Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (57)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Čakal som veľmi pohodovú rodinnú romantickú komédiu a dostal som pohodovú rodinnú romantickú komédiu. Nedostal som teda úplne to, čo som chcel, ale napriek tomu som viac-menej spokojný. Asi mi vadili tie hluché miesta, ktoré vo filme boli, a to, že samotný knižný námet bol natoľko originálny, že sa z neho dalo vytrieskať podstatne krajšiu atmosféru a viac emócií. Takto je to len jemne nadpriemerný snímok v rámci žánru, na ktorý divák pomerne rýchlo zabudne. Erin Moriarty príjemné herecké osvieženie. Každopádne niečo mi tam proste do tej štvrtej hviezdy chýba. 65 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,207,000▐ Režisér Ken Scott sa zas dobre predviedol, natočil veľmi svižný a hlavne pohodový film. Humorné scény majú veľkú tendenciu pobaviť ale občas nás nechá aj zamyslieť sa. Načal aj tému migrantov / utečencov, dobre ju tu zakomponoval. Príbeh má dobrý zauzlený spád. /80%/ ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nepotěší, neurazí. Navzdory krátké stopáži a tolika Adžovým nedobrovolným cestám se v něm ani nic moc neděje... A co je nejhorší, Fakír vlastně není ani moc vtipný. Což je škoda, protože anotace slibuje hodně absurdní a bláznivé dobrodružství, během, kterého se divák s titulním hrdinou podívá z Indie do Paříže, Anglie, Španělska, Itálie nebo Libye. Jenže humor je jen takový decentní ve stylu především nikoho neurazit a dobro z filmu doslova odkapává. Což o to, jakkoli souzním s jednou z klíčových myšlenek Fakíra, tedy že uprchlíci jsou taky lidi, mají nešťastný osudy a pomáhat lidem v nouzi se fakt má a je to správný, jde zobrazit méně dobro-násilně. Tady je feel good pocitu podřízeno vše - od výběru sympatických herců ve všech rolích přes scénář, hudbu nebo třeba lokace. I když, hudba - třeba tanec Adži se slavnou herečkou, natočený v bollywoodském stylu se vším všudy, už je otravný, mezi fanoušky Bollywoodu se fakt nepočítám. Na druhou stranu, s hudbou souvisí pro mě nejabsurdnější, a tedy nejvtipnější scéna: střet s anglickým imigračním policejním úředníkem jako kdyby vypadl z Monty Pythonů a už jen kvůli této scéně jsem zvažoval hvězdu navíc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádková komedie, která je v mnohých pasážích docela zábavná. Odehrává se ve světě bez komunikačních bariér, kde si všichni rozumí, ať už jsou zrovna v Indii, Francii, Anglii, Španělsku, Itálii či Libyi. Podobně zjednodušené jsou i vztahy mezi postavami. Ale proč ne, ostatně si film na realitu moc nehraje, i když pracuje s řadou aktuálních témat. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* podle zdejší anotace a traileru mi přišel příběh dost úchylný a roztomilý, že by se mi to mohlo líbit, protože občas mám rád takové romantické blázniviny. Bohužel tato komedie se u mě minula účinkem a přišla mi poněkud přeplácaná. Asi se snažili vecpat co nejvíc z knihy, ale výsledek je křečovitý a zkratkovitý. Některé situace tam zavání přehnanou korektností a působí vynuceně. Tak nemá cenu ani doporučovat, protože nepřináší nic nového a výrazného a brzy po ní ani pes neštěkne ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Počas natáčania pri slávnej Fontáne di Trevi v Ríme došlo ku konfliktu s políciou, ktorá trvala na tom, aby štáb dodržiaval od pamiatky dostatočný odstup. (krasomama)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bombaji, Paríži, Ríme a Bruseli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama