Reklama

Reklama

Amy

  • Velká Británie Amy (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2015, 128 min (Alternativní 123 min)

Obsahy(1)

Kým ve skutečnosti byla dívka, která stojí za slavným jménem Amy Winehouse? Co tato hudební ikona skrývala před okolním světem a proč zemřela v pouhých 27 letech? Celovečerní dokument nechává promlouvat zejména Amy samotnou prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů, rozhovorů, ale především skrze její hudbu a původní texty, které vždy reflektovaly aktuální události jejího života. Vidíme Amy jako obyčejnou dívku s obrovským talentem a touhou zpívat, jako zjevení ohromující hudební fajnšmekry, jako popovou hvězdu obletovanou fanoušky i jako oběť manipulovanou manažery a pronásledovanou bulvárními novináři, unikající k závislostem. Za známým mediálním obrazem ale odhalujeme hlavně Amy, která skutečně touží jen po dvou věcech: opravdové lásce a hudbě. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2015 - Dokument je skvěle natočený. Spousta domácích videí, takže nahlédneme i do soukromí Amy Winehouse. Byla to rebelka už od malička a nebýt jejího manžela možná by neskočila, tam kde je. Co bych dokumentu vytkla je to, že tam byli jen hlasy přátel a že se tam neobjevili jejich tváře, bylo by to více osobnější. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ toho jak dokument v žádném případě nedělat. Vždy se mě líbily dokumenty, které o dotyčném, dotyčné nebo o dotyčné události dokázaly poutavě vyprávět, že člověk dostal chuť pídit se po dalších informacích. U Amy má člověk stejnou chuť pátrat, ale spíše po tom aby se vůbec cokoliv dozvěděl. Dokument mu totiž nabídne jen to že koukáme na naivní nafoukanou stár, která si kousek po kousku kope svůj vlastní hrob a je plně neschopná poslouchat ty správné rady. Takže zde máme talentovanou zmatenou alkoholičku nebo feťačku s hlasem jako zvon, která by toho v případě jiné výchovy dokázala pravděpodobně mnohem více. Nechme ale kritiku hlavní postavy. Nemusí nás ani zajímat čí POMNÍK vlastně sledujeme, jde hlavně o to jakým stylem se to celé dokáže prodat. Asif Kapadia pohořel na celé čáře. Buď vytřídil ten nesprávný filmový materiál nebo zkrátka nebylo kde a z čeho brát a tak jedinými trošku zajímavějšími situacemi bylo když Amy odmítla zpívat na koncertu v Bělehradě a pak záběr, ve kterém si dává pěkně panáčka v nočním Londýně u pouličního stánku. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Film je chytřejší a objevnější, než by se z poněkud prvoplánové mediální kampaně mohlo zdát. Kromě toho, že film s až masochistickou pečlivostí monitoruje fyzický i psychický rozklad zpěvačky, tak zároveň výstižně reflektuje i mechanismy současného hudebního světa a showbusinessu obecně. Styl dokumentu je nesmírně osvěžující. Kombinace privátních záběrů s těmi čistě propagačními a dodatečně pořízenými audionahrávkami tvoří zábavný kompilát, oproštěný od mluvících hlav a citových manipulací. Zřejmě nejautentičtější pohled na daný příběh, jaký mohl vzniknout. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit, ale nevidím důvod, proč nedat plný počet. Vlastně jo. Amyina bulimie byla zmíněna spíš okrajově. Přitom sehrála v jejím skonu dost důležitou roli. Článek tady: http://pitchfork.com/thepitch/861-we-need-to-talk-about-amy-winehouses-eating-disorder-and-its-role-in-her-death/ Doporučuju tenhle živák BBC - The Day She Came to Dingle: https://www.youtube.com/watch?v=9xVqkpDRDPY Nebo: audio podoba - všechny songy za sebou, vystříhané kecání: https://www.youtube.com/watch?v=DLkXhBFRAXs ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,977,425Tržby Celosvetovo $13,868,220Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ osobne som túto speváčku ani nezachytil v dobre jej pôsobenia, takže som k nemal žiadny vzťah, jej piesne som počul prvý krát z tohto dokumentu, ktorý treba uznať má opäť čosi do seba /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Amy Winehouse zemřela v červenci 2011 ve věku 27 na otravu alkoholem. Amy se tak stala součástí Klubu 27, někdy též Forever 27 Club (Klub navždy 27), jak fanoušci označují skupinu vlivných rockových a bluesových hudebníků, jejichž život skončil neočekávaně v sedmadvaceti letech. (Digi_cz)
  • Amy v tomto dokumentu často zmiňuje, že ji nikdy neuchvátila tehdejší hudební tvorba. Chtěla ji posunout o úroveň výše, hudbu vnímala jako niterní výpověď bez příkras. (Emo-haunter)
  • Více než polovinu filmu tvoří záběry pořízené paaparazzi. (Terva)

Související novinky

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama