Reklama

Reklama

The Fundamentals of Caring

  • USA The Revised Fundamentals of Caregiving
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben (Paul Rudd) prožil velkou osobní tragédii a ztrátu. Aby se z ní dostal, rozhodne se vydělávat si peníze jako pečovatel. Jeho prvním klientem se stane 18letý Trevor (Craig Roberts), kterému ani svalová dystrofie nebrání projevovat svoji hlučnou povahu. Máme tu dva hrdiny: jeden je paralyzován citově, druhý tělesně. Společně se vydávají na cestu, aby hledali přátelství i naději. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem chtěl tenhle Netflixovskej pokus vypnout. Vyloženě mě štvalo, kam se to ubírá, utírání prdele invalidy s pomocí Paula Rudda a tak vůbec. Pak se snímek naštestí překlopí do velmi příjemné road movie se super Selenou Gomez (jo) a dobře hodinu se to snaží zařadit do tak vzácné kolonky s názvem "feel good klasika". To se filmu nakonec úplně nepodaří, ale opatrné doporučení a 7/10 si to ode mne přece jenom vyslouží... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁKLADNÍM PRINCIPEM POSKYTOVÁNÍ PÉČE JE STARAT SE, ALE S PÉČÍ TO NEPŘEHÁNĚT…“ /// Filmů o frajerech na kryplkárách začíná přibejvat. Jejich krédem je nebejt uslzený, ale maj pomoct. S čímkoliv a komukoliv. Třeba vyzvat ke změně zažitejch stereotypů – tedy vykopat nemocnýho z obyváku a poslat ho na cestu (tedy mezi lidi). A zároveň prožít svůj sen. Jednodušší to je, když maj smysl pro humor (i když může bejt drsnější). Pak je vyžadováno, aby byl podobně zaměřenej i pečovatel. Další cestovatelská story, která má několik originálních scén, je dojemná a místy je to dobrá prdel (vobčas oboje dohromady). Svět je velkej a o náhody v něm není nouze, takže je zde taky dost votřepanejch kousků a klišoidních scének. Rozhodně se nejedná o pokračování Nedotknutelných. Ale pro týpka se svalovou dystrofií… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Jonathan Evison, číst nebudu. 2.) Mým snem je vychcat se vestoje (no tak holky…). 3.) Thx za titule „Kris004“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Když se v Americe vydáte na Road Trip, zákonitě musíte během cesty dojít k prozření, začít cítit lásku k veškerému člověčenstvu a taky uzdravit své nezahojené jizvy. To by se na cestě z Ostravy do Prahy mohlo stát asi jen opravdu těžko. „The Fundamentals of Caring“ jede na jistotu – moc by si přál být filmem z „Amerického nezávislého léta“, ale na to je příliš schématický a  cvrnknutý mainstreamem. Paul Rudd je tradičně výborný, dokáže prodat jakoukoliv hlášku a do toho ještě propašovat emoce, když je to třeba. Škoda jen, že tahle cesta za nejhlubší jámou v Americe jede tak nějak na neutrál a jen zřídka do toho více šlápne, takže i sebelepší herecký výkon to nedokáže úplně vytrhnout. Zřejmě bylo tvůrčím záměrem zahrát to trochu civilněji a netlačit na emoce, nicméně pocit již jednou viděného je tak silný, že k opětovnému zhlédnutí už jen těžko naláká. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Užasná prvá polovica úplne zabitá ultra dementnou druhou polkou snímku. Úvod je vtipný, s nadhľadom a veľmi dobre ubieha. Všetko sa to začne kaziť krátko na to, ako naše hlavné postavy vyrazia na roadtrip. Motivácie prechádzajú z čudných do debilných, vtipné momenty sa už len opakujú a tvorcom úplne došla fantázia. A za ten priblbý záver treba fackovať. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčajný príbeh, ktorý chce vyzerať neobyčajne. Paralela s francúzskymi Nedotknuteľnými je očividná. Ibaže ten vozičkár tu nie je vôbec sympatický. Vlastne je totálne otravný. Ide o príbeh, ktorého hlavnou myšlienkou je katarzia, očistenie sa od osobných problémov všetkých dvoch - troch hlavných postáv, ktoré ku koncu už nikoho nezaujímajú. Téma vykúpenia prevedená ako road movie mi nesadla. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu trvalo 26 dní. (nirvana91)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama