Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

POV kameru nemusím, ale tady mě kupodivu nijak nesrala. Přispívá ke svižnýmu tempu tohohle filmu a ukazuje, že když se chce tak se dá i tento druh záběrů snímat přehledně. Podle mě o něco kvalitněji natočeno než podobný Re-kill nebál bych se ani termínu příjemné překvapení. Tenhle film se fakt docela povedl.75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě trochu znervóznil fakt, že film je natáčený "ich" kamerami, což mi neblaze připomnělo neblahé rozskákané kamery v podřadných FFkách. Ale nakonec to nebylo tak strašné, ba naopak mě to docela bavilo a už se o to víc těším na Hardcore Henryho. Samozřejmě nečekejte žádný myšlenkově hluboký příběh, sofistikovaný scénář, epický děj, nebo velkolepou výpravu. Ale film po náročném pracovním dni je to jedna báseň. Je zde několik celkem dobrých górek (třeba dvě slušně rozšmelcované kedlubny) a i ti herci většinou ujdou. Bavil mě Smraďoch Allen i "doktorka" Nichols, ale té druhé jsem její milující obětavou maminku moc nežral, ve výrazu téhle ženušky je totiž cosi poťouchlého, nestydatého, zvrhlého, co ji předurčuje pro úplně jiný druh filmových rolí. Povedené finále mě definitivně přesvědčilo zaokrouhlit hodnocení směrem nahoru. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Banálnější zápletku na toto téma nešlo splácat a je to taková horší imitace lepších žánrovek. Tvůrci chtěli napodobit akční scény jako z Hardcore Henry, ale moc se jim to nedaří. Celý snímek vypadá hodně levně a spíše se měli pokusit o napínavou hororovou podívanou, než akční kousek, který nedává smysl. Žádná scéna nepřináší něco nového, postavy jsou člověku úplně ukradené a o atmosféře nemůže být ani řeč......3/10 ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zombie horory to maj v posledních letech těžký jelikož kromě Walking Dead si nějak nemůžu vzpomenout na nic koukatelnýho. Tohle je ovšem příjemná změna. Od filmu jsem nic nečekal tak jsem možná víc překvapenej než bych doopravdy měl bejt. Příběh je naprosto klasickej, blízká budoucnost, zombie virus, svět je v prdeli, několik menších vědeckejch skupinek přežívá v izolovanejch oblastech poblíž metropolí a snaží se zachránit co ještě jde, k čemuž využívaj ozbrojený týmy který jezdí na zásobovací jízdy nebo hledaj nenakažený přeživší, a s jednou podobnou skupinkou vyjíždíme právě my. Víceméně je film to co jsem chtěl od několik let odkládanýho Re-Kill kterej se nakonec ukázal jako prachsprostej shit. Co mě osobně potěšilo byl vzhled filmu jelikož od prvních minut jsem čekal na nějakej hnusnej levnej vizuál a zombíky jsem vzhledově tipoval na klasický marmeládníky. To je ovšem vyřešeno ve filmu chytře neboť nákaza má víc stupňů a tak se to zhoršuje od vyrážek po naprostý vyschnutí tak že člověk vypadá jak Zámecká zrůda. A co se týče celkovýho designu filmu tak si vážně neni na co stěžovat protože nejenže jsou post-apo ulice dost reálný a správně zprasený, ale styl natočení filmu z pohledu první osoby tomu navíc dodává pocit videoherní řežby a určitou plynulost scén. Gore se povedlo a zjistíte to už v první čtvrthodince kdy dojde na solidní průjezd tunelem. Herci jsou klasický béčka ale známý ksichty takže tu máme všechno od negříka z Úsvitu mrtvejch, detektiva z CSI Las Vegas nebo Smraďocha z Hry o trůny. Za mě palec nahoru, spokojenost. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z Pandemicu je cítiť inšpiráciu Balagueróvým RECom tak zjavne, že miestami pôsobí ako jeho voľné pokračovanie. Zopár momentov je tu síce správne mrazivých, pozitívny dojem z nich však vzápätí kazia bezhlavo pôsobiace handycamové scény. Pandemic je jednoducho ďalším hororom, ktorý síce mal potenciál, no found footage štýl mu jednoznačne neprospel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama