což je málo. Jinak prostředí a atmosféra filmu nejsou zas tak hrozné, ale mohlo se z toho vymlátit více. Jediné, co stojí opravdu za to, je konec. Závěrečných 5 minut, kde člověka tvůrce nečekaně překvapí. Nicméně, nikdy více to vidět nepotřebuji a nedoporučuji. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět zabitej naprosto fádním provedením. Nevim, kdo si myslel, že je dobrej nápad dát kameru do ruky prototypu americkýho středoškolskýho blbečka, kvůli němuž je úvodních třicet minut ještě méně snesitelných, než bývá u found-footage filmů zvykem. Situace se moc nelepší ani po příchodu do školy, kde se Cluff s Lofingem vehementně snaží vybudovat atmosféru, ale skrz dost nešokující lekačky se to moc nedaří. Je to škoda, zvlášť když poslední čtvrthodina není vůbec marná a z celkového vyústění příběhu minimálně zamrazí. 40% ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja jsem v celku s celou tou fasadou nakonce spokojeny. Film sice ke konci trosku nudi protoze se jede stale dokola, ale atmosferu to ma, duvod taky, minimalni pribeh taky. A posledni scena me prijemne zvedla ze zidle. Ono to postrada nejakou tu logiku, ale to je mi celkem jedno. Ja dostal presne to, co jsem ocekaval ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o nízkorozpočtové (100 000 dolarů) found footage, které svým tvůrcům vydělalo docela solidní balík peněz (43 milionů dolarů). Což je vzhledem k jeho mrzké kvalitě opravdu pozoruhodné. Samotný námět tohoto filmu není vyloženě špatný a úvodní scéna z tragického divadelního představení v sobě měla jistou „sílu“, to nemůžu popřít ani já. Jenže potom příběh sklouzl do dosti nezáživné podívané a až do samotného konce se dočkáme snad jen dvou – tří dobrých momentů. A těmi bylo úmrtí postav. Jinak se totiž dočkáme jen zmateného pobíhání po škole, většina scén je natáčených v přítmí nebo téměř úplné tmě, takže vidíte kulové a do toho všeho tu pořád někdo vříská a je úplně jedno, jestli je to ženská nebo chlap. Navíc postavy mezi sebou vedly neskutečně nudné dialogy. Jedinou výjimkou byl trhlý Ryan, který měl potřebu neustále někoho zesměšňovat. Zlepšení nastalo jen v záběrech, kdy se objeví duch Charlieho v kápi a s oběšeneckou smyčkou v ruce a počet živých se sníží. Právě v těchto okamžicích se tvůrcům podařilo navodit i vcelku snesitelnou atmosféru. Což však nestačí ani na průměrné ohodnocení. A ten závěr to zabil už úplně. 30% ()

fisus 

všechny recenze uživatele

To zdejší hodnocení (37 %) mě mrzí. Poslední dobou jsem v žánru found footage nakoukal spoustu filmů a tohle mi přišlo,jako jeden z těch lepších.Není to bůhvíco,ale bavilo mě to.Trochu mě děsí,že má žánr found footage už tak bohatou sbírku.Natočeno bylo přes 300 snímků,většinou samozřejmě horory a vznikají další.Ani nevím,čím mě tenhle žánr pořád tak láká,ale právě díky filmům,jako je Šibenice,budu koukat i na další.Na kontě už jich mám přes 50 a mezi ty nejlepší určitě řadím REC,REC 2,Záhadu Blair witch,Lovce trolů,ale i tak bídně hodnocené Paranormal activity:Tokio night nebo třeba Alien Abduction: Incident in Lake County.A k největším zklamáním řadím určitě Evidence. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)
  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)

Reklama

Reklama