Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nějak mě ty horrory často zklamávají, tak jsem to zkusil s horrorovou komedií a nechybil jsem. Dostal jsem nepřebernou spoustu skvělých scén a hlášek, jejichž síla i hustota sice postupně poněkud slábla, ale i přesto si v rámci žánru udržel tenhle film vysoký nadprůměr zábavnosti až do konce. Je znát, že ho vyráběli fandové do béček. Přemýšlím, co se mi v něm tak líbilo nejvíc... No třeba umlátit někoho jeho vlastní utrženou rukou je fajn gag a potěšila mě samozřejmě i obouruční práce motorovkami, ale asi ještě nezapomenutelnější bylo likvidování démonů umělými pyji a venušinými kuličkami... tedy spíš koulemi. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ou yeah, I'm helluva scary demon of metal hair! No, nemám chuť sa k tomu nejako rozpisovať, pretože ma to jednak akosi nebavilo a druhak to u mňa neúčinkovalo ani ako horor ani ako komédia. A tak nakoniec asi najväčším pozitívom pre mňa bolo, že som si pri tom spomenul na podobné, ale o dosť lepšie, osemdesiatkové "Trick or Treat" a "Black Roses". ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec sa po tom, čo jeho matka skončila v base, musí presťahovať ku svojmu ujovi. Život v novej rodine a v zapadnutom mestečku ho však nebaví a jediné, čo ho drží nad vodou, je metal, ktorý miluje. Nájde si troch kamarátov a založia spolu skupinu s názvom Deathgasm. Úplnou náhodou sa dostanú k pesničke, ktorá sa im velmi páči a tak ju skúsia zahrať. Táto pieseň však prebudí temnú silu, ktorá zmení každého v ich okolí na démona. - Tento víkend som si plánoval pri úprave profilu pridať Deathgasm k najočakávanejším hororom roku s popisom, že od toho očakávam orgazmus pre hororového diváka. Do tohto štádia sa to síce nedostalo, ale je to pre mňa jeden z najlepších hororov roku 2015. Metalovú hudbu velmi nevyhladávam a môj názor na ňu je rovnaký ako u Mediny z tohto hororu - banda vrieskajúcich chlapov. Ja s touto hudbou ale problém nemám. Ústredné postavy sú pre svoje charaktery ako stvorené. Všetky vyzerajú velmi dobre a musím povedať, že herecké obsadenie je jednou z najsilnejších stránok tohto hororu. Ďalšou silnou stránkou je gore. Takýto démonický splatter sa len tak nevidí, takže tvorcovia mali volnú ruku. Gore je úplne perfektné, krv strieka úplne všade a všetko vyzerá naprosto dokonale. Pri jednom podrezaní mi to úplne pripomenulo legendárnu scénu z Haute Tension, ktorá je pre mňa najlepším podrezaním ever, ale táto sa jej pekne priblížila. Po komediálnej stránke funguje všetko naprosto dokonale a myslím si, že sa u tohto nedá ani chvílu nudiť. Najvtipnejšie boli pre mňa dvojitá poprava a kradnutie paliva. Tvorcovia z Nového Zélandu sa po minuloročnom Housebound opäť parádne predviedli a ukázali, že spolu s Austráliou sa im nedarí natočiť zlý horor. Spolu s Bloodsucking Bastards je toto pre mňa zatial najlepšia hororová komédia roku 2015. Pozerám že je to režisérov prvý film, takže miera môjho rešpektu voči nemu sa ešte zvyšuje. EDIT: 17.01.2023 - Je neuveritelné, aké indie horory vznikali len pár rokov dozadu. Na Deathgasm je jasne vidieť vášeň k hororovému žánru, ktorá momentálne na hororovej scéne tak strašne chýba a vytratila sa nevedno kam. Síce hodnotenie znižujem, ale určite sa k tomu ešte niekedy vrátim. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Všechno velkýma, malý písmena jsou pro kundy." OK, TAK JO. METALISTA, CO SVÉ DISKOHOLCE NABÍDNE K PŮJČENÍ CD ANAL CUNT. JOP. MÁTE-LI RÁDI METAL NEJTVRDŠÍHO RAŽENÍ A HORRORY, TOHLE JE HODNĚ DOBRÁ KOMBINACE. DOBRÉ MASKY, DOBRÉ TRIKY, DOBRÉ GORE, SLUŠNÝ HUMOR. VHODNÁ ODDECHOVKA, KDYŽ SE VRÁTÍTE DOMŮ V NOCI Z KONCERTU A JSTE JEŠTĚ POŘÁD NABUZENÍ. 3,5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bolestivé zklamání, a to nejsem zrovna typ hororového fanouška, který by se nějak extra těšil na metalový demon-splatter. Podle festivalových ohlasů se nicméně zdálo, že se Deathgasm líbí všeobecně všem a Nový Zéland loni nastavil komediálně hororovou laťku poměrně vysoko (Housebound, What We Do In the Shadows), takže jsem v podstatě na tuty počítal alespoň se zábavnou a bez problémů sledovatelnou kravinkou. Ale kdeže! To bylo TAK trapný! A předvídatelný! Jako vážně, já se za celou stopáž snad ani jednou nezasmál, a když jsem si sem tam snažil nudu ukrátit tím, že jsem tipoval, jaký další trapný pokus o humor by mohli tvůrci v příští minutě vytasit, tak jsem se několikrát strefil. Gore a masky jsou sice docela v pohodě (za to alespoň jednu hvězdu), ale působí to nudně a repetetivně. Všichni posedlí vypadají stejně, pak jsou probodeni / podříznuti / přeříznuti motorovkou, cákne vědro krve a znova to samý. Nuda, trapno, nevkus, nebrat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)
  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)

Reklama

Reklama