Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Přeslazený doják, který má tolik hluchých a nedotažených míst, až to bolí. Krásná příroda, nádhernáJessica Alba, k tomu jeden roztomilý klučík v podání Hugha Dancyho... Pro líné nedělní odpoledne klidně, ale slušela by tomu kratší stopáž. Nebylo nutné ji natahovat jen proto, aby ve filmu byla opravdu všechna žánrová klišé. :-) ()

katu147 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že něco podobného se někomu stane je minimální.. ale na tom asi nezáleží.. Hraje zde můj oblíbený herec a kdyby nebylo jeho, tak tento film nedokoukám. Taková ta podprůměrná romantika.. možná se na to někdy ještě v televizi podívám a to když nebudou dávat nic lepšího a ještě když se mi bude chtít.. ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky to sice chvílemi postrádalo smysl, také by to o 15 minut mohlo být kratší, byly zde úplně mrtvé, zbytečné pasáže, ale nakonec to bylo celkem příjemné romantické ,,drama" . Všemu vévodila krásná a svůdná Jessica, které prostě nešlo odolat. Na konci trocha sladkostí a sentimentu, ale dá se to skousnout.60% ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Prvých 24/36 filmu naprostá hrůza, kromě toho že jsem uslintával nad Jessicou (což by objektivně vůbec nemělo ovlivnit moje hodnocení, ale nebýt jí, tak film minu velkým obloukem). Ke konci, když se náš nemotorný klučina dostal do ouzkejch (žádná Pallas Athena mu na pomoc nepřišla) a začíná se rozhodovat racionálně (zavři oči a mysli na Anglii), se konečně film dostává z odpadu a vyšplhá se na velmi silné 2*. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně hloupé, místy pořádně romantické, místy nedomyšlené (třeba když záporákovi nejdřív roztřískají hodinami hlavu a on na druhý den vesele bez jediné ranky honí hlavního hrdinu po džungli). Na večerní romanťák je tam moc usekaných hlav a hodně mrtvol, na dobrodružný film je to moc romantické. Film s hezkou hudbou, který zůstal někde na půli cesty. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama