Reklama

Reklama

Heretiks

  • Velká Británie The Convent
Trailer

Obsahy(1)

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá zaručí, že sa mladé dievča v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu v jej novom príbytku číhajú. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi horor,ktory sa venuje boju viery proti diablovi,samozrejme hlavnymi postavami su mnisky,cele sa to odohrava v prostredi klastora,ktore sa mi pacilo,atmosfera bola tiez obstojna,skoda,ze v urcitych miestach to nudilo,no a zaver bol krvavy,co je plusom,cize sa jedna o taky priemer v tomto zanri...:-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Persephone hrozí za údajné čarodějnictví hranice. Od té jí zachrání matka představená místního kláštera která se zaručí, že Persephone bude za svoje hříchy doživotně pykat za zdmi kláštera. Což taky není žádná výhra. Takže je jasný kde se většina děje odehrává. A jelikož jde o film ze žánru hororovýho je jasný, že za zdmi kláštera bude něco děsivýho. Potemnělý chodby kláštery nabídnou i nějaký to gore, pár mrtvejch jeptišek a vše je zabaleno do sympatický stopáže. Nemám problém. 3hvězdy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Potěšil mě fakt, že se jedná o kostýmovku, takže splašená jeptiška nahánějící zpovykané dorostence se nekonala. Líbilo se mi i prostředí kláštera, které dávalo mocnostem pekelným spoustu prostoru na hraní. Jenže bohužel žádné z pozitiv se nepodařilo zúročit. Film postrádá jakékoliv napětí, atmosféru je vzdor všemu nulová a pokud jde o masky, tak ty spočívaly víceméně jen v různobarevných kontaktních čočkách. Hyettovi budiž ke cti, že se to celé snažil zacákat slušnou dávkou krve, ale dost často se stávalo, že to působilo spíš směšně. Bída. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Včera pri hľadaní filmu The Convent som čírou náhodou našiel tento film a obsahovo ma zaujal. A aj keď oproti tomu predošlému filmu mal spoločné len kláštor a mníšky, obsahovo a hlavne formou bol úplne inde. Tento sa odohráva v dobe temna, kde keď niekomu umrela koza, obvinili z toho pol dediny a už sa upaľovalo. Nemám rád, keď film nemá dostatočne financie na masky a triky a aj tak sa rozhodne démonov ukázať v podobnej podobe ako to bolo vo filme noc démonov a tak potom je výsledok neistý. Nenarážam na tento film, tu si režisér pomáhal hlavne trocha znetvorenými tvárami a kontaktnými šošovkami, ale prišlo mi to otvorenejšie, ako sa hrať na niečo, k čomu nemám prostriedky. Páčila sa mi ponurosť kláštora, bola to taká ľahká gotická jednohubka, kde nebol Valak, ale aj keď nemal za sebou silného sponzora, tiež vedel navodiť slušnú atmosféru a ku koncu aj solídnu krvavosť. Som trocha prekvapený, že tento horor nie je až tak známy v jednej komunite, ale ja som veľmi rad, že som mohol obdivovať prijemnú technickú úroveň a ponurosť tej doby. Ja trocha nadhodnotím, ale filmy z kláštora mám celkom v obľube a tento sa k nim pridáva. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Vzpouzela se, nemodlila, problém srpem vyřešila.“ Klášter jak má být. Šero, plíseň, tíseň. Studenými chodbami courají mladé jeptišky, jedna větší hříšnice než druhá. Díky kontaktním čočkám potřeným feferonkou vrhají žhavé pohledy a mají fakt velkou zásobu svíček. Ty pak hoří všude ve výklencích, v noci i za bílého dne. Podobné plýtvání jako v Dupa na końcu świata. Bohužel, našim zbožným děvčatům z očí nekoukaly ďábelsky hříšné myšlenky, ale jen pekelná nuda. Ani rohatý se moc nečinil, spíš jen tak přicmrndával. OKÉNKO CELY: [][] Co matka představená od hříšnic očekávala? †† Cudnost. Že zavřou krám a pověsí frndu na hřebík. †† Zbožnost. Projevovanou hlavně zbožňováním své abatyše. †† Kajícné oči. V dlaních podávané. [][] Abatyšin teologický výklad mě zaujal. Aplikováno na zombie filmy, všichni ti mrtví lezoucí z hrobů jsou vlastně probouzeni Kristem, při „vzkříšení jak spravedlivých tak bezbožných a jejich povolání k věčnému životu.“ Za ty Kristovy zombíky přihazuji na misku třetí bulvu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama