Reklama

Reklama

Příběh tří mužů propuštěných z vězení. Diesel (Christopher Matthew Cook), Mad Dog (Willem Dafoe) a Troy (Nicolas Cage) se po dlouhé době strávené za mřížemi musí naučit žít na svobodě tak, aby nic nevyvedli a nedostali se zpět tam, odkud pŕišli. Troy hledá nekomplikovaný život, ale nedokáže se zbavit své nenávisti k systému. Diesel je na výplatní listině mafie a jeho zájem o život na předměstí s přecitlivělou manželkou slábne. Mad Dog, neřízená střela trojky, se řítí z jedného problému do druhého. Nakonec se všichni tři sejdou při "posledním" zátahu. Najme je mafián, aby unesli dítě šéfa konkurenčního gangu. Před očima mají velký balík peněz, jenže akce se bohužel nepovede a trojice má co dělat nejen s policií, ale i se dvěma skupinami mafiánů... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (51)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela fajn oldschoolovka, které by prospělo, kdyby jí Schrader podal trošku přímočařeji a nijak zvlášť mě neoslovily ani různobarevné scény v prvních fízích filmu, ačkoliv uznávám, že růžový úvod byl kouzelný. Ale jinak jsem neměl problém. Sice je to hodně ukecané, ale tady mi to sedělo, střílí se ostošest, což ocení i femnistky, protože mrtví mají správný genderový poměr a navíc se vydařil i casting. Copak Dafoe, to je třída, ale co mě nejvíc překvapilo byl fakt, že mi Cage nejne nevadil, ale dokonce bavil. I za to hodnotím lehce nadprůměrně. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film, který nikam nevede, zápletka přešlapuje na místě a tváří se děsně cool. Veškeré scény se utápí v "drsných" dialozích, které jsou nudné, nucené a plno scén spíše vyvolává odpor. Cage je fajn, Defoe na škodu nevýrazný a ten třetí mimo mísu. Nic v tom galimatyáši nefunguje a světlých momentů spočítáte na prstech jedné ruky. Lepší jedna hvězdička, prostě ty dvě dát nemůžu.......3/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelné, téměř malý zázrak, ale stalo se: Nico Coppola se vrátil na plné koule v žánru, ve kterém jsem ho míval tolik rád, v roli, která mu padne jak ulitá, v lehce artové (nebo snad jen zhulené?) černohumorné krimi s notně švihlým, absurdním, bizarním, místy až halucinačním dějem. A jeho dva parťáci nejsou o nic horší - mimoň a psychopat Dafoe s vyšňupaným mozkem mě skvěle bavil od první (konečné řešení Sheiliných problémů) do poslední scény, no a méně známý Cook se zase předvedl ve vážnější, psychologicky docela zajímavé roli (scéna z hotelového pokoje se ženskou, kterou sbalil na baru). Tak skvělou jízdu jsem vůbec nečekal, jízdu šmrncnutou mladým Lynchem, Tarantinem, Coeny, jízdu přesně v mém oblíbeném stylu, v návalu nadšení solím do maxima a určitě dám ještě brzy opáčko, až (jestli) někdy vyjdou lepší české titulky. P.S.: VAROVÁNÍ: Vy, kdož nemáte pochopení pro nadsázku, nebo nemáte rádi ujetý humor, jděte o film dál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S českými distribučními názvy bývá občas problém, to víme. Slovní spojení Dog Eat Dog se většinou používá jako adjektivum ve smyslu „bezohledný“ či „nelítostný“ (třeba dog-eat-dog showbusiness). Prokletý kšeft…no budiž, ale tohle se mělo jmenovat Tři idioti. Vypelichaný nezmar Cage, anorektický Dafoe a vyhazovač z příbramské diskotéky představují trio primitivních, sebelítostných a násilnických ex-muklů, kterým maximálně přejeto to, aby je co nejdříve píchla včelička s chloridem draselným. Všichni tři jsou prý oběti systému, který je nikdy nenechá na pokoji. Chtějí jen spravedlnost a osud s nimi zametá. To jsou zase kecy jak od pana Modrého z Gaunerů.. Schrader se snaží svou historku z podsvětí vylepšit hrátkami s barevnými odstíny světla, mlhavými přeludy a rádoby vtipným cynismem, ale tohle hovno se biči nepodobá ani trochu.. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Stary Dannyho partaci se odhodlaji jeste k jednomu poslednimu jobu... Cage nepredvadi nic novyho, jen Dafoe v roli magoru stale jeste bavi. Treti gorila je jen treti gorila a prestoze bych mu to pral, asi do sveta filmu neproprazil ani timhle ambicioznim dilkem.. Vetsina filmu je normalni, uvodni a konecny sekvence jsou natoceny skrz debilni filtry ruznych barev a stinu a jestli to melo pridat na autenticite fetovani nebo jen pusobit psychedelicky a odlehcit tak brutalnimu ubodani tlusty kravy, lezlo mi to na nervy. Film je dost jednoduchej, primocarej a poslednich cca 15 minut s Cagem je korunovany WTF. Vlastne cely to bylo takovy divny - nepochopil sem, proc plesoun zabil blazna a chybelo mi tam vic zaberu na imitace Taylor Swift. A Mad Dogovi nestalo pero, kdyz behem honitby asiatku vyhodil z pokoje. Detail, ale pro autencititu naprosto zlomovej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Paul Schrader měl u tohoto filmu plnou kontrolu nad finálním střihem. Nechtěl, aby se opakovala situace z roku 2014, kdy mu producenti film Poslední šance na pomstu (2014) bez jeho souhlasu přestříhali. (Gary)

Reklama

Reklama