foto

Joan Collins

  • nar. 23.5.1933 (85 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato herečka se proslavila jako potvora Alexis v seriálu DYNASTIE. Na scéně debutovala již v devíti letech. Před kamerou debutovala v roce 1952. V roce 1955 zakotvila nastálo v Hollywoodu. I když natočila spoustu filmů, slavnou se stala díky televizi. Pózovala dokonce pro pánský časopis Playboy.

V roce 1997 byla královnou Alžbětou II. povýšena do šlechtického stavu. Má na svém kontě několik cen Emmy a Zlatých glóbů. V roce 1982 se stala Hvězdou roku.

Joan Collins není jen populární herečkou, ale je taky úspěšnou spisovatelkou. Jako autorka se poprvé představila v roce 1978 autobiografií Past imperfect. Od té doby vydala několik dalších knížek. Její soukromý život nebyl nikdy tak růžový. Joan Collins má za sebou čtyři rozvody.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Time of Their Lives
2016 Naprosto dokonalé
2015 Molly Moonová
2013 Saving Santa
The Dark, Krystle - a.z.
2011 The Wicker Tree
2009 Slečna Marplová: Smysluplná vražda (TV film)
2006 Ozzie
2004 Ellis na cestě ke štěstí
Sci Fi Visionaries
2001 Tři staré grácie (TV film)
2000 Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
1999 Josef a jeho skvostný plášť
Tajný sňatek
1998 Sladké lži (TV film)
1997 Coronation Street: Viva Las Vegas!
1995 Annie: Královská dobrodružství (TV film)
Hart a Hartová: Dvě srdce v tříčtvrtečním taktu (TV film)
Za zimního slunovratu
1994 Decadence
Secrets of Fitness & Beauty
1993 Mama's Back (TV film)
1991 Dynasty: The Reunion (TV film)
1986 Monte Carlo (TV film)
1984 Aféra Cartier (TV film)
Her Life as a Man (TV film)
1983 Making of a Male Model (TV film)
Nutcracker
1982 Homework
Paper Dolls (TV film)
Wild Women of Chastity Gulch, The (TV film)
1979 Opálení
The Bitch
Čas supů
1978 Hluboký spánek
Poliziotto senza paura
The Stud
Zero to Sixty
1977 Mravenčí teror
1976 Alfie Darling
Pomicione, Il
The Bawdy Adventures of Tom Jones
1975 I Don't Want to Be Born
Volání vlků
1974 Arbitro, L'
1973 Dark Places
Drive Hard, Drive Fast (TV film)
Tales That Witness Madness
1972 Fear in the Night
Man Who Came to Dinner, The (TV film)
Tales from the Crypt
1971 Quest for Love
Revenge
1970 Executioner, The
Up in the Cellar
1969 Amore breve, L'
Can Hieronymus Merkin Ever Forget Mercy Humppe and Find True Happiness?
Jestliže je úterý, musíme být v Belgii
1968 Subterfuge
1967 Warning Shot
1965 Congiuntura, La
1962 The Road to Hong Kong
1960 Esther and the King
Seven Thieves
1958 Bravados
Rally 'Round the Flag, Boys!
1957 Island in the Sun
Sea Wife
Stopover Tokyo
The Wayward Bus
1956 The Opposite Sex
1955 The Girl in the Red Velvet Swing
The Virgin Queen
Země faraonů
1954 The Good Die Young
1953 Decameron Nights
Our Girl Friday
The Square Ring
Turn the Key Softly
1952 Cosh Boy
I Believe in You
Judgment Deferred
The Woman's Angle
1951 Lady Godiva Rides Again

TV seriály

2019 Havaj 5-0 (TV seriál)
Ai no i ka 'ape he mane'o no ko ka nuku. (S09E18)
2018 American Horror Story (TV seriál)
Fire and Reign (S08E09)
Traitor (S08E07)
The Morning After (S08E02)
další epizody (4)
2016 The Royals (TV seriál)
Be All My Sins Remembered (S02E08)
2015 The Royals (TV seriál)
Taint Not Thy Mind, Nor Let Thy Soul Contrive Against Thy Mother (S02E07)
The Spirit That I Have Seen (S02E05)
It Is Not, Nor It Cannot Come to Good (S02E01)
další epizody (4)
2013 Manžel k pohledání (TV seriál)
For Better or for Worse (S02E24)
2012 Manžel k pohledání (TV seriál)
A Star Is Reborn (S02E16)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place: Part 2 (S02E13)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
2002 Footballers' Wives (TV seriál)
2000 Will a Grace (TV seriál)
Jack, podnikatel (S02E22)
1997 Brigitte & Friends (TV seriál)
Pacifické palisády (TV seriál)
1996 Chůva k pohledání (TV seriál)
Me and Mrs. Joan (S04E06)
1993 Roseanne (TV seriál)
First Cousin, Twice Removed (S05E17)
1991 Tonight at 8.30 (TV seriál)
1990 My Riviera (TV seriál)
1986 Hříchy (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1981 Dynastie (TV seriál)
1976 Arthur Hailey's the Moneychangers (TV seriál)
1975 Space: 1999 (TV seriál)
Mission of the Darians (S01E09)
1973 Orson Welles' Great Mysteries (TV seriál)
1967 Star Trek (TV seriál)
Město na pokraji věčnosti (S01E28)
1966 Batman (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2017 And the Winner Isn't
My Generation
2016 Star Trek: Inside the Roddenberry Vault - a.z.
2015 Warren Beatty - hollywoodská posedlost (TV film) - a.z.
2013 80. léta: Dekáda inspirace (TV seriál)
Brave Miss World
2008 Roman Polanski: Pravdivý příběh
Valentino: The Last Emperor
2007 Le Cirque: A Table in Heaven
2005 Slavery and the Making of America (TV seriál)
2004 The Best of 'So Graham Norton'
2003 Christmas from Hollywood - a.z.
Intimate Portrait: Joan Collins (TV film)
2002 Liza Minnelli: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Cleopatra: The Film That Changed Hollywood (TV film)
Dynasty: The E! True Hollywood Story (TV film)
2000 Elizabeth Taylor: A Musical Celebration (TV film)
1999 Celebrity Profile: Diahann Carroll (TV film)
Hidden Hollywood II: More Treasures from the 20th Century Fox Vaults (TV film) - mod.
1998 Secret World of 'Antz', The
1997 Hidden Hollywood: Treasures from the 20th Century Fox Film Vaults (TV film) - mod.
1996 Line King: Al Hirschfeld, The
1993 Northern Eye (TV seriál)
1983 An Orchestral Tribute to the Beatles
1972 Weekend of a Champion
1968 Wedding of the Doll
1955 This Is Your Life (TV seriál)

TV pořady

2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 Memòries de la tele (TV pořad)
The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
The Kylie Show (TV pořad)
2006 Dynasty Reunion: Catfights & Caviar (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The Paul O'Grady Show (TV pořad)
2003 ABC's 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1998 All-Star Party for Aaron Spelling (TV pořad)
So Graham Norton (TV pořad)
1996 Star Trek: 30 Years and Beyond (TV pořad)
1993 Whicker's Miss World (TV pořad)
1990 Night of 100 Stars III (TV pořad)
1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1983 The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1982 Battle of the Network Stars XII (TV pořad)
Night of 100 Stars (TV pořad)
The 34th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Women I Love: Beautiful But Funny (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1974 Tattletales (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace