Reklama

Reklama

Příběh tří mužů propuštěných z vězení. Diesel (Christopher Matthew Cook), Mad Dog (Willem Dafoe) a Troy (Nicolas Cage) se po dlouhé době strávené za mřížemi musí naučit žít na svobodě tak, aby nic nevyvedli a nedostali se zpět tam, odkud pŕišli. Troy hledá nekomplikovaný život, ale nedokáže se zbavit své nenávisti k systému. Diesel je na výplatní listině mafie a jeho zájem o život na předměstí s přecitlivělou manželkou slábne. Mad Dog, neřízená střela trojky, se řítí z jedného problému do druhého. Nakonec se všichni tři sejdou při "posledním" zátahu. Najme je mafián, aby unesli dítě šéfa konkurenčního gangu. Před očima mají velký balík peněz, jenže akce se bohužel nepovede a trojice má co dělat nejen s policií, ale i se dvěma skupinami mafiánů... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (51)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Paul Schrader ako reziser teda nic pre mna, myslim ze ani nenatocil doposial kultovy film. Toto je navyse prepadak - a zas s Klecom. Priserny scenar, kde nic nedrzi pokope, plane tempo, a o nicom dialogy - to vsetko som si odniesol z filmu. A cudujem sa ludom ako je Dafoe /Posledni Pokuseni krista/ ze sa na take nieco vobec dal : 20 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|55%| Cage: „Sakra, zařiď ať je to mimino zticha! Jak se jmenuje ta věc, co se miminům strká do huby?“ Dafoe: „Čůrák?“ Cage: „Ale né.“ Tahle hláška od Dafoe mě totálně rosekala! Takhle jsem se dlouho nezasmál! Celkově jsem to viděl tak na hraně mezi 2 a 3 hvězdou, ale Dafoe mě opravdu zabavil. Nejen touto hláškou, ale i tak zahrál slušně zfetovaného hlupáka. Cage tu měl celkem mírnou a upozaděnou roli, ale nebyl špatný. Ono, toto béčko je vlastně o ničem, nepřinese to nic nového a ani zajímavého, ale já se prostě bavil. Je tu pár přestřelek – to také nestojí za řeč. Námětem mi to trochu připomnělo POT A KREV. I když na to se to samozřejmě nechytalo, to je pro mě 100% pecka. Takže tak, koukatelný průměr se skvělým Dafoem. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně důvod ,proč mám rád velký komerční filmy,plný klišé,s předvídatelnym,ale dynamickym dějem,a nevadí mi určitá doslovnost.Tohle je ukecaný,smradlavý,upocený nic, se stále horším Cagem,a hnusnym Dafoem.Ten film má kundovskej děj,kravskej,barvama a blbym jednánim postav zasviněnej konec,a Schrader se na to měl už dávno vysrat.Zřejmě si nikdy neudělal výčetku svejch výtvorů,protože by se hned zabil.20%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Stary Dannyho partaci se odhodlaji jeste k jednomu poslednimu jobu... Cage nepredvadi nic novyho, jen Dafoe v roli magoru stale jeste bavi. Treti gorila je jen treti gorila a prestoze bych mu to pral, asi do sveta filmu neproprazil ani timhle ambicioznim dilkem.. Vetsina filmu je normalni, uvodni a konecny sekvence jsou natoceny skrz debilni filtry ruznych barev a stinu a jestli to melo pridat na autenticite fetovani nebo jen pusobit psychedelicky a odlehcit tak brutalnimu ubodani tlusty kravy, lezlo mi to na nervy. Film je dost jednoduchej, primocarej a poslednich cca 15 minut s Cagem je korunovany WTF. Vlastne cely to bylo takovy divny - nepochopil sem, proc plesoun zabil blazna a chybelo mi tam vic zaberu na imitace Taylor Swift. A Mad Dogovi nestalo pero, kdyz behem honitby asiatku vyhodil z pokoje. Detail, ale pro autencititu naprosto zlomovej. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelné, téměř malý zázrak, ale stalo se: Nico Coppola se vrátil na plné koule v žánru, ve kterém jsem ho míval tolik rád, v roli, která mu padne jak ulitá, v lehce artové (nebo snad jen zhulené?) černohumorné krimi s notně švihlým, absurdním, bizarním, místy až halucinačním dějem. A jeho dva parťáci nejsou o nic horší - mimoň a psychopat Dafoe s vyšňupaným mozkem mě skvěle bavil od první (konečné řešení Sheiliných problémů) do poslední scény, no a méně známý Cook se zase předvedl ve vážnější, psychologicky docela zajímavé roli (scéna z hotelového pokoje se ženskou, kterou sbalil na baru). Tak skvělou jízdu jsem vůbec nečekal, jízdu šmrncnutou mladým Lynchem, Tarantinem, Coeny, jízdu přesně v mém oblíbeném stylu, v návalu nadšení solím do maxima a určitě dám ještě brzy opáčko, až (jestli) někdy vyjdou lepší české titulky. P.S.: VAROVÁNÍ: Vy, kdož nemáte pochopení pro nadsázku, nebo nemáte rádi ujetý humor, jděte o film dál. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Paul Schrader měl u tohoto filmu plnou kontrolu nad finálním střihem. Nechtěl, aby se opakovala situace z roku 2014, kdy mu producenti film Poslední šance na pomstu (2014) bez jeho souhlasu přestříhali. (Gary)

Reklama

Reklama