poster

Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

Česko, 2016, 3 h 54 min (Minutáž: 9x26 min)

Producenti:

Ondřej Šrámek

Střih:

Petr Smělík
(další profese)
  • zette
    ****

    Spojeni cestovani a mistni kuchyne me vzdy zajima a je mi jedno z jakeho koutu sveta. Kreta je pomerne male uzemi a casu se ji v tomto dokumentu venuje hodne a i pres par hluchych mist (ty se najdou snad v kazde epizode) je zde dost informaci o mistnich podminkach i strave. Souhlasim, ze nejslabsi clankem tohoto serialu je Donutil... uz je ho moc.(10.2.2016)

  • Ombak▼Penari
    ***

    Putování za lokální kuchyní z čarokrásných končin je lákavé vždycky. Fungovalo to dobře v Létě s Italem, funguje to i tady a člověk by při sledování seriálu sežral i vlastní propocené fusekle, ale Mirek Donutil, jakkoliv je to asi labužník, bohužel není Emanuel Ridi a nedává tomu takovou šťávu jako rodilý profesionální kuchař, nejde to tak od srdce a chybí přístup člověka, který se v těch lokálních receptech opravdu vyzná. I tak jsou to ale příjemné chvíle na Krétě s vidličkou v ruce.(28.2.2016)

  • berg.12
    *****

    Kašlete na rozpálený Knossos, pokud máte rádi gastroturistiku, dovolená podle tohoto průvodce je naprosté terno a gastronomický ráj. Dokonce i pro vegetariány a vegany. Nehodnotím ani tak dramaturgii seriálu nebo smysl hladového Donutila nad talířem. Místa a taverny, které navštívil, jsou však opravdové skvosty a dokonale mapují místní gastronomické zvyklosti. Lepší než jakýkoliv Tripadvisor a to jsme toho objeli tak polovinu. V tomto plní cestopis svou roli naprosto dokonale.(4.8.2017)

  • Mallinali
    *****

    Ale lidi, tohle je přece jeden z nejlepších jobů na světě. Pan Donutil dostává bohatě zaplaceno za to, že běhá po Řecku, kouká chvíli na památky a výrobu pokrmů, aby si udělal chuť, a pak to všechno sežere. Ale žádná decentní večeře v restauračce o dvou třech chodech.Naopak, velký stůl s hromadou skvělého řeckého jídla, připravovaného šikovnými domácími ručkami. A všechno pro něj a pro kamaráda a spoluautora Georgise, aby bylo veseleji. To je práce snů, nemůžu jinak. Po Kypru doporučuju přesedlat na italskou a francouzskou kuchyni a postupně zamířit do střední Evropy. A všechno to před kamerou nekompromisně sežrat. PS: Ta smetana se skopovým tvoří skvělý celek, do je to vynikající, hmmlesk, a ten špíz, jak ty chutě bylinek doplňují čerstvou zeleninku, ty jemné tóny hovězího a lilku, no fantazie, rozhodně doporučuju zapít červeným krétským vínem...mmmlask, a na závěr samozřejmě dezert s medem a ořechy, hmmuhmm...škoda že to taky nemůžete ochutnat.(28.8.2018)

  • Brtniik
    **

    Nejspíš si zde nadělám noho nepřátel (hlavně Brňáků a fanoušků mistra), ale jelikož nerad funguji dle mustru „císařovi nové šaty“, nemohu jinak. Pan Donutil mi delší dobu dost vadí. Nechci rozmazávat, jak na divadle házel bochníkem chleba, či jeho roztomilé šišlání, žvatlání či řvaní, které diváka domněle pobaví, ale toto dílo je důkazem, že mistr si je již tak jistý sám sebou, že se už neobtěžuje biflováním scénáře, teda byl-li nějaký. Měl jsem totiž neodbytný pocit, že mluvil spatra a to si, snad kromě pana Cyrila Höschla, nemůže dovolit mnoho lidí. Ano, Kréta báječná, pochoutky rovněž, ale toto dílo hodnotím jako benefici pro pana Donutila, případně výdělek pro kámoše zřejmě s řeckými kořeny. Benefice - představení (obv. divadelní), jehož výtěžek připadl jednomu členovi souboru.(11.1.2016)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace