Reklama

Reklama

Kameny bolesti

  • Francie Mal de pierres (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gabrielle (Marion Cotillard) je nevyrovnaná a emocemi zmítaná mladá žena, která nedokáže ovládat své pudy. Obyvatelé malé vesničky v jižní Francii ji považují za šílenou a její chování za skandální. Aby Gabrielliny rodiče předešli nejhoršímu, Gabriellu proti její vůli provdají za nevýrazného španělského přistěhovalce Josého (Alex Brendemühl), o němž si myslí, že z ní udělá „počestnou ženu". Po potratu způsobeném bolestmi z ledvinových kamenů ji lékaři pošlou na léčení do lázní. Tam potká Andrého (Louis Garrel), elegantního zraněného veterána z války v Indočíně, který znovu rozdmýchá vášeň, kterou Gabrielle pohřbila hluboko ve svém nitru. O své budoucnosti má Gabrielle jasnou představu, nepočítá však s hrou osudu... (Mirius FD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (44)

malylada 

všechny recenze uživatele

Perfektní solo Marion Cotilard o hledání, nenaplnění lásky. Hrdinka oplývá silnými city, zranitelností a nikdy nedojde k naplnění toho, po čem touží. Film je docela pomalý, ale nenápadně, postupně nabírá tempo a v závěru dokáže silně na člověka zapůsobit. Ve filmu nejde tolik o zápletku, což některé cílové diváky může docela nudit, ale vývoj hlavní hrdinky a jejích citových prožitků je dokonalý. Určitě mohly být některé pasáže svižnější, ale i tak jedno z nejlepších letošních francouzských dramat......7/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo vcelku lákavo, ale napokon bol film po dejovej stránke dosť priemerný a tá mysteriózna fáza na konci už bol len akýsi zúfalý pokus o dramatizáciu. Vďaka Marion to bolo predsa len hneď znesiteľnejšie - neuveriteľná žena. V tomto prípade bola tá jej postava dosť pomätená, no musím uznať, že to zahrala veľmi obstojne a tie jej hysterické výpady boli naozaj emočne vypäté. Pochvalu si však isto zaslúži aj Alex Brendemühl - a jeho postava sympatického Josého, ktorý ma na konci aj kúsok dojal, keď objasňoval Gabrielle svoje mlčanie o skutočnej pravde. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Konvenční romantika spoléhajíc na pomocnou ruku scenérie francouzských Provence. Příjemných záběrů je tam sice spousta, ale veškeré úsilí se soustředí na jednu nešt'astnou ženu, která se celý film chová jak ženská, která neví, co chce. At' si klidně Cotillardka probrečí půlku filmu, moc to se mnou nehnulo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Snímek o nesnadném hledání cesty k nemilovanému partnerovi. První polovina ubíhá velmi pomalým tempem, o to více působivěji pak vyzní závěr filmu. Film táhne Marion Cotillard, která hraje jako obvykle parádně. Velmi dobře jí sekunduje pro mě dosud neznámý Španěl Àlex Brendemühl, jehož role byla zdánlivě velmi jednoduchá (moc toho nenamluví), ale zahrál ji velmi přesně a přirozeně. Festival francouzského filmu, Lucerna. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Film o nenaplněné lásce? Ani bych neřekla. Většinu života se hrdinka tvrdošíjně a poněkud sobecky honí za bludy, sny, chimérou, pudy a hlavně za muži, kteří si její lásku nezaslouží, žije nereálnou či spíše nerealizovatelnou vášní,zatímco manžela si neváží a nechtěně mu ubližuje. To vše proto aby nakonec zjistila: kde je pravá hodnota a o čem je skutečný vztah. Spolehnout se na partnera a mít si ho pro co vážit, najít druha, který má pochopení pro nedostatky protějšku, zbytečně nevyčítá a toleruje něčí mimózní úlety, to se každému člověku nepovede. Nechte se překvapit: zda alespoň na konci filmu hrdinka docení manželovi hodnoty a začne se na něho jinak dívat, zda se konečně začne zajímat o toho, kdo o ni tak dlouho a rozumně pečoval a zda se v ní objeví hlubší cit, nezaložený primárně na sexuální přitažlivosti.- "Proč si mi nic neřekl?", řekne při procitnutí z bludů, které jí chránily, těšily a bohužel pak i ubližovaly zároveň. "Chtěl jsem, aby si zůstala živá." (Pacientka měla sebevražedné sklony a byla citově hodně křehká). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Po promítání filmu na 69. festivalu v Cannes měl film sedmiminutové ovace ve stoje. (MessiM)
  • Knižní předloha se odehrává v Itálii, zatímco film ve Francii. (MessiM)

Reklama

Reklama