Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Nechci se tady chlubit jakej jsem tvrďák a dobrodružství mi je bližšší než teplo domova, ale řeknu rovnou že takové trapné dobrodružství jaké zažívá chudáček Ádík jsem teda zažil několikrát.Stačilo u bráchy v "divočně" zažít 2 metry sněhu. K nejbližšší civilizaci je to z jeho pastoušky nějak kolem 2 KM, takže prošlapat dvou metrové závjeje sněhu, když bylo jasné že cestáři nepřijedou, bylo skoro na půl dne. ¤¤ Ádík tady zevlí, stěžuje si, je mučen horkem, prošlapá si nové cvičky a neustále se diví co se kolem něj děje za podivnosti. Takovej kretén to přece být nemůže, nebo jo ? ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Dyť je to úplně dokonalý! Adam Lelek jakožto David Brent České televize hravě překonává celého Rickyho Gervaise a jeho "rádoby" vtipný kancl. Kombinace britské docudrámy a českého idiota je v podání Adama Lelka neodolatelná. A teď mi ještě řeknětě, že si sám vybírá hudbu a sám si to taky stříhá, a já se rozpláču dojetím, že jsme konečně našli spasitele televizní zábavy. Dokonalý kabaret dadaismu. ()

Reklama

janosikhood odpad!

všechny recenze uživatele

Pan "Otevřená zlomenina" si množství internetovýho hejtu fakticky zaslouží. Málokdy člověk narazí v bedně na tak kolosálního kreténa, jakým je Adam Lelek. Kromě toho, že cpe svou voslintanou držku do úplně každýho záběru a snaží se při tom velice chabě předstírat nějaký srdceryvný emoce... tak krom toho taky vypouští v každým díle strašlivě chytrý rady a zasvěcený komentáře. Ze kterejch bych se nejspíš poblila, kdyby se ten ukňouranej mamrd dal vůbec brát vážně. Protože se ale Lelek vážně brát nedá, sleduju ho vlastně velice ráda, protože se škodolibě bavím nad jeho nebetyčnou pitomostí. Velmi mě baví, jak si DOBRODRUH myslí, že trpí při mínus šesti stupních celsia (pardon, ale u nás na chatě bejvá před zatopením i mínus dvacet, ale nemíním o tom natočit dokumentární seriál) nebo jak se producíruje po africe se šálou a hudruje, jaký mu je děsný vedro. Pak ho pořád něco bolí nebo obtěžuje, ale zřejmě nepřekonatelným vrcholem zůstane výlet v jarmilkách do jungle. Jó, taková proražená plíce s otevřenou zlomeninou, to není žádná legrace. Ještě, že si zkušený dobrodruh dokázal udělat sám diagnózu toho smrtelnýho zranění a včas se dostal do nemocnice. Představte si, že by v táboře kanibalů naháh jarmily a skončil by třeba v polívce. Vsadím, se, že by se kanibalové ošklíbali, že Lelek chutná "ňák divně"... ()

Viper 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnoceni je trochu prehnane, neni to zas takova hruza. Je jasny, ze Lelek s dobrodruhem nema nic spolecnyho. Je to proste obycejnej chlapik, ktery jen jede o kus dal nez do Chorvatska jako vetsina Cechu. Prave jeho osoba je asi nejvetsi slabinou cele docureality. Momenty jako vyhozeni kukurice, protoze by mohla byt nakaazena ebolou, plivani cinskych pochoutek primo pred trhovci i jeho putovani po dzungli v keckach mu proste sympatie nepridava. Na druhou stranu nam dokument ukaze i bezne soucasti cestovani dobrodruznejsim zpusobem nez s cestovkou, tedy zalezitosti jako smlouvani a hledani noclehu v neznamem meste, coz kdyz clovek nekdy zaziil na vlastni kuzi vidi hned veci jinou perspektivou. Snad druha serie bude bez Lelka... ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

"... Ale maminka mi před výletem do džungle vždycky přezuje bačkůrky..." *** Dobrodruh je pro mě chlap, co se sám uživí v pralese, uškrtí holejma rukama hrocha a usekne si bez mrknutí oka hnátu, když ho do ní kousne černá mamba. Adam Lelek (vulgo DramaQueen) je asi tak stejnej dobrodruh jako já jsem Kleopatra, vládkyně Egypta. Spíš než cestovel je Lelek takovej nabubřelej trendy hovňousek, bez jakýhokoli osobního kouzla, kterej za koncesionářský poplatky jezdí na trochu netradiční, nicméně bezpečná místa po světě. A tváří se u toho, jako kdyby objevoval ztracený kontitenty. Navíc v jednotlivejch epizodách se děje leda velká prdlačka, o náznaku nějakýho dobrodružství opravdu mluvit nemůžeme. Obash prvního dílu: Lelek s šálou chodí po Africe a je celej vykolejenej, jaký je tam vedro. Šálu si nesundá, nebylo by to trendy. Největší dobrodružství prvního dílu: Přestala mu fungovat klimatizace v Autě, Lelek trpí vedrem. Obsah druhýho dílu: Lelek žije s domorodým kmenem v džngli. K domorodcům je hrozně přátelský, zatímco oni se tváří jako "bože, co je to za bílýho kokota?!". Dobrodružství v druhém díle jsme si neužili, neboť náš slovutný dobrodruh se vydal v trendy Converskách skotačit do džungle. Uklouznul na kládě a vyrazil si dech. V nesmyslnejch obavách, že mu žebra prorazila plíci, cestuje čtyři dny (!) autem do nemocnice. Přestože se dozvídá, že mu nic není, dokonce nemá ani naštíplou kost, rozhodne se tento extrémní tvrďák, že dobrodružství nedokončí a odjel domů k mamince, která mu dala buchtu. Třetí díl je ještě dobrodružnější než oba předchozí dohromady. Lelek nakupuje v supermarketu náklaďák jídla, aby neměl hlad. Po cestě nám ovšem zapadl autem do bláta. Zbytek dílu skuhrá, že musí svým autem vytahovat z bláta lidi, kteří předtím pomohli jemu. Fakt rovnej chlap, tenhle Adam! Čtvrtý díl: Mexiko. Extrémní dobrodužství prožívá Lelek při hledání nejlacinějšího hostelu. Následně pak po zbytek dílu skuhrá, že je u Mexických památek příliš mnoho turistů, že je tam děšsný vedro a on si to "představoval jinak". Další díly tohoto veleseriálu o ničem hodlám i nadále sledovat. Protože se moc těším, jak bude Lelek dělat detektivku z toho, že si musí zašít ďourku na ponožce nebo že se autem projede kolem krvelačných krokodýlů (za plotem)... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama