Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (219)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celá Shinkaiova tvorba v jednej celovečernej kompilácii. Množstvo odkazov na predchádzajúce snímky, množstvo historických, kultúrnych vsuviek, množstvo japonských tradícií. Najväčšie pozitívum je však animácia, ktorá je skutočne ohromná a vyvoláva emócie. Takže aj keď film má nejaké svoje chyby (najmä scenáristické), vo výsledku to nahradzuje vec, ktorou Makoto Shinkai vyniká a ktorá už bude jeho rukopisom - perfektný vizuál. Vizuál, ktorý ma v záveri dojal až k slzám. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Uff, těžký Butterfly Effect. Ambice byly obrovské, to je sakra znát (a hodně to oceňuji, tu snahu "překonat sebe sama"), ale pořád je to takový Šinkaiův kýč, který se nikde moc nezdrží a jede hodně na efekt. Určitě palec nahoru za odvahu střídat žánry, vrazit tam sled humorných scének a vzápětí jej sundat pěkně dramatickým výjevem, to se mi líbilo, postavy (zvlášť holka) mi taky sedly. Ale je to audiovizuální kýč. Problém je, že jsem těsně před tím viděl už asi potřetí Only Yesterday, což je prostý, ale audiovizuálně i dějově promakaný film, vedle kterého vypadá Your Name tak trochu jako alegorický vůz. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Záleží, jak jste na tom se zamilovanými anime postavami, co na sebe dojatě hledí přes pláně rozvlněné trávy, zatímco se nad nimi po nebi táhnou dlouhé čáry expolodujícíh komet, to všechno na podkresu sladkého k-popu. Jestli dobře, tak jste in for a good ride. Nutné ale trochu vypnout hlavu a asi na šesti místech scénáři odpustit lenivé psaní, kdy si říkáte "proč si to postavy nevygooglí/proč si nezavolají a všechno nevyřeší hned?" Pořád se to neděje, jako by taková zjevná věc nikoho nenapadla, pak si to po hodině filmu konečně vygooglí a zavolají, a všichni jsou najednou surprised Pikachu z toho memu, jen vy si řikáte: Jsem rád, že se příběh posunul, ale omg, co vám trvalo tak dlouho? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Buď se tentokrát Šinkai krotil a nebo už jsem si na jeho styl tak zvykl, že mi to už ani nepřišlo moc kýčovité. Tedy takhle - kýčovité to samozřejmě bylo a přebarvičkovaných scén je tu zase dost, nehledě na to, jestli má být vyznění scény veselé, dojemné nebo smutné (tady regulérně při zjištění jedné strašné události slunce září tak silně a obloha je tak krásná, že jsem a přemýšlel, jestli si ze mě náhodou Šinkai nedělá srandu), ale ve srovnání s 5 centimetry za sekundu toho fakt nebylo až tak moc. A ani tak vyděračské to nebylo, i když to na city hraje pořád dost. Prostě mám pocit, že jsem si na Šinakie zvykl a že už jsem ty jeho filmy schopný brát jako pohádky, kde se všichni řídí pouze city a rozumem nikdo (proto je tu taky dost nelogičností). Zároveň ale nemůžu říct, že by mě to bůhvíjak nadchlo, protože Šinkai opět vypráví ten stejný příběh s těmi stejnými postavami se stejným přehnaně dojemným koncem a zároveň ani tady není schopný svému jedinému námětu dát nový rozměr a jinak ho podat (jako to umí třeba Kaurismäki), vždycky jen vymění zápletky, ale to je holt málo. Tady navíc ten fantasy prvek ani nemá vysvětlení, prostě se děje protože se děje a proč nad tím přemýšlet, když je to přece tak romantické a dojemné, že... Má v sobě sice určitou sofistikovanost, ale chybí mu základy, na kterých by stál. A bez něj je to jen typická "šinkaiovina", jen snesitelnější. Zdejší nadšení sice chápu, ale osobně se ho účastnit nebudu, styl a zápletky tohoto režiséra holt nejsou zrovna pro mě... 3* ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Odolal jsem pokušení, počkal si na kvalitní verzi filmu a to čekání stálo za to. O tom, že Shinkai je mistr animace netřeba snad ani mluvit, nádhera až oči přechází. Obdobnou pochvalu si zaslouží skladby ve filmu obsažené, instrumentální hudba není sice výrazná, ale na druhé zhlédnutí musím uznat, že funguje výborně. Nějakou dobu trvalo než jsem zcela podlehl kouzlu filmu, nicméně od samého začátku jsem se nenudil i díky příjemnému stylu humoru - osahávání prsou bylo fakt povedené :-) Zhruba v půlce už jsem byl zcela pohlcen nápaditým a povedeným příběhem i postupně se rozvíjející romantickou linkou, tudíž si troufám tvrdit, že s výjimkou krátkometrážního snímku Hoshi no koe, se jedná o režisérovo nejlepší dosavadní dílo. A trošku paradoxně mne to na druhé odkoukání zasáhlo ještě více než na první - zřejmě jsem tentokrát byl v tom správném rozpoložení. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)
  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)

Reklama

Reklama