Reklama

Reklama

Začít znovu

  • Francie L'Avenir (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nathalie je učitelkou filozofie na pařížské střední škole. Práci miluje a obzvláště ráda sdílí se svými žáky požitek z přemýšlení. Svůj čas dělí mezi svého manžela, dvě děti, bývalé studenty a velmi majetnickou matku. Jednoho dne ji dlouholetý životní partner oznámí, že ji opouští kvůli jiné ženě. Nathalii nezbývá, než se vypořádat s dosud nepoznanou samotou... i nově nabytou svobodou. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (23)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film nemá oslnivý děj, herce či výpravu. Svým intelektuálním zaměřením se určitě nestane masovým trhákem. A přesto... 1) 35letá scenáristka a režisérka Mia Hansen-Løve sepsala příběh podle zážitků své matky. 2) Nádherné lokace plné atmosféry a každodenní nenápadné události vytvářejí dojem, jako by se nic moc nedělo. Ale děje se. 3) Vemlouvavá píseň Deep Peace od Donovana dotváří atmosféru zralosti a nadhledu. 4) 63letá (!) Isabelle Huppertová (učitelka filosofie Nathalie) se své role zhostila skvěle. 5) Nemohl jsem nezaznamenat zajímavé kluky. Je to 30letý Roman Kolinka (bývalý student Fabien) a 23letý Solal Forte (syn Johann). 6) Výstižný koment: Oktavianus***. ()

ShimonHoly 

všechny recenze uživatele

Pečlivě vedená práce s herci, ne zcela koncepční střih a snímání. Můj pocit po zhlédnutí je stejný jako ten, který prožívá protagonistka - nejistota. Nejistota z toho, kam mě film zavede. Nejistota z postav, které mi film nabídne. Nejistota z provedení. Přesto s koncem nemůžu říct, že bych byl otrávený. Huppertová tradičně bravurní a víc jsem tak asi nepotřeboval. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Ne úplně snadno stravitelný snímek plný filozofických myšlenek a hledání životní cesty a spokojenosti. Film tak trochu nikde nezačíná a nikde nekončí, ale vedle vitality životem zkoušené hlavní postavy mě zaujal třeba i humornými scénkami pro odlehčení nebo krásnými pohledy na francouzské Alpy či Bretaň se slušivým hudebním doprovodem. Isabelle Huppert tato role skvěle padla, přestože je starší než filmová postava. Festival francouzského filmu, Lucerna. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dost slaby film. Privela zbytocnych dialogov, citatov, filozofie. Miestami som sa v kine nudila. Film vo mne nevyvolal nijake emocie, s postavou som neprezivala jej problemy. Z kina som odchadzala trosku sklamana. Kladne hodnotim len pekne prostredie, hudbu a za najlepsi moment filmu povazujem zaber na novorodeniatko, bolo krasne. Film ako taky nema pre mna ani nejaku hlboku myslienku a ten vztah profesorky a byvaleho ziaka bol velmi zvlastny. Hlavna postava mi ani nebola az taka sympaticka...Dve ale take slabsie hviezdicky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Isabelle Huppert prokazuje, jak moc dobrou je herečkou a na ní stojí snímek o tom, jak se vyrovnává s osudem žena, která měla všechno, jak se jí líbilo, ale najednou přišla radikální změna, a ona se musela přizpůsobit, nebo zlomit. Nemůžu si pomoct, ale Isabelle Huppert tak vyniká, že to ostatní je pro mě spíš průměrné. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama