Reklama

Reklama

Chage and Aska: On Your Mark

(hudební videoklip)
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební / Sci-Fi
Japonsko, 1995, 7 min

Obsahy(1)

Hudební klip režírovaný Miyazakim pro japonskou popovou skupinu Chage & Aska. Je dlouhý 6 minut a 40 sekund a v kině byl promítán společně s filmem Whisper of the Heart v době jeho premiéry. Děj tohoto "klipu", který se odehrává v budoucnosti, začíná policejním útokem na sídlo sekty. Dva policisté zde objeví okřídlenou dívku - anděla, který je ihned převezen speciální jednotkou ke zkoumání do futuristické laboratoře. Nálezci s tím ale nesouhlasí a rozhodnou se dívku zachránit. (Jimmmy)

(více)

Recenze (69)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pekné obrazy pospájané do jedného celku takým spôsobom aby sa hlavný motív záchrany a hlavná myšlienka umocnila a stala sa väčšou a naliehavejšou. Krásne futuristické mesto a krajina, ktorá je odsúdená na zánik vďaka ľudskému zásahu tu krásne kooperuje z hlavnou dvojicou hrdinov a anjelom. Chcel by som vidieť, aké by to bolo, keby to malo hodinu a pol. Takto je to dosť slušné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Napoprvé vám to nemusí celé úplně secvaknout, ale napodruhé tohle kratičké, ale příběhu a emocí plné sci-fi Miyazakimu přiznáte. Ale jsou kraťasy, kde se řeší podobně zásadní věci, a pochytáte to všechno hned napoprvé. Proto "jen" 80%. A kdyby vám někdo tvrdil, že ví, co je ten "jediný správný význam", tak se s ním klidně hádejte;) ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Písničku On Your Mark jsem našla hned, ale přiznám se, že mi trvalo, než jsem našla verzi, o které je tady řeč. Chtě nechtě jsem tedy zhlédla několik různých klipů. A odnáším si z toho dvě zásadní věci - 1.píseň jsem slyšela tolikrát, že bych si ji z fleku střihla někde na karaoke a 2.zjištění, že jsem bezcitná potvora se srdcem z kamene, když mě to nesložilo a nerozbrečelo (soudě podle reakcí na tento klip). ()

Midnite 

všechny recenze uživatele

Mám rád Miyazakiho tvorbu, ibaže vždy si myslím, že by jeho filmy mohli byť o 20 minút kratšie.. V "On Your Mark" pre zmenu natiskol celý film do klipu k pesničke s takým divným strihom, že človeku sa natíska otázka, či niektoré pasáže nedvojil nasilu len preto, aby sa zmesil do stopáže.. Ten strih je naozaj mätúci, i keď na tretíkrát som sa pomaly začal zorientovávať.. A btw. napadla ma ešte jedna otázka: Prečo polícia začala strielať ako prvá? :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Odrhovačka která může jakš takš fungovat fakt snad jen v kombinaci s Hayaovými obrazy.. Složitější flashbacková struktura je sice pravděpodobně jen znouzectnost (pro nahnání minut), ale náhodou to celý snímek háže do dalších rovin, takže, proč né... Ten prostý příběh o odvaze udělat správnou věc jen na základě pohledu do očí -je každopádně dostatečně silný a univerzální aby se dotknul srdce..... http://www.dailymotion.com/video/x2y2269 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama