Reklama

Reklama

Prožít si své peklo

  • Francie À chacun son enfer (více)

André Cayatte natočil tento film s vědomím, že hlavní role, postava matky, které unesou dítě, je hratelná. Ale jen jednou herečkou. Nikdo, zdá se, neumí beze slov zahrát pohled plný poznání, žalu a hrůzy tak, jak to předvádí Annie Girardot ve své vrcholné formě. (moudnik)

Recenze (71)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film o tom, jak jedné rodině unesou malou dcerku. V podstatě celou dobu se soustředíme na Annie Girardot, která tak může dokázat, jak je skvělou herečkou. Do toho ale ještě vyniká dobře napsaný příběh, který vás dovede hodně ranit. A nakonec finále, které se dá trochu očekávat, ale nic mu neubírá na síle. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil úplně náhodou na youtube v dost hrozný kvalitě, ale zaujalo mě to natolik, že jsem film i přes ten mizernej zvuk a obraz dokoukal. Film stojí hlavně na výkonu Annie Girardot. Já jsem ji znal hlavně z komedií, takže pro mě docela překvapení. Jinak film má teda jednu docela podstatnou vadu na kráse. Pachatele poznáte už někdy v první polovině podle hlasu ve vysílačce, takže ta "šokující" pointa je vyzrazena dost předčasně. A trochu nelogický je, že postava Annie Girardot ten hlas nepozná... ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Něco takového bych nikdy v životě nechtěla zažít a nikomu to ani nepřeju. Pocit matky, která si prožije peklo, když jí unesou dcerku, aby pak zjistila ještě něco mnohem horšího, musí být naprosto strašný. Chápu a dokonale rozumím tomu, jak nakonec všechno vyřešila. Annie Girardot podala strhující výkon. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prísť o dieťa takýmto spôsobom je to najstrašnejšie, čo môže rodiča postihnúť, tú bolesť si ani len neviem predstaviť a ani nechcem. Čo sa týka filmu, tak z hlavnej hrdinky (Annie Giradot) som mal zmiešané pocity. Síce tu mala pár scén, kde svoj smútok zahrala presvedčivo, ale keď som sa nad tým zamyslel ako nad celkom, prišlo mi jej správanie minimálne podivné a celkovo dosť chladné. Príbeh sám o sebe nie je žiadne terno, hlavne prvá polovica má niekoľko nudnejších scénok, avšak veľmi sa mi páčilo ako sa to nakoniec celé uzavrelo a ako to matka vyriešila. V podstate si vybrala jediné možné riešenie, nebolo nad čím špekulovať... Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U kriminálních případů existují jen tři kategorie osob. Je to oběť, svědek a podezřelý. Svědek, který odmítá výpověď, se stává podezřelým." Je to hnusný film, při kterém jsem si prožil cizí peklo. Kdybych si měl prožít to svoje, tak pachatel pozná, jak se dělá námořnický uzel na pinďourovi a co všechno mě naučila Svatá inkvizice. Mě však nebaví prožívat žádná pekla, takže ani tohle jsem si moc neužil, ale napětí to mělo a konec mě moc potěšil. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve svých pamětech Annie Girardot (Madeleine Girard) vzpomíná, že natáčení mělo těžký dopad na její osobní život. Rozešla se s tehdejším životním i hereckým partnerem Bernardem Fressonem (Bernard Girard) a i s režisérem Andrém Cayattem, s nímž se nepohodla kvůli závěru filmu, který jí připadal příliš drastický a depresivní. (vesper001)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama