Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

To už snad Česká televize ani nemůže myslet vážně !! Ten (nez)odpovědný dobytek, co tuhle šílenou nehezkou a především trapnou, prý se tomu říká cool, pseudodokumentaristiku protlačil, by si měl urychleně vyndat hlavu z prdele a veřejně se omluvit národu za tenhle špatný vtip.. Nebo si skutečně doba a naprostá divácká většina tohle žádá ?? Když si jeden vzpomene, jak dlouho údajně musel Dan Přibáň se svou parádní trabantidysseou škrábat prstem na dveře na Kavkách, a teď vidí tohle, chce se mu skutečně blejt !! Protože tu na něj najednou na onom jiném prostoru vybafne nesympatický kašpar Adam Lelek, jakási kozí bradka v converskách, který ze všeho nejvíc dokumentuje především ten smutný fakt, jak naši veřejnoprávní krkavci se stále většími úšklebky mrhají našimi penězi.. Velmi zhovadile se mi jeví také skutečnost, že Česká televize dlouhá léta neměla na spoustu projektů koule a dneska je tady mají pro změnu v hubě.. Nebo je to celé jinak ?? Že by Čétéčko závidělo Novákům Láďu Hrušku, a tak se vytasilo s vlastním idiotem ?? Vy máte pseudokuchaře, my pseudodobrodruha a a pseudocestovatele !! A kdo z nich získá cenu Tragéd roku ?? ;) Že by remízka ?? Nicméně tohle se opravdu jen tak nevidí, takže doporučuju zatnout zuby a alespoň jednu epizodku si dejte !! Dobrou chuť !! A pokud vám to šmakuje, dobře vám tak.. Já si úplně vystačím s dvěma naprosto vyprázdněnými díly téhle do sebe zahleděné šmíry.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Cestopisy Adama Lelka znám z akcí pro školy, kdy se promítají jeho fotky z cest s vysvětlujícím a naučným komentářem, videosekvencemi a mapami. Tato projekce mi připadá lepší, než Adamův cestopis. Už jen proto, že ať se projevuje jakkoli, tak rozhodně ne jako dobrodruh. Nicméně s povděkem kvituji další český pokus o cestopis, i když Kuba Vágner byl tedy lepší... ()

Reklama

janosikhood odpad!

všechny recenze uživatele

Pan "Otevřená zlomenina" si množství internetovýho hejtu fakticky zaslouží. Málokdy člověk narazí v bedně na tak kolosálního kreténa, jakým je Adam Lelek. Kromě toho, že cpe svou voslintanou držku do úplně každýho záběru a snaží se při tom velice chabě předstírat nějaký srdceryvný emoce... tak krom toho taky vypouští v každým díle strašlivě chytrý rady a zasvěcený komentáře. Ze kterejch bych se nejspíš poblila, kdyby se ten ukňouranej mamrd dal vůbec brát vážně. Protože se ale Lelek vážně brát nedá, sleduju ho vlastně velice ráda, protože se škodolibě bavím nad jeho nebetyčnou pitomostí. Velmi mě baví, jak si DOBRODRUH myslí, že trpí při mínus šesti stupních celsia (pardon, ale u nás na chatě bejvá před zatopením i mínus dvacet, ale nemíním o tom natočit dokumentární seriál) nebo jak se producíruje po africe se šálou a hudruje, jaký mu je děsný vedro. Pak ho pořád něco bolí nebo obtěžuje, ale zřejmě nepřekonatelným vrcholem zůstane výlet v jarmilkách do jungle. Jó, taková proražená plíce s otevřenou zlomeninou, to není žádná legrace. Ještě, že si zkušený dobrodruh dokázal udělat sám diagnózu toho smrtelnýho zranění a včas se dostal do nemocnice. Představte si, že by v táboře kanibalů naháh jarmily a skončil by třeba v polívce. Vsadím, se, že by se kanibalové ošklíbali, že Lelek chutná "ňák divně"... ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Není to až tak tragické, jak tady většina píše, ale má to velké trhliny...už ten název je zavádějící, Adam rozhodně není dobrodruh, je to dost strojené a sympatický moc není, ale dá se na to dívat, komentář Báry mně nevadí a většina navštívených míst je zajímavých, je to mezi 2 a 3 hvězdičkama, jak který díl...Chápu, že se to ale někomu nemusí líbit, jsou rozhodně lepší pořady o cestování :-) ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Všeobecný odpor, který se z řad diváků zvedl k osobě Adama Lelka (kterému se ne nadarmo říká Madam), je opravdu výmluvný. Vše už tu bylo řečeno, dodal bych jen pár vlastních postřehů. Přijde mi, že Lelek nedokázal uchopit koncept pořadu; on je obyčejný zhýčkaný turista (znovu a znovu zaskočený tím, že cestování je nepohodlné), který se snaží hrát si na velkého cestovatele a tyhle dvě skutečnosti se neustále třou. Dychtiv dobrodružství, vydal se Adam do pralesa mezi domorodce a bylo na něm vidět, jak velký sousto to pro něj je, jak u toho strašně trpí, pak tam ještě ve svých cvičkách uklouzl, "prorazil si plíci" a přestože se ukázalo, že mu nic není, zbaběle "expedici" rozpustil, protože se mu zpátky do divočiny už prostě nechtělo. V ostatních dílech se toulá po profláklých turistických destinacích, diví se, kolik je tam lidí a deklamuje tam nějaký svoje vyčteninky z letáku. Moc zajímavý. Odpudivá je také jeho nedobrodružná vizáž: conversky (zvlášť vhodné do pralesa), buzerantská šálička, slaměný tralaláček, plesnivá bradka, slabošské piknické tělíčko, zhýčkaná kulatá tvářička a špatná angličtina - inu sympaťák. Je také dobré si všimnout, jak Lelek působí při styku s domorodci rozpačitě, tlačí ze sebe nějaký kecy, ale domorodci po celém světě na něj koukají dost pohrdavě. Ano, Adam Lelek moc sympatií nevzbuzuje, a může si za to samozřejmě sám, protože trpí naprostým nedostatkem sebereflexe a hlavně se chová jako blbec. Lelek, zřejmě zaskočen skutečností, že není žádným dobrodruhem, tráví dost času dobrodružně u talíře. Ale i tam selhává, když si hraje v Číně na světáka, že jako sežere kdejakou havěť, ovšem když mu švábí gangliony vystříknou do pusinky, může se posrat nevolností. Skvělé jsou takové ty chvilky prozření, že se Lelek málo chová jako dobrodruh a více jako rozmazlený turista, to se pak pustí do dobrodružství spočívající v hledání levného ubytování v Mexiku, anebo tamtéž v záběrech na kráčejícího Lelka křečovitě svírajícího svou buzerantskou mošničku, aby mu jí nevyrval z jeho slabošských ručiček drogový kartel. Z celého seriálu je hodně zřejmé, jak velký je to průser a jak moc prachů to všechno muselo stát a to je hodně smutné. Ještě si neodpustím odplivnout si nad Lelkovým moderátorským talentem; ten spočívá v otravným promlouvání do kamery za užití žargonu pražských debílků z 90. let. Typicky třeba: "Pojďte se mrrrknout, to je hustej masakrrr, každej tu hrrraje na jinej kráááám." Adam Lelek ovšem také neváhá být vtipný; krásně to lze ilustrovat na sráčsky zákeřeném humoru v situaci, když mu rozpačitý mexický instruktor potápění navrhne, že si dají závod v oblékání neoprenu, Lelek se nato z pozice zákazníka začne dožadovat pomoci s oblékáním, a pak instruktorovi vítězně oznamuje, že vyhrrrál. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama