Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (174)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem nebyl a vím, že ani nikdy nebudu kdovíjaký fanoušek týhle kapely, ale je to dnes již neživoucí legenda, o který sem se toho chtěl dozvědět o něco víc než vím...Dokument je vyjímečnej v tom, že se tady objevují i komiksové prvky, takže si představ malýho kreslenýho Cobaina, kterej už v mládí úmyslně ležel na kolejích, ale naštěstí vlak projel po druhý koleji... Dozvěděl sem se poměrně dost nových věcí - že hrál na kejtru stejně jako Henrix (levák), že s Courntey mají dítě a že bral heroin. Joke, to už sem věděl. Jo a že chtěli natočit schválně šit CD, páč je jejich sláva mocnebavila :o).Je taky zajímavý sledovat home videa, kde si dělaj s Courtney prdel z Gun´s n roses ("kdybych nebyl nustále zdrogovanej, tak bych mohl hrát jako Gáni písničky od Nazareth :o) ).Tak jako tak se jedná o jednu z největších hudebních ikon, na kterou Svět nikdy nemůže zapomenout... ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Tento sfilmovaný dokument je súčasťou výbavy každého jedného fanúšika legendárnej Nirvany. Od svojich 13-tich som ju počúval a letela ako hitovka na lyžiarskom hlavne Teen Like the Spirit. Do teraz si spomínam na deň, keď si Kurt ustrelil palicu. Celý deň dávali jeho klipy a rozhovory na MTV. Tešil som, ale že sa viac dozviem o dôvode jeho smrti. Konečne tu pravú príčinu. Prečítal som si o tom dosť a preto som myslel, že práve tento dokument odkryje toto rúško tajomstva. Žiaľ ani tu sa človek nedozvie viac. Ale je to výborne spracované, mix klipov, záberov z koncertov, z rozhovorov plus fakt dobre spravený animačný part dodávajú tomuto dokumentu punc HBO zcela zaslúžene. ()

Reklama

Gore 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo četl knihy Těžší než nebe a Come As You Are, tak zde nenašel nic nového nebo objevného, navíc zde chybí větší kontinuita v čase, ale na druhou stranu psychedelické výjevy jsou povedené a do celého vyznění sedí. Dokument má dost chyb, a je vidět, že do toho musela hodně krafat Courtney, ale jako fanoušek Kurta je mou povinností trošku hodnocení nadsadit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nesmlouvavě vtahující pohled do náhle ukončeného života jednoho z nejvýraznějších hudebníků novodobé kytarové éry. Natřískané emocemi, autentické, pravdivé. Ale hlavně šokující v tom smyslu, kolik nového a zásadního toho snímek dokáže ve dvou hodinách sdělit. Cobain trpěl nejen jako ostře sledovaný umělec, nýbrž i jako útrapami stíhaný člověk, a HBO se tuhle pravdu nebojí ukázat v celé její kontroverzní děsivosti. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Animované pasáže boli zaujímavé, Cobainove detstvo, školské obdobie a láska k umeniu nemenej. O to viac však zamrzí, že mnoho informácií z dokumentu o ňom bolo už dávno známych a vo výsledku ma tak ani nemohlo nič prekvapiť (čo je však na druhej strane dobré, keďže to len dokazuje, že je Kurt obyčajný človek s vlastnými problémami a poruchami, nie len kontroverzná superstar). Prekvapivo sa dokument nezaoberal Kurtovou smrťou (to už zvládli ostatné dokumenty, nesúce sa len na kontroverznom vzťahu s Courtney), ale jeho životom, čo je správne a ľudské. Nakoniec tak môj jediný väčší problém bol, že ma to nijak emocionálne nezasiahlo, asi preto, že Kurt ani Nirvana nikdy neboli veľmi dôležitou súčasťou môjho života. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Podľa rozhovoru s Vanity Fair s režisérom Brettom Morgenom, po tom, čo Frances Bean Cobain videla film na premiére Sundance, Morgen ju sprevádzal späť k autu. Pred odchodom ho Frances objala a povedala: "You made the film I wanted to see." (WalterIK7)

Reklama

Reklama