Reklama

Reklama

Šílení kanibalové

  • USA The Bad Batch
Trailer

VOD (1)

Vyhnaná do pusté země plné vyděděnců, hledá své místo někde mezi drogami napuštěnou pouštní komunitou a enklávou kanibalů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (114)

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Jasone, Keenu, Jime? Kluci, do čeho jste se to namočili. Artová dystopie, to zní celkem dobře. Sexy Mamoa, Keenu Escobar, Jim, kterého nepoznáte, noha k obědu, hudba, záběry, to všechno je fajn, ale chybí tomu šťáva, je to nuda, vleče se to. O dialozích ani nemluvím, ty jsou totiž pod bodem mrazu, vlastně až u absolutní nuly. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Waterhouse a Momoa jsou skvělí a kdyby jim režisérka a scénáristka v jedné osobě - Amirpour v jednom kuse pomyslně nepodrážela nohy, snadno by utáhli celý film jen na svém charisma. Bohužel po atmosférickém a naturalistickém úvodu filmu, tento notně ztrácí dech. Vizuálních (někdy takřka dechberoucích) nápadů je přitom plný. Takhle však výsledný dojem končí u dobré titulní dvojice, povedeného vizuálu, nedostatečně vykresleného světa (hlavně jeho fungování - kde bere postava Keanu Reevese - Dream prostředky na fungování osady Comfort? Dodává drogy do vnějšího světa a kasíruje odtamtud peníze/naturálie? Jak velká je vlastně zóna pro Bad Batch? Atd.) a několika wtf rolí pro známé tváře (nomád/homeless Jim Carey, šílenec Ribissi a už zmíněný vůdce sekty Dream Keanu Reeves). Jeden z komentářů na Imdb trefně poznamenává, že se jedná o "walkiest" movie ever. Což sice vůbec není slovo, ale vcelku slušně vystihuje fakt, že se ve filmu neustále někam chodí, jenže bez reálného významu. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

"Artová dystopie," pravil kdosi a flákl filmu tři hvězdy. Pánové, pokud jsem přesvědčen o tom, že si film zaslouží nálepku "artový," nemůžu mu z principu udělit tři hvězdy. Art totiž není označením žánru, nýbrž kvality...víme, holoto? Takže pokud ho shledám artovým, nemůžu mu udělit hodnocení jakékoliv jiné, než maximální. Skutečný art je totiž věcí hodnou k pohledání, tudíž vyskytující se v množství zcela minimálním. To jen tak na úvod. K filmu, osobně se nedomnívám, že by šlo v tomto případě o art. Podle mého je Ana Lily Amirpour pouze neschopná kravka, privilegovaná už jen svým americko-íránským původem a rovněž zanícenou fascinací k ženským hrdinkám ve světě brutálního násilí. Zvláště po druhém zmíněném je obří poptávka, protože ženy chtějí snít a vrátit kdysi patriarchální společnosti veškerá dávná příkoří. Snaží se o to (mimojiné) skrze trend filmů a knih, jenž z kdysi tak zvané "růžové knihovny" pozvolna přešel kamsi k barvě krvavě rudé. Jen ta optika růžových brýlí zůstala stejná, jelikož nejapné jsou obě velmi podobně.... Z výše nastíněného je zřejmé, že trh i politicky motivovaná obec kritická byla jak předpřipravena k nezměrné adoraci tohoto snímku. Bohužel, režisérka toho využije jen částečně, neboť umí naprosté hovno. -(Přídomek "Naprosté" v tomto případě nemusí značit nutně celistvý exkrement ať už v okurkoidní či serpentínovité modifikaci, nýbrž komplexní označení kvality výměšku.)- Počítám, že porotci v Benátkách by The Bad Batch opravdu rádi vyhlásili vítězem v nějaké hodnotnější kategorii. Umělkyně ovšem vyplodila takovou ukrutnou dystopickou modernu, že to nešlo jinak, než skrze "speciální" cenu, udělenou za pozoruhodnou "jakožejinakost". Ta ovšem paradoxně trpí ukrutnou "těžko-fádností." Jo, a navíc je to nuda. Ale jen do toho dámy, bude se líbit. Já si dám raději Chalupáře. 20% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Málem jsem umřel nudou. Takhle brutálně se mi to už dlouho nepovedlo. Jim Carrey je tu k nepoznání a málo, kvůli němu fakt nekoukat (aspoň se ale po delší době objevil ve filmu. Vlastně alespoň nějaké satisfakce mohou dosáhnout jen milovníci absolutně strnulého tempa vyprávění, které sice nakonec chce přinést nějaké vyšší poselství, ale i Momoa si myslí, že fanatičtí fanoušci Suki Waterhouse na tom budou zdaleka nejlépe. Budiž, ale jinak tuhle dvouhodinovou kanibalskou podivnost nemohu doporučit vůbec nikomu. 🐾 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Nevyužitý potenciál, který to mělo už vlastně pohřbí během několika minut. Je to dost zvláštní a chování Arlen je na palici. Může být ráda, že uteče od kanibalů, pak jednoho od nich zabije a vzápětí se s jedním spřáhne. Jediné co mě docela zaujalo je hudba, která se dost odlišuje od jiných filmů a moc se mi líbilo to pojízdné rádio. :D ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Režisérka Ana Lily Amirpour má v oblibě klasickou tvorbu efektů. Hlavní designér make-up efektů Tony Gardner tak měl plné ruce práce. (Caszidy)
  • Většina natáčení probíhala v Bombay Beach v Kalifornii. Bombay Beach je technicky stále částí Nilandu v Kalifornii a mnoho místních bylo do filmu obsazeno jako komparz. (Caszidy)
  • Vzhledem k faktu, že film byl natáčen v extrémních podmínkách za vysokých teplot a primárně v exteriérech, tak nebyla použita soundstage pro nahrávání zvuků. (Caszidy)

Související novinky

Jim Carrey kanibalem

Jim Carrey kanibalem

20.03.2015

Jméno Ana Lily Amirpour vám asi nic neříká, už brzy by se to ale mohlo změnit. Mladá režisérka, která loni debutovala upírským hororem Sama nocí tmou, patří mezi nejsledovanější nové tváře. A její… (více)

Reklama

Reklama