Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, v předchozí epizodě se sice nepodařilo uvěřitelně podat začátek vzájemné přitažlivosti mezi Geraltem a Yen, ale tady náhle již vše funguje jak má. Krásně vykreslená odtažitá a komplikovaná romance s dobře napsanými dialogy, která využívá vytvořené podklady u obou osudových milenců a postupně vygraduje v emocionální a pro další směřování velmi důležité finále. Vše za asistence výborného Borche. Krásné prostředí hor, dobrodružná atmosféra obyčejné neobyčejné zakázky, další příjemné rozšíření tohoto světa a barvité, zajímavé vedlejší postavy, které zábavně sekundují bardovi. Jen ten drak se opravdu nepovedl, nejenom kvůli ne moc povedenému CGI, ale i hnusnému designu. Jinak ale k této adaptaci nemám výhrad. Nové směřování s Ciri zatím naneštěstí přesně tak hloupé a zbytečné jak jsem se obával. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších povídek ze Zaklínače. Trpaslíci poprvé na scéně a neméně vtipní než v předloze. Yarpen nedostal tolik prostoru, ale je jasné, že na další setkání se můžeme jen těšit. Celkově jsem se seriálem stálepsokojen, jen doufám, že Freya Allan mě jako Ciri v druhé sérii více přesvědčí. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Jedna z nejzábavnějších povídek se proměnila v nudné putování, trapně jednoduše podaný vztah Yen s Geraltem, vynechání naplněné ovce!!!!!!!!! a mizerně digitálního draka. Trpaslíci budou fajn v dalších dílech, ale kromě pár hlášek tu moc prostoru nedostali. Zarikánky mají být jak zjevení, ale když bylo přečernochováno už v předchozích dílech, nepůsobí tu exotické bojovnice ani trochu exoticky. Nejhorší je ale vztah Geralta s Yennefer. Geralt na ni kouká jak nešťastné štěnátko a Yen se vůbec nechová odtažitě. Lacině dychtí po Zaklínačovi a hned musí být všem jasný, že tihle dva spolu budou (časem) navěky. A ne jako v knize, kde mě Yen srala a doufal jsem, že si Gerald vybere jinou čarodejnici. Tady je lacině jednoduchá a tím je i jejich vztah postrádá na zajímavosti. No a i souboj s drakem byl nešťastně okleštěn oproti knize. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh s postavou Tři kavky mám rád a zfilmované to bylo velmi dobré, sice ne dokonalé, ale povedlo se to. Jenže ta Yennefer se stále více a více stává milou holkou co začíná chodut jak rozpustilá puberťačka a v přítomnosti Geralta je to super děvče. ALE TO YENNEFER NENÍ ! Yenn je zlá i na Geralta byť jej miluje a odtažitá a úsměv na její tváři by měl diváka mírně polekat, zde to ale není. Mám podezření, že to není Yenn, ale nepovedený dopler, ale bohužel není. ... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadalo to nadějně a první polovina mě docela bavila, protože jsem si sliboval epickou řež s drakem (od Geralta ne, tam jsem po vzoru předešlých dílů od první zmínky o drakovi věděl, že ho nebude chtít zabít, tvl on nechtěl zabít ani tu příšerku z křoví, Mirek Dušín hadr), ale naprosto se to zvrtlo v pohádku Za humny je drak. Sám drak byl totální průser: 1) Hnusný (jak oškubaná slepice) 2) CGI laciné, 3) Mluvil (drak má mluvit v pohádkách, ve fantasy by měl držet hubu, působí to totiž moc infantilně). A co je nejhorší, nebyl to ani démonický hlas typu Šmaka z Hobita, ale něžný lidský hlásek, prostě Dráček Mráček. Co se týče těch CHAOTICKÝCH časových skoků, já bych ještě překousl, kdyby se jedna celá epizoda odehrávala před 2 lety a další zase celá po 2 letech, ale to jak v jedné a té samé epizodě v Geraltově lince mluví trpajzlík o královně v přítomném čase (protože ještě žije) a v Cirinině lince se o ní mluví v minulém (protože už zhebla), tak to je strašně na přesdržku. Yennefer s Geraltem mají dialogy, jako kdyby se spolu znali už 10 let a krásně tu šla vidět Yen zblízka z profilu, jak má k té bambuli (nosu) úplně blízko natlačený horní ret, fakt není vůbec hezká. Černoušek elf (ještě hůř, vypadá jak cigoš) je vážně šílená pěst na oko, ať si je tam afroameričanů kolik chce, třeba celé vesnice, ale, proboha, ne jako elfové nebo dryády, to strašně nefunguje. Po téhle epizodě už mám naprosto jasno v tom, že tenhle seriál je ŠPATNÝ, ale už to dokoukám, ať to můžu pak celé shrnout. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze skupina Eycka z Denesle (Jordan Renzo) doprovází Yennefer (Anya Chalotra), i když má jít sama za sebe. Eyck v knihách navíc čaroděje naprosto nenávidí, zatímco v seriálu vidí Yennefer jako krásnou ženu, jejíž čest nemůže ohrozit. Eyck je v seriálu navíc zabit při vyprazdňování střev, zatímco v povídce se dostal až k drakovi a ten mu poranil nohy a páteř. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o adaptaci povídky „Hranice možností“. (Geralt z Rivie)
  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno