Reklama

Reklama

Warren Beatty - hollywoodská posedlost

(TV film)
  • Francie Warren Beatty, une obsession hollywoodienne (více)
Francie, 2015, 53 min

Scénář:

Olivier Nicklaus

Hrají:

Warren Beatty (a.z.), Isabelle Adjani (a.z.), Annette Bening (a.z.), Leslie Caron (a.z.), Julie Christie (a.z.), Joan Collins (a.z.), Catherine Deneuve (a.z.), Faye Dunaway (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Portrét amerického herce a režiséra. Touha po světle i vábení temnotou – to je tajemství velké hvězdy a zároveň stále unikajícího umělce. Od své první velké filmové role (Třpyt v trávě, 1961) vyhledával světla reflektorů a zase z nich se stejným zápalem prchal. Herec, producent, scenárista a nakonec oscarový režisér Warren Beatty ztělesňuje neodolatelného amerického muže a svůdce žen a představuje mimořádný talent, upřímnost i výstřednost Hollywoodu. Ve věku třiceti let se stává díky filmu Bonnie a Clyde princem tohoto filmového království, které tolik toužil dobýt. Stejně houževnatě se posléze snaží zbavit diktátu Hollywoodu, uchyluje se k mlčení a odmítá jakoukoli práci ve filmu. Jeho zářivá kariéra je plná této rozpolcenosti, stejně jako krátká prezidentská kampaň v roce 2000, kterou tento levicově zaměřený muž nadšeně zahájí a pak ji náhle bez vysvětlení opustí s tím, že chce dělat něco jiného. Barvitý portrét tvořený archivními záběry a animovanými sekvencemi zahrnující čtyřicet let americké kinematografie na diváka zapůsobí svou moderností a zároveň nostalgií. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, protože jde víc do hloubky, než bývá obvyklé. Je to maličko řečnická obžaloba Warrena coby děvkaře, a asi jediné zklamání z ní pramenící je, že se o jeho osobním životě (kromě výčtu partnerek) dozvíme houby. Ve filmologii tohoto významného herce jdeme pěkně od začátku do konce. Kvituju, že UKÁZKY FILMŮ OBSAHUJÍ TITULEK S JEHO NÁZVEM, což je častý neduh dokumentů. Ne každý divák zná všechno. Já jsem měl to štěstí, že jsem v Beattyho filmografii stihl zkouknout všechno, kromě prvního jmenovaného TV pořadu One Step Beyond (Krok do neznáma), který si ale pustím na youtube. Všechny WB filmy jsem viděl, a k mnoha z nich napsal i synopsi dávno před tím, než ji napsali v televizi. Parallax, ale i některé starší snímky, jsem viděl jako jeden z prvních u nás. WB byl fenomén, a já mu přeju přinejmenším sto let kvalitního života. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Byl mladý, dravý, připravený jít, i si zajít, aby mohl "po svém" tvořit na planetě jménem Hollywood. Byl příkladem muže s nezaměnitelným darem, který věděl, uměl, uspěl, stoupal a logicky tak docílil satisfakce. Člověk a herec Beatty, kterému pomohla nejen jeho "american beauty." Třpyt, který kdysi našel v trávě, nepoztrácel, zavěsil a stále svítí na hvězdné dráze. ()

Reklama

Reklama