poster

Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

Česko, 2016, 3 h 54 min (Minutáž: 9x26 min)

Producenti:

Ondřej Šrámek

Střih:

Petr Smělík
(další profese)
  • Brtniik
    **

    Nejspíš si zde nadělám noho nepřátel (hlavně Brňáků a fanoušků mistra), ale jelikož nerad funguji dle mustru „císařovi nové šaty“, nemohu jinak. Pan Donutil mi delší dobu dost vadí. Nechci rozmazávat, jak na divadle házel bochníkem chleba, či jeho roztomilé šišlání, žvatlání či řvaní, které diváka domněle pobaví, ale toto dílo je důkazem, že mistr si je již tak jistý sám sebou, že se už neobtěžuje biflováním scénáře, teda byl-li nějaký. Měl jsem totiž neodbytný pocit, že mluvil spatra a to si, snad kromě pana Cyrila Höschla, nemůže dovolit mnoho lidí. Ano, Kréta báječná, pochoutky rovněž, ale toto dílo hodnotím jako benefici pro pana Donutila, případně výdělek pro kámoše zřejmě s řeckými kořeny. Benefice - představení (obv. divadelní), jehož výtěžek připadl jednomu členovi souboru.(11.1.2016)

  • Mallinali
    *****

    Ale lidi, tohle je přece jeden z nejlepších jobů na světě. Pan Donutil dostává bohatě zaplaceno za to, že běhá po Řecku, kouká chvíli na památky a výrobu pokrmů, aby si udělal chuť, a pak to všechno sežere. Ale žádná decentní večeře v restauračce o dvou třech chodech.Naopak, velký stůl s hromadou skvělého řeckého jídla, připravovaného šikovnými domácími ručkami. A všechno pro něj a pro kamaráda a spoluautora Georgise, aby bylo veseleji. To je práce snů, nemůžu jinak. Po Kypru doporučuju přesedlat na italskou a francouzskou kuchyni a postupně zamířit do střední Evropy. A všechno to před kamerou nekompromisně sežrat. PS: Ta smetana se skopovým tvoří skvělý celek, do je to vynikající, hmmlesk, a ten špíz, jak ty chutě bylinek doplňují čerstvou zeleninku, ty jemné tóny hovězího a lilku, no fantazie, rozhodně doporučuju zapít červeným krétským vínem...mmmlask, a na závěr samozřejmě dezert s medem a ořechy, hmmuhmm...škoda že to taky nemůžete ochutnat.(28.8.2018)

  • Pavelkedar
    odpad!

    Donutila jsem měl dříve rád,herec to je vynikající, ale poslední dobou ho už je "všude moc". Ale "toto", to je skutečně stupidita, dívat se jak trapně komentuje a mimicky doprovází takřka každé sousto, to je vrchol ubohosti. Co vše je schopen člověk(i tohoto formátu) udělat pro peníze..... Jiný důvod mě bohužel nenapadá. Shrnu-li to lidově - dívat se na Donutila jak žere a doprovází to blbými kecy a xichty, to už je hóóódně "přes čáru". Je třeba ještě doplnit fakt, v úvodu pořadu je reklama na Rehabilitační nemocnici Beroun a nemocnici Hořovice , které vlastní Řekové a kteří dali oba objekty ukázkově dohromady. Proto zřejmě sponzorovali tento Donutilův pořad .(28.2.2016)

  • Yarwen
    ****

    Miroslav Donutil přišel s odlišným konceptem, než jsou návody na vaření, kterých jsou v televizi mračna, většinou v mizerné kvalitě. Tady se spíše než vaří představují hotové pokrmy, s informacemi o tom, z čeho se skládají, divákovi se nabídnou i věci na pozadí i vědomosti o Krétě obecně. Proto třetí hvězda. Že bych si pana Donutila vložil mezi svou desítku oblíbených herců, to asi ne. Ale je znát, že nasbíral pár kapek moudrosti, jeho podání je takové klidné, na pohodu, ale hlavně - upřímné. Krásně to bylo poznat v jednom z dílů, kdy říká: "Myslíte si, jak si za vaše peníze tady užíváme jídla? Ne... To, co vidíte, jsou pokrmy, které nám restaurátoři sami nabídli grátis..." Na podobné hlášky prostě v jiných seriálech nenarazíte. Ano, čtvrtá hvězda, a že jimi neplýtvám.(17.2.2016)

  • Lucbric
    ****

    Na tento dokumentární seriál jsem narazila náhodou, když jsem přepínala kanály v televizi. Nebylo to však vaření, kvůli kterému jsem pořad nechala běžet až do konce :X ale krásná Kréta, historie, legendy, průvodcovské tipy, mínojská kultura, starověk, apod. A k tomuto historicky zajímavému skvostu jsem brala tyto krétské kulinářské specialitky jen jako kulisu :))(8.1.2016)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace