Reklama

Reklama

Chage and Aska: On Your Mark

(hudební videoklip)
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební / Sci-Fi
Japonsko, 1995, 7 min

Obsahy(1)

Hudební klip režírovaný Miyazakim pro japonskou popovou skupinu Chage & Aska. Je dlouhý 6 minut a 40 sekund a v kině byl promítán společně s filmem Whisper of the Heart v době jeho premiéry. Děj tohoto "klipu", který se odehrává v budoucnosti, začíná policejním útokem na sídlo sekty. Dva policisté zde objeví okřídlenou dívku - anděla, který je ihned převezen speciální jednotkou ke zkoumání do futuristické laboratoře. Nálezci s tím ale nesouhlasí a rozhodnou se dívku zachránit. (Jimmmy)

(více)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Napoprvé vám to nemusí celé úplně secvaknout, ale napodruhé tohle kratičké, ale příběhu a emocí plné sci-fi Miyazakimu přiznáte. Ale jsou kraťasy, kde se řeší podobně zásadní věci, a pochytáte to všechno hned napoprvé. Proto "jen" 80%. A kdyby vám někdo tvrdil, že ví, co je ten "jediný správný význam", tak se s ním klidně hádejte;) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jednoduché téma konfliktu citů a techniky, které je převedeno na poměrně srozumitelný příběh o /padlém/ andělovi. Množství detailů bere dech a nevhodně použité flashbacky trochu ztěžují prvotní příjem. Ale i tak je nám na pár minutách vykreslen zajímavý svět s jedním malým dramatem, které dokresluje (respektive je základem) výtečná hudba. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

ma to nádhernú atmosféru jak je u miyazakiho zvikom.a pri scénke ked anjelik vzlietne z idúceho auta sa mi hrnu slzy do očí ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Výborný klip, který v sedmi minutách (bylo jich vážně tolik?)dokáže dojmout víc, než jiná "díla" v sedmi hodinách. Akorát ta hudba mi nesedla, není to můj styl. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na ploche necelých siedmich minút vytvoriť príbeh o sile priateľstva a túžbe po slobode, pri ktorom nejedno oko vyroní slzu vie len majster Miyazaki. 10/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pěkný videoklip. Přesto to na mě působí trochu jako odrhovačka. Možná, kdyby se na tutéž hudbu, sestříhalo AMV z Mimi wo sumaseba, vypadalo by to lépe. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se Miyazaki podepsal pod takovou odrhovačku. Tady to hodnocení od výsledného dojmu opravdu nejde oddělit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vzácně dokonalý úkaz nesouladu obrazu se zvukem, to první v jiné konstelaci pohanských hvězd mohlo být výtečným krátkometrážním filmem (stačilo by pár scén a pár dialogů navíc), jenže to by to muselo být doprovázeno něčím jiným, než jakýmsi podivně sterilním japanpopem bez duše, který se k snímku vůbec nehodí. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Píseň On Your Mark japonské skupiny Chage&Aska pozdvihuje na úplně jinou úroveň Miyazakiho videoklip z blízké budoucnosti plný flashbacků a alternativních konců. Škoda, že tolik nápadů nezúročil režisér v delším filmu... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Sakra to Anime má něco do sebe. A Miyazaki ho holt umí dělat ze všech nejlíp. I když jde vlastně jen o videoklip k podřadné popové odrhovačce... ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ta hudba je tedy naprosto odporná, takto nějak si představuji italské nebo německé diskotékové autory v jejich "nejlepší formě". Ploché, nudné a hlavně - bez kytar :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mě tento Miyazakiho snímek přišel trošku jako ptákovina. Nevím, co tím chtěl říci. Klípek sice obsahuje celkem srozumitelný příběh, ale je prostříhán také nevhodnými a zcela se nehodícími flashbacky. Ty na měn působí dojmem, žeč chtěl autor zaplácat mezery ve stopáži písničky. No a když už dělal videoklip, mohl si alespoň vyhrát nějakou výraznou písničku. To co zde hraje je podřadný popík. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Postavy 7/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Animace 9/10/// +hudba není úplně "přesná", ale je úžasně chytlavá, příběh nádherný, dá se na to dívat pořád znovu a znovu -v tomto případě by to chtělo klidně i film, nebo alespoň o něco delší.../// Miyazaki se chtěl asi pořádně vyřádit, když přistoupil na to udělat k této písničce klip. Ale špatně rozhodně neudělal. I na sedmiminutovém prostoru je to neuvěřitelný zážitek. Na hudbu si rychle zvyknete, příběh má děj a ke všemu dost zajímavý a dá se na to dívat pořád dokola. Tohle mě opravdu nadchlo./// Celkem 92%/// ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podivná kombinace hudby a animace, nějak mi to vůbec nesedělo dohromady. Písnička mě teda nijak zvlášť neoslovila, ale Mijazakiho krátký příběh byl pěkný, v závěru příjemně čistý a nostalgický, jak jsme ostatně u Mijazakiho práce zvyklí.~(3,0)~ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pekné obrazy pospájané do jedného celku takým spôsobom aby sa hlavný motív záchrany a hlavná myšlienka umocnila a stala sa väčšou a naliehavejšou. Krásne futuristické mesto a krajina, ktorá je odsúdená na zánik vďaka ľudskému zásahu tu krásne kooperuje z hlavnou dvojicou hrdinov a anjelom. Chcel by som vidieť, aké by to bolo, keby to malo hodinu a pol. Takto je to dosť slušné. ()

Reklama

Reklama