Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (221)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(No spoilers) Já prostě pro tyto příběhy osudových setkání / lidí svedených dohromady osudem (kolikrát podbarvených nějakou speciální schopností) mám slabost. Cashback, Sense8, Groundhog Day, z jiného soudku třeba videoherní Life is Strange. A nyní i Kimi No Na Wa. Když jsem si to tu tak vypsal tak si uvědomuji fakt, že z každé ze jmenovaných věcí by se v Kimi No Na Wa něco našlo. Oproti ostatním anime tu až tak není potřeba suspendovat disbelief (netuším jak to napsat česky), pokud přistoupíte na ústřední zápletku výměny těl, po zbytek filmu se vše pohybuje v mantinelech rozumu a smyslu. Když si tedy odmyslím některé momenty, které by se ale daly velice snadno odmávnout nebo vysvětlit (pokud se vše děje jako sen, tak se nedivím, že si nic nepamatují, já si totiž po prosněné noci kolikrát nic nevybavím)(ve stejném duchu - lucidní snění bohužel taky neovládám, abych si zjistil, kde se zrovna nacházím)(ohledně nepoužití sociálních sítí a internetových vyhledávačů jsem ale žádnou výmluvu nenašel). Dechberoucí animace, věrohodně nakreslené téměř vše a nádherné volby úhlů "kamery". Doporučuji si o filmu nic moc nezjišťovat. Není to sice "druhý příchod Ježíše Krista", jak hlásají některá média a žebříčky tržeb, rozhodně to ale má zasloužený úspěch. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes několik masařek, například ve formě otravných songů a nepřehledného úvodu, originální, nápadité, křehké, parádně načmrkané. Určitě nevhodné pro každého, navíc na tento animákový žánr musí mít divák náladu. Detaily a vybrané dějové fragmenty přebíjejí kvalitou celek, přesto, nebo díky tomu, jdu do plných. Ten pocit, že někoho dávno znáš. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Parameter: Kométa. Aktéri: mládenec a slečna. Dej: Navzájom sa meniace identity. Ako spieva Vladimír Merta: "To proto, že ve mně spí žena, to proto, že v Tobě se budí muž". Príčina deja: Sen. Hračky s pojmami, slovami, identitami i časom. Prostriedok zmeny: saké vzniknuté nakvasením rozžuvanej ryže zmiešanej so slinami. Dedina vs. veľkomesto. Príroda a technológie. Čaro prírodnej i mestskej kaviarne. Útrapy života na vidieku, kde každý pozná každého. Slasti megapolisu a jeho vzťahovej anonymity. Tajomná, ťažko dostupná svätyňa v objatí hôr. Sladkobôľne nápevy nasladkastých melódií, prekvapivo funkčne slovami posúvajúcimi, vysvetľujúcimi i umocňujúcimi dej. Parameter: Láska. Aj tá zdanlivo nemožná možno raz nájde svoje meno. Krásna animácia. Komplikované peripetie časom i priestorom. Dobrý pocit. Nielen pri konci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda, že se ještě nepodařilo japonské anime pořádně dostat i do českých kin. Myslím, že má celkem velký potenciál, i když je pravda, že aby to bylo komerčně úspěšné, asi by to docela dlouho trvalo. Ale i tak je to škoda, protože snímek "Kimi no na wa." je důkazem toho, že o hodně přicházíme. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď bol príbeh Mitsuhy a Takiho pekne vyrozprávaný, k dokonalosti tomu chýbalo pár detailov. No zároveň ako tohtoročný najúspešnejší japonský film (k tomu animovaný) s tržbami v kinách presahujúcimi 100m $ jasne naznačuje, kam smeruje japonská tvorba a hlavne záujem diváka posledných pár rokov. Tak populárne sci-fi akčné sekačky ustupujú do úzadia a (najmä) japonci začínajú zbožňovať jednoduchú romancu. Kto by to bol na tých "hikikomorov" povedal. Teraz len treba rozhodnúť, všetko sa to udialo kvôli bezhraničnej sile lásky alebo z vôle bôžika Mutsubiho aby zachránil ničnetušiacich dedinčanov? Odpoveď ostane asi navždy len v našich myšlienkach. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)
  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)

Reklama

Reklama