Reklama

Reklama

Trabantem do posledního dechu

  • Slovensko Trabantom do posledného dychu (více)
Trailer 2

Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (179)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Bylo to moje první setkání s Trabanty, takže nemám srovnání s jinými záznamy nebo se živým vystoupením. Nejdřív jsem si říkal, to je docela dobrý, vtipný, lidský, to docela ubíhá... no už uběhly skoro dvě hodiny, ne, a bude se končit.. a podle hodinek jsem zjistil, že uběhla teprve hodina! Ta další půl už ubíhala podstatně pomaleji, asi i proto, že se tolik nejezdilo. Nicméně i dokud se jezdilo, bylo to takové kolovrátkovité jedeme, opravujeme, zatím nám z toho nehrabe, jedeme, opravujeme, už nám z toho hrabe.. 7/10 ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co na mě filmové zachycení z cesty Dana Přibáně neudělalo velký dojem. Přišlo mi to, na to kolik se natočilo materiálu, až moc jednotvárný, nikterak obohacující. Seriál, to je ovšem už zase jiná třída, jen se to tentokrát moc nepodařilo poskládat do devadesáti minutové formy. Film je lepší brát jako trailer na seriál. 60% ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že to bude daleko víc nudný a cestovatelský. Kdepak! Tohle byla naprosto skvělá zábava od začátku do konce. Divák může z první ruky vidět, co se na takových cestách děje a to bez cenzury. Sprostá slova, nahý zadky.. Řeknu vám, že pro kino plný pubertálních středoškoláků to bylo pravý vořechový. Navíc ty úžasný záběry přírody doplněný skvělým soundtrackem dokázaly vzbudit takovou atmosféru, že nemůžu jít jinak, než na plný počet. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

[febiofest_2016] Trabantov ktorých po prvej hedvábnej stezke nepozonal nik. Prišla ale afrika, kde sa učili ako si užiť, a pri tom to všetko vedieť zdielať tak, aby si užili aj tí, čo tam vôbec s nimi neboli:). To sa im už 100% podarilo nasledujúcou južnou amerikou. Tú sme si mohli užiť aj vďaka rozsiahleho 12 dielneho seriálu, čo je na čele s Danom, Marekom a dvoma crazy polákmi totálna porcia zábavy ako sa patrí! To už ale hovoríme o roku 2014, kedy sa z trabantov stala roadmovie známa nielen u nás, ale aj ďaleko za hranicami. Neskutočný rešpekt ide kamere a strihu, to čo dokázali natočiť bez dodatočného štábu nemá obdobu. Top Gear je tiež pjeknučký, ale vela ludi nevie, že s troma chlapcami cestuje po svete další 15-20 členný štáb:). Resumé? Austrália/Ázia túto techickosť posunula ešte na vyšší level, a už teraz sa neviem dočkať seriálu, lebo to čo sme videl v 90 minutovom filme je super, ale údajne 600 hodín nnatočeného materiálu ma potenciál oveľa oveľa vyšší:)! A skvelá správa je, že tento seriál určite vznikne! nazdar:) ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Jižní Amerikou slabší. Výrazně slabší. Kamsi se totiž žel vypařilo ono nadšení a nevázané blbnutí spojené s překonáváním Amazonie a And, pročež je výsledkem sice stále ještě slušné, nicméně již nikterak výjimečné dvojtaktní můví, cca srovnatelné se záznamem z výpravy Africké. Skoro. Je mi sice jasné, že snaha nacpat celou australsko-indonéskou cestu do hodiny a půl byl úkol vskutku nelehký, ovšem já osobně bych si raději týral prdel na kinosedadle jednou tak dlouho, pokud by byl výsledek více jihoamerický. Nu, počkám si na seriál, neb jako trailer byl film na druhou stranu více než slušný. Ale příště jednoznačně bez bááb, prosím! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (5)

  • Složení vozidel v tomto dokumentu je: 2x Trabant 601, Fiat 126p Maluch, Jawa 250 a ČZ 175. Jeden Trabant musel být kvůli Kristíně Madajové a Kubovi Kouckému upraven na ruční řízení pro invalidy (s čímž měli štěstí, protože Trabant byl seriově vyráběn jako vozidlo pro invalidy) a ČZ 175 musela být nestandartně snížena kvůli výšce Dominiky Gawliczkové, která měří pouhých 155 cm. (UncleMorty)
  • Velkou výzvou týmu bylo kromě pobytu dvou členů výpravy v asijské nemocnici překonat nejdelší australskou stezku Great Central Road, tisícikilometrovou nezpevněnou cestu napříč pustinou Centrální Austrálie. (Zdroj: Aerofilms)
  • Film Trabantem do posledního dechu byl natočen výhradně samotnými členy výpravy bez jakéhokoliv doprovodného štábu. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama