Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak trapný, umělý a patetický scénář jsem už dlouho neslyšel. Slabinou filmu jsou i herecké výkony, ačkoli Jessica Alba je krásná a dobře se na ni dívá. Film je vlastně dobrý jen po vizuální stránce a nic jiného divákovi nenabízí. Ani příběh nestojí za zmínku. Takže sečteno podtrženo 2 hvězdičky a celkově zklamání. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Bolo to ako krásny sen v ktorom Jessica Alba bola ako jasné svetlo predierajúce sa z oblohy plnej mrakov. Ako sen sa to aj rozplynulo a nenechalo na mňa žiadne silné zážitky či spomienky, pretože film nepôsobí nijak presvedčivo a okrem milostnej zápletky nemá čo ponúknuť. Občas sa našli momenty hodné pochválenia, ale nevýrazná romantika s nudnejším príbehom sa uberala podpriemerným krokom stále hlbšie ku dnu. Najzaujímavejšie bolo sledovať odhalené nahé kúsky Jessicinho tela, ktoré odvážne poskytla. Tento “ľahký striptíz" pred kamerou jednoducho patrí k tomu aby sa dokázala presadiť a posunúť vyššie vo svojej začínajúcej hereckej kariére. Slabých 40 %. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který mě opravdu hodně překvapil. Nejen krásnou přírodou (až moc) a dobrou atmosférou ale i velice dobrými hereckým výkony. Pro mě neznámý Hugh Dancy to zahrál fakt dobře, Bob Hoskins taky a Jessica Alba? To sem se nestačil divit (teď už nikdo nemůže říct že neumí hrát). Tenhle film možná na plné hodnocení není ale já jsem se nechal strhnout a když jsem měl bejt nasranej tak jsem byl a když mě měla pohltit romantická atmosféra...stalo se atd. Prostě berte to jako že film dostal 4* a ta pátá je za Jessicu od které bych hned začal brát lekce tak často že by se ze mě za chvíli stal hotovej lingvista. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Začátek klasický, prostředek vypadal dokonce zajímavě, ale ten konec, no, neříkám, že by to nemohlo skončit "happy endem", ale...... kdyby neskončilo a tvůrci by to ukončilo ve stylu - "kvůli morálce se trápil celý život", ne, že bych mu to snad přála, ale v té době to tak bylo naprosto běžné až téměř pravděpodobné, dost spekulací za ten prostředek si to 55% zaslouží, ačkoliv herecké výkony byly spíše slabší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No jo, talent na jazyky, to je základ. Představte si, že se zrovna chystáte kolonizovat domorodkyni ze Sarawaku a při svlékání si s (tištěným) slovníkem v ruce potřebujete udělat tak trochu alibi. Jenže než dáte dohromady lehce eufemistickou větu: „Zakar saya tidak betul-betul gergasi.“ (Můj penis není zrovna gigantický), už je v místnosti, v rukou třímajíce zvětšovací skla, pinzety a divadelní kukátka, celé ženské osazenstvo vesnice... Novokainová romance za padesát, která sice svým směřováním nikterak neuškodí, ale zároveň má mizivou šanci vrýt se hlouběji do paměti. Navíc, krom Hoskinse herecky nepříliš přesvědčivá, neb Dancyho nesmělost působí hrozně strojeně a J.Alba se utápí v postojích patřících na přehlídková mola. Nicméně nepopírám, že pokud bych se někdy stal jejím postelovým slovníkem, první lekce by byla věnována vysvětlení významových rozdílů u slovíček language a tongue.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)
  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)

Reklama

Reklama