Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (182)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Záběry jsou naprosto úžasné. Zvířat je tam jen pár druhů, ale i tak to stačí. Moc odbornosti tam není, spíše takové lehké povídání a sem tam nějaká zajímavost. Hudba mi tam občas moc neseděla. Vadil Hádek jako vypravěč, když mluvil místo kameramana/fotografa, vždy jsem si ho po hlasu představil a nesedlo mi to. Za mě klidně mohl komentáře k filmu namluvit sám pán, případně vypustit úplně osobní rovinu a jen komentovat dění v obraze. Celkově to nebylo špatné, hlavně ty záběry to zachraňují. ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí dokumentárního filmu Planeta Česko byl pro mě opravdu velkým zážitkem. Nejen že jsem se u něj pobavila (hlavně u sysla, vlaštovek a bobra), ale taky poučila, neboť jsem většinu zvířat (hlavně ptáků a brouků) ani neznala. S Marianem Polákem se určitě shodnu v tom, že se chodíme dívat na exotická zvířata do ZOO a přitom neznáme zvířata, která nám běhají za barákem. V dokumentu jsou nádherné záběry na Česko, z kterých mi spadla čelist a zároveň odstrašující podívaná na vydrancovanou přírodu, regulované řeky, z kterých se mi chtělo brečet. I právě proto mě moc potěšilo, jak se v dokumentu několikrát zmiňovalo, že není všechno tak černobílé, jak na první pohled vypadá (všechno zlé může být i k něčemu dobrému a naopak). Všech pět hvězd jsem dala taky hlavně proto, že jsem lepší dokument o české přírodě zatím neviděla. Marián Polák je v mých očích blázen v tom nejlepším slova smyslu. A jeho dcery, kterým svůj film věnoval, na něj můžou být opravdu náležitě hrdé. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnohoslibný, až nabubřele sebevědomý název a skutek utek. Radši příliš neočekávejte a budete možná spokojenější. Asi takhle - na celovečerák promítaný v kinech slabota, slabší než Krajinou domova, natož než nějaký Attenborough. Ale jako poloamatérský přírodozpytný dokument pro žactvo základních škol nakonec dobré. Zpočátku rozpaky z prolínání se přírody a civilizace, z příliš "angažovaného" stylu - městská sídliště, pásy tanků, hnědouhelné pánve... WTF?! Já chci divočinu! Postupně mě ale tahle forma docela zaujala, několik záběrů bylo hodně hezkých, několik informací hodně zajímavých (třeba vlaštovky & fotobuňka)... Jen ten komentář měl číst chlap a ne nějaký tajtrdlík s klučičím hláskem, Planeta Česko tím ještě o to víc připomíná TV film určený dětem a mládeži. Chvilkové váhání nad čtvrtou hvězdou za kameru mi ulehčil pekelný folk song v závěru. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k úchvatným záběrům je mi opravdu líto, že jako celek není Planeta Česko dokumentem jakým by mohla být. Největším problémem shledávám dramaturgii. Snímek není příliš koherentní a chybí mu jasná linie. Vyprávění o zvířatech, která se nečekaně adaptovala na nové podmínky je opravdu zajímavé. A to ať se mluví o vlaštovkách na nádraží nebo vojenských areálech a blahodárných vlivech těžké techniky na přírodu. Se zbytkem vyprávění však chybí jasná pojící linie. Tu se snaží filmař nahradit osobním příběhem, který je však zbytečně rozptilující a osoba režiséra bude málokoho opravdu zajímat. Krom nesouvislého děje a přeskakování je problematické i nedokončování načatých témat. Kupříkladu fascinující rozmnožování modráska bahenního by si zasloužilo i závěrečnou část, kdy dospělý motýl opouští mraveniště. Zvlášť když filmaři měli k dispozici tak úžasné záběry přímo z jeho nitra. Vydávat pak zvířata v oboře za českou divočinu už bohužel osciluje na hranici výsměchu. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Kdyby odpadlo to home made video a osobní přístup a vypravěč by nám sděloval více informací o zvířatech a přírodě obecně, celý dokument by byl o dvě třídy lepší. Technická kvalita není BBC, ale zase se to kompenzuje tím, v čem vyrůstáme. Bohužel zas tolik nového se právě z důvodu mála dat a informací nedozvíme o přírodě kolem nás. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • K filmu existuje ještě druhý scénář, který je zpracovaný jako hraný film. (MTHRFCKR)
  • Ve scéně s modráskem na střelnici padá v záběru po prvním výstřelu celý náboj, ne jen nábojnice, jak by tomu mělo být. (miro_86)
  • Jedná se o první celovečerní film o české přírodě. (Duoscop)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama